AOA Forums

AOA Forums (http://www.aoaforums.com/forum/)
-   EPoX MotherBoards (http://www.aoaforums.com/forum/27-epox-motherboards/)
-   -   Overclocking help (http://www.aoaforums.com/forum/epox-motherboards/11233-overclocking-help.html)

Ads 20th November, 2002 07:37 PM

Overclocking help
 
Hi ,

Ive just unlocked my XP 2200+ and would appreciate any help that you can give to hit 2ghz.

System Spec
xp2200+ (unlocked)
Epox 8K52A+ (bios 5A2P2b01)
2x 512MB corsair XMS PC2700 memory
Leadtek G4 ti4600 TD Ultra
Creative labs 12x DVD
Liteon CDR 48x12x48
80gb Maxtor 72000rpm
40gb Maxtor 72000rpm
onboard sound
network card
slk800 hs and fan
Temps are: cpu 36(c) syt temp 26(c)

Ive not overclocked before and don't quite grasp the upping of voltage to make it stable.
I can boot at FSB 166x11.5 without altering anything else but it sometimes crashes out of games (NOLF 2)
I look forward to seeing some settings for me to try

Many thanks
ADS :evil:

surlyjoe 20th November, 2002 07:38 PM

a little extra voltage will help, but make sure youve got good cooling before you crank it up, stock cooling is not up to the task.

DOH! shoulda read your spec's better, your cooler is all good

Random Nonsense 20th November, 2002 07:41 PM

Remember there are no guarantees when overclocking. You may not hit 2ghz. But as SJ said, increase the voltage, 1.85 volts is safe enough, especially with an SLK800!

You want as high an FSB as possible (if you RAM and other components can take it) with a lower multiplier

Uncle Bob 20th November, 2002 07:42 PM

What are your Vcore and Vdimm voltages? I think the stock settings are 1.85 and 2.40....it's been so long since mine was stock! LOL
I'm at 2.00 and 2.80, but that's pretty agressive. I'd try going up slowly and really watching your temps.

mookydooky 20th November, 2002 07:48 PM

Quote:

Originally posted by Uncle Bob
I think the stock settings are 1.85 and 2.40.....
Stock settings should be 1.65 and 2.50.

EDIT: On my 8K5A2+, I'm running 2.0V and 3.2V,:D but I'm running an OCed AXP1600@1818Mhz.

Uncle Bob 20th November, 2002 07:58 PM

Quote:

Originally posted by mookydooky


Stock settings should be 1.65 and 2.50.

EDIT: On my 8K5A2+, I'm running 2.0V and 3.2V,:D but I'm running an OCed AXP1600@1818Mhz.

Thanks, mook. I'm at work and couldn't check!

Daniel ~ 20th November, 2002 08:10 PM

First set you Dimm Settings in "Advance Chip set options> Dram Options/Drive control" to "Turbo and manual" Then set your ram to 133MHZ.

Then go into Frequency/ Drive control and set your clock Multiplier to X12, Set "Watch dog" to on.

Set your V-core chip voltage to 1.90 and set your ram to 2.90. Save changes.

Try and boot.

Come back here for further tweaking. BTW the the 133 setting in DRAM Options will reset it self to 166 when you boot up this is as it should be.
Best of luck!


All times are GMT +1. The time now is 04:18 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0