AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > General Hardware Discussion

General Hardware Discussion Hard drives, CD, DVD Monitors, All hardware questions not better served by our other Topics


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 12th September, 2005, 11:06 PM
Member
 
Join Date: August 2005
Posts: 117

My speakers are killing me!

Ok, so I bought some logitec 5.1 x530's a while ago, cause I needed new speakers, but I was low on money. So I take them out, put them in, and only the subwoofer, and the front left and right spekers work, but the sounds of back and center come out of them too. So I put up with it for a week or two. Then I decided if I buy speakers I want them to work right.

So, I checked all the wires, and reloaded my mobo sound drivers, and what does it do? It makes it worse. Now, Only my subwoofer and center speaker are working, and I can only hear things in front of me. Which sucks when playing Cs. Anyways, this is really getting me annoyed so if any of you have any suggestions that would be great.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 12th September, 2005, 11:40 PM
l33t_baller's Avatar
Member
 
Join Date: June 2005
Location: Indian River(BFE),Northern Michigan
Posts: 166
Send a message via MSN to l33t_baller Send a message via Yahoo to l33t_baller

acually i just installed some of those for my step dad so he had some better sound for cs.... they came with a cd i reccomend installing all the software on the cd (Drivers, media player and control program) there will be a a program where you can setup the placement, 2.1, 3.1, 4.1 etc... you just gotta play around with the settings and is your card 5.1 ???
__________________
Ole' Bessy:
P4 3.2Ghz 800Fsb HT - Enabled
2x 1Gb GSkill N5 DDR 400 (2.5-3-3-6)
HD 3850 512Mb (709Mhz/939Mhz)
Turtle Beach SantaCruz 5.1 - Altec Lansing GT5051
2x Seagate Barracuda 160Gb
2x LiteOn S0HW-802s (CrossFlashed to S0HW-832S)
650w PSU

AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 13th September, 2005, 12:08 AM
QSDT's Avatar
Member
Alien Clones Champion
 
Join Date: August 2005
Location: Queensland Australia ''Oh'' the beauitful sunny coast!
Posts: 788
Send a message via MSN to QSDT

What mobo are you using? Are you using it with a sound card or on board jacks?
__________________
Abit NF7, AMD XP(not mobile) 2000+ @ 2.315Ghz with L12 mod.
Abit AN7, AMD XP(not mobile)2500+ Barton@2.442Ghz
MSI 6600GT Core@618Mhz / Ram 1.21Ghz Pencil volt modded @ 1.66volts.
Monitor Dell 24'' 2407WFP ''WOW that's all I can say''

Why is Phonetic not spelt Phonetically, and why is the word Abbreviation so long?

My Ex gives 100% sound adivce, 99% sound, 1% adivce.

69% of all statistics are made up!

AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 13th September, 2005, 02:49 AM
Member
 
Join Date: August 2005
Posts: 117

I have an Asus P5GD1, with onboard 8-channel audio. My speakers came with no software what so ever by the way. Are you sure you got the same kind, because in the instruction manual I'm pretty sure they don't mention installing drivers.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 14th September, 2005, 04:56 AM
Member
 
Join Date: September 2005
Location: India -- Land of the Sages
Posts: 76

Have you checked the settings in Control Panel --> Sound and Audio devices and set it to be 5.1 .Having a look at your Mobo manual ,as it is onboard audio they should be having some kind of a description for the jacks available and the proper way to connect and configure .......
__________________
Its the things that we're not supposed to do that matters ..not the things that we can do !!!


AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 14th September, 2005, 05:03 AM
surlyjoe's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: September 2001
Location: caliland
Posts: 2,723

on most newer boards the jqacks change functions as the outupt changes, is there a utility for the onboard sound?
__________________
"Many people die at twenty five and aren't buried until they are seventy five"
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 14th September, 2005, 11:33 AM
Member
 
Join Date: August 2005
Posts: 117

I already went into control panel and set it to 5.1. There is also a utility that the drivers give you, but alas, even fiddling with that has not worked.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 14th September, 2005, 03:00 PM
surlyjoe's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: September 2001
Location: caliland
Posts: 2,723

somewhere in that utility it should give you port maps for the different levels of support 4.1,5.1,6.1 etc, they will prolly change with the different settings.
__________________
"Many people die at twenty five and aren't buried until they are seventy five"
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Venice you are killing me.... chrisbard 64 Bit computing 63 11th April, 2006 09:55 PM
Life is killing me Pitch AOA's Community Support 19 3rd January, 2005 10:35 PM
Am I Killing my MoBo? tlemaste EPoX MotherBoards 7 9th September, 2004 09:22 PM
Killing it softly?? Daston Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals 4 29th July, 2004 10:04 PM
the weighting is killing me.... fireball_87 Random Nonsense! 17 23rd November, 2001 04:59 PM


All times are GMT +1. The time now is 02:28 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0