AOA Forums

AOA Forums (http://www.aoaforums.com/forum/)
-   EPoX MotherBoards (http://www.aoaforums.com/forum/27-epox-motherboards/)
-   -   8rga+ do i need a new psu (http://www.aoaforums.com/forum/epox-motherboards/15361-8rga-do-i-need-new-power.html)

orby 3rd March, 2003 10:31 AM

8rga+ do i need a new psu
 
Hi all

i upgraded from a 8rda+ which ran my xp2400 at 200x11 and the vcore fluctuated a little but in bios/boot stayed at what i set it at

with the 8rga+ its allowed me to run at 200x11.5 or 210x 10.5 (highest ive tried with time ive had)
but the vcore fluctuates massive amounts it goes from 1.8 - 1-9 with vcore set in bios at 1.9 and windowsboot never shows the correct voltage set in the bios is 1.9 and 1.88 shows in the boot up health screen

my 12 volt line is now much lower 11.61
psu i have at the moment is a 400w sparkle do i change this or ive heard it can have its pots tweaked if i do that wats a safe way of upping them

mosfets seem to run much hotter than my 8rda's also

borchi 3rd March, 2003 11:54 AM

sorry for not answering your question but as these 8rga+ boards are really rare at this moment i would like to know:

at what vdd did it run 210MHz?
highest fsb?
did you try the integrated graphics? 3DMark2001 score? at 200+ fsb if possible.

TIA!

i'm considering this 8rga+ board and they have them in stock where i live (Slovenia) and i have to make a quick decision. currently i have 8rda+ with vdd mod but can't do more than 215MHz even with more than 1.9V without screen tearing in 3D. i can sell my 8rda+ and my gf2 ti for a little less than the price for 8rga+. i don't play games that much, but i really wouldn't want to get much less than 5500 3DMarks (would that be possible with 210+ fsb and a fast cpu > 2200MHz). currently i get 6450 3DMarks.

orby 3rd March, 2003 12:04 PM

is cool the 210 fsb was at the default 1.6 vdd (1.61- 1.63 in usdm)

im thinking though mosfet heat and 12 volt line is limiting overal speed
more tests will be done tonight hopefully

didnt try the onboard video but if i get tiime i will do tonight

borchi 3rd March, 2003 12:54 PM

thanks!

i'll buy 8rga+ tomorrow. hopefully i'll have same luck as you (210MHz on default vdd is pretty good i would say ;-). i'll post benchmarks with igp at def. and max. fsb (sync, async)...

btw, what revision do you have. still 0.6?

orby 3rd March, 2003 12:56 PM

is revision 0.6

only mod done was replace the stock cooling tape under nb with artic silver

borchi 5th March, 2003 09:54 AM

ok! here's my report:

- 8rga+ revision 0.6 (using integrated graphics)
- 2x256Mb adata (winbond bh-5) ddr
- macase 300W ps ("P4 type" with add. 12V connector)
- axp 2100+ (tb-b)


- there were no usb additional usb cables with connectors in the box
- with 12/2/03 bios this board was unusable even at 166MHz
- with new bios i can get to 200MHz at 1.8V vdd, 210MHz is not possible even with 2.0V vdd
- there is annoying screen with "flash bios: don't turn off or reset your system ....) with the nevest bios every time you chanege fsb in bios. and it needs to reset itself twice to let you load OS. why is one reset not enough anymore?
- cold boot issues. if i power down the system in 90% it won't boot anymore unles i unplug the power cable and let it rest for a few minutes. after that it is 50:50 success in booting. when the cold boot gremlin kicks in all i get after switching the power on is power led but nothing else starts. not even a blink at debug LED.
- vcore undervolts and is way more unstable than that on 8rda+
- vdimm undervolts less than 8rda+
- vdd overvolts (1.62V), my 8rda+ had 1.56V


before i had 8rda+ and gf2 ti (wish i never switched to 8rga+) and never had any problem with cold boots. my +12V rail is 11.95V and +5V is 5.10V. cold boot issue is not related to cpu/fsb/mem frequency or voltages. same for highly overclocked settings or for stock speeds.


All times are GMT +1. The time now is 09:19 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0