AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > General Hardware Discussion

General Hardware Discussion Hard drives, CD, DVD Monitors, All hardware questions not better served by our other Topics


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 13th August, 2004, 02:43 PM
karbon86's Avatar
Member
 
Join Date: June 2004
Location: Rochester, NY
Posts: 195

51mb/s SATA RAID-0?!?!

I just ran sisoft sandra on my hard drives and got 51mb/s and isn't that really crappy for running raid-0. Should i just get rid of it and just use sata non raid? Although i remember reading about not bending the cables when they come out of the drive but i have no option because of my case has them sideways.
__________________
Main Rig
AMD64 3200+ @ 2.0ghz
MIS K8TNEO FSR
Asetek Waterchill Antartica
2x512 OCZ Platinum LL pc3200 @2.6v
2xSeagate 80 gig SATA raid-0
ATI 9800pro (460/800)
SB live 5.1 (old)
Pioneer 16x DL+DVD burner
Dell M992 19"crt 1600x1200 .24dp

Soon to be added

ATI x800XT-PE

Server
P4 1.6
Dell 4550
80gig IDE
512mb DDR PC-2100
Windows Server 2003 EE
[url=http://vspx27.stanford.edu/cgi-bin/main.py?qtype=teampage&teamnum=45]
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 13th August, 2004, 05:18 PM
Kaitain's Avatar
Member
Mars Rover Champion, Joust Champion
 
Join Date: September 2001
Location: MK10, UK.
Posts: 4,372
Send a message via MSN to Kaitain Send a message via Skype™ to Kaitain

Looks about par for the course, actually. Remember that there are two "disk read speed" benchmarks - one is the read from the disk's cache, the other is reading from the disk itself.

Below are successive benchmarks of my software RAID0 array using Seagate drives, each test was 2 minutes apart, using hdparm in Linux (sorry, no Windows on this machine). Results are variable, but fairly similar to yours.

Code:
root@sixtyfour gfitch # hdparm -Tt /dev/md0

/dev/md0:
 Timing buffer-cache reads:   2096 MB in  2.00 seconds = 1047.11 MB/sec
 Timing buffered disk reads:  254 MB in  3.05 seconds =  83.21 MB/sec
root@sixtyfour gfitch # hdparm -Tt /dev/md0

/dev/md0:
 Timing buffer-cache reads:   2272 MB in  2.00 seconds = 1134.47 MB/sec
 Timing buffered disk reads:  180 MB in  3.00 seconds =  59.91 MB/sec
root@sixtyfour gfitch # hdparm -Tt /dev/md0

/dev/md0:
 Timing buffer-cache reads:   2248 MB in  2.00 seconds = 1122.49 MB/sec
 Timing buffered disk reads:  208 MB in  3.02 seconds =  68.95 MB/sec
root@sixtyfour gfitch # hdparm -Tt /dev/md0

/dev/md0:
 Timing buffer-cache reads:   2160 MB in  2.00 seconds = 1078.01 MB/sec
 Timing buffered disk reads:  248 MB in  3.00 seconds =  82.60 MB/sec
__________________
It is by coffee alone I set my mind in motion...
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 17th August, 2004, 09:29 PM
Sideburns's Avatar
Member
 
Join Date: July 2002
Location: UK, North East
Posts: 280

My ata133 raid based on two 40g western digitals averages about 70mb/s
__________________
"Pain is only relative to the comfort you live in"

Athlon 64 3700+, Shuttle sn95, 1gb, nvidia 7600gt

----old-----
xp1700+ @ xp2600 (12.5*166 / 1.6v), epox 8k3a+, TwinMos + Geil 1.5gb ram, Ati radeon 8500 128mb
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nForce3 64Bit SATA RAID Driver (winxp x64), K8n neo2 platinum SATA RAID DRIVERS enforcex64guru 64 Bit computing 6 2nd May, 2007 02:15 PM
SATA RAID problems...again KrayZeeZ General Hardware Discussion 2 25th June, 2004 07:42 PM
ATA->SATA->RAID ...and why not :-) Neoprene General Hardware Discussion 2 22nd February, 2004 10:13 PM
BooT Booting problem 8KRA2+ SATA-Raid and PATA-Raid together; not able to boot SATA.. DaF EPoX MotherBoards 0 1st October, 2003 09:20 PM
Sata Raid 0 ? spdklls AMD Motherboards & CPUs 3 16th August, 2003 07:19 PM


All times are GMT +1. The time now is 12:10 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0