AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Software > GAMES! OH YEAH!


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 23rd July, 2002, 11:44 PM
Orbit's Avatar
Member
 
Join Date: January 2002
Location: New Mexico
Posts: 466
Send a message via ICQ to Orbit Send a message via Yahoo to Orbit

Combat Flight Simulator 2 and XP/2k

Ok, I'm at a total loss here. I used to be able to run Combat Flight Sim 2 on my Abit KT7A+ board with a 1ghz tbird.

I tried installing it on my new box, (specs below), and it installs, starts to load, and then just hangs -- Not Responding.

I've tried it at stock fsb, on both 2K Pro and XP Pro, and the same thing happens all the time. Tried setting my screen res to 16 bit, no help.

I sorta liked that game, it was fun flying against live pilots, but I can't seem to get it to work.

Unreal T, Quake, Counterstrike/HalfLife, and Nascar 2000 work perfectly. Go figure.

I'm wondering if it's just a bad CD, however it worked, like I say, on my other box just fine.

Any ideas?
__________________

A Chieftec with a bunch of PCB's, Drives, Cables, and Water

-----------------------------------------------------------
Laws are for the lawless, who disregard them anyway... Crow
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 24th July, 2002, 03:03 AM
Banned
 
Join Date: September 2001
Posts: 5,957

Have you tried that patch that claims "some directx8 games won't run with AMD chips..." ??? (I still dunno if I believe this)
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 24th July, 2002, 04:57 AM
Orbit's Avatar
Member
 
Join Date: January 2002
Location: New Mexico
Posts: 466
Send a message via ICQ to Orbit Send a message via Yahoo to Orbit

Oh, yeah. Been there, d/l and installed that. hehe..
Ah, well, guess there won't be no dogfightin' on this box. dang.
__________________

A Chieftec with a bunch of PCB's, Drives, Cables, and Water

-----------------------------------------------------------
Laws are for the lawless, who disregard them anyway... Crow
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 24th July, 2002, 04:40 PM
Banned
 
Join Date: September 2001
Posts: 5,957

Did you try reinstalling all your drivers in this order? :

1 - Chipset/motherboard drivers
2 - Directx
3 - AMD/directx fix
4 - Sound
5 - Video
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 24th July, 2002, 05:00 PM
Orbit's Avatar
Member
 
Join Date: January 2002
Location: New Mexico
Posts: 466
Send a message via ICQ to Orbit Send a message via Yahoo to Orbit

Hi, Pinky...
Let's see... I wasn't aware you could do a 'reinstall' of directx on an XP system.

As for having to reinstall all those things just to get one game to *maybe* work, I'd rather not. Especially since ALL my other games are playing just perfectly. (I kicked Quake butt last night.. hehe)

Ah, well. I'll just live without CFS, no biggie. I'm sorta not into fixing something if it ain't broke, and I'm not really sure the system is 'broken', like I say, all else works fine.

I was just fishin' to see if anyone else had this particular problem with a direct fix.

Thanks for the suggestions, though, I appreciate all the time and effort you folks take to post, etc. !! AOA is one of my fav forums, and I'm glad it's getting bigger and more known.
__________________

A Chieftec with a bunch of PCB's, Drives, Cables, and Water

-----------------------------------------------------------
Laws are for the lawless, who disregard them anyway... Crow
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 24th July, 2002, 06:14 PM
Banned
 
Join Date: September 2001
Posts: 5,957

I think all the files you would need are on aoafiles.

You're right about it not being a big deal, but it might not be limited to just this one game... only time will tell...

These are pretty universal windows and 3d application troubleshooting steps (the first thing I do when having serious 3d issues is to reinstall the drivers in that order).
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 29th July, 2002, 02:50 AM
Orbit's Avatar
Member
 
Join Date: January 2002
Location: New Mexico
Posts: 466
Send a message via ICQ to Orbit Send a message via Yahoo to Orbit

Hey, Pinky...
just outta curiosty, (if you get some time and get bored or something), why do you install the drivers in that particular order?
__________________

A Chieftec with a bunch of PCB's, Drives, Cables, and Water

-----------------------------------------------------------
Laws are for the lawless, who disregard them anyway... Crow
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Flight Simulators WonderBread GAMES! OH YEAH! 10 5th August, 2005 09:51 AM
Flight Simulator 2004 Got EpOx Random Nonsense! 12 15th July, 2005 01:45 PM
Tank simulator SweFred GAMES! OH YEAH! 3 22nd March, 2003 04:27 AM


All times are GMT +1. The time now is 10:03 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0