AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > EPoX MotherBoards

EPoX MotherBoards EPoX Intel and AMD Motherboards.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 2nd August, 2002, 06:48 PM
Member
 
Join Date: October 2001
Posts: 190

EPOXtech Why wpcredit settings don't work in recent bioses?

I know you don't support this, but do you know why do I and some others have trouble setting these wpcredit registers. They all say reserved and pop right back to the default when you try to set them. Any explanation of why these can't be set would be appreciated: (currently using 2719 biso)

6A=FF Longtime used bandwidth enhancement

97=73 This change enables fast CPU decode at 200Mhz+

B0=07 This change helps to prevent freezes in 3DMark in Dragon and Nature..also on the KX7 if you are suffering that anomlie.

The 93=FF bandwidth enhancement..tho it works on the KX7 and seen as improved numbers...had no effect on the 8K3A+ as far as numbers in Sandra.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 2nd August, 2002, 07:06 PM
Holst's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: Leics UK
Posts: 4,528

Not that I want to sound rude but... "do you own a 8k3a ?"

You cannot manually set bit 1 of register 97 to 1 on the 8k3a+, its function is purely controlled via the bios...on all 8k3a bios not just later ones.

Im using 2719 bios and can happily set 6A to FF and 93 to FF, and get a corresponding bandwith boost.

Ihave no use for the B0 tweak as my 3dmark is stable without it (although your are correct in that this register is also set by the bios)
__________________
No longer Epox Tech.

Best of luck in the future all my friends.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 2nd August, 2002, 07:31 PM
Member
 
Join Date: October 2001
Posts: 190

By the way, those were MrIcee's reccomendations for the 8k3a, not mine.

see: http://www.xtremesystems.org/forums/...&threadid=2081

I figured out that the 97-73 had to be set in wpcrset. iIn any case all of those wpcredit tweaks did absolutely nothing for Sandra memory bench scores at Turbo/202 in my system.
__________________

Last edited by xgman; 3rd August, 2002 at 09:31 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WPCREDIT settings for 8RDA(+)? Áedán EPoX MotherBoards 30 16th July, 2003 04:12 AM
EpoxTech Help! ( . . please . .) xgman EPoX MotherBoards 5 14th December, 2002 12:10 AM
WPCredit cant work on APIC/ACPI machine? GoDSLaYeR EPoX MotherBoards 0 11th December, 2002 03:39 PM
8K5A2 BIOS and WPCREdit settings? gooFly EPoX MotherBoards 2 24th November, 2002 04:09 AM
Wpcredit settings I use pltguy EPoX MotherBoards 19 24th June, 2002 06:37 AM


All times are GMT +1. The time now is 03:47 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0