AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > General Hardware Discussion

General Hardware Discussion Hard drives, CD, DVD Monitors, All hardware questions not better served by our other Topics


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 28th September, 2005, 06:12 PM
Sideburns's Avatar
Member
 
Join Date: July 2002
Location: UK, North East
Posts: 280

NTL internet woes

I know i know, but the ntl was practically allready installed in my rented accomodation and was the best deal financially.

Anywho, im meant to have a 2mb connection, but upon checking the speed it comes out closer to 1mb with pings averaging 1300ms......

This is clearly unacceptable, any suggestions other then 'find a new isp' and 'cycle the power/ip address' the latter of which im allready trying.
__________________
"Pain is only relative to the comfort you live in"

Athlon 64 3700+, Shuttle sn95, 1gb, nvidia 7600gt

----old-----
xp1700+ @ xp2600 (12.5*166 / 1.6v), epox 8k3a+, TwinMos + Geil 1.5gb ram, Ati radeon 8500 128mb
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 28th September, 2005, 06:31 PM
Daniel ~'s Avatar
Chief BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Seattle Wa.
Posts: 45,606

Call and complain! This has gotten me several boosts in the past... with Comcast.
__________________
"Though all men live in ignorance before mystery,
they need not live in darkness...
Justice is foundation and Mercy ETERNAL
."
DKE

"All that we do is touched by Ocean
Yet we remain on the shore of what we know."
Richard Wilbur

[img]/forum/attachments/random-nonsense/16515-sigs-dan_drag.jpg[/img]
Subscribers! Ask Pitch about a Custom Sig Graphic

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 28th September, 2005, 06:54 PM
Pitch's Avatar
AOA Staff
Asteroids Champion, Maeda Path Champion, Disco Racer Champion, Alpha Bravo Charlie Champion, Van Champion
 
Join Date: February 2004
Location: The cake is a lie.
Posts: 5,025
Send a message via MSN to Pitch

Report it!

They will feed you BS about contetion, congestion and the 2mb is only the suggested speed. But keep on them about it.
__________________


XBL/PNS = neolad
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 28th September, 2005, 07:15 PM
Daniel ~'s Avatar
Chief BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Seattle Wa.
Posts: 45,606

Hey, make a few well choosen suggestions of your own! ":O}
__________________
"Though all men live in ignorance before mystery,
they need not live in darkness...
Justice is foundation and Mercy ETERNAL
."
DKE

"All that we do is touched by Ocean
Yet we remain on the shore of what we know."
Richard Wilbur

[img]/forum/attachments/random-nonsense/16515-sigs-dan_drag.jpg[/img]
Subscribers! Ask Pitch about a Custom Sig Graphic

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 28th September, 2005, 07:27 PM
Chief Systems Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Europe
Posts: 13,075

Report and complain is about the best anyone will offer. In another place it only took NTL 8 months to sort out the television part of a telephone/television/internet deal - they offered to only charge for the telephone after enough complaining.
__________________
Any views, thoughts and opinions are entirely my own. They don't necessarily represent those of my employer (BlackBerry).
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 28th September, 2005, 07:53 PM
skool h8r's Avatar
Member
 
Join Date: January 2005
Location: Rotherham, UK
Posts: 3,157
Send a message via MSN to skool h8r

I know that this is not what you wanted, but i recomend demon broadband. It's true 2mbps and pings are about 300-500 ms (that's for my computer though, and my area is extremely prone to heavy rain, and as such, i sometimes get disconnected every few minutes. It happened tonight but seems ok now. Either the weather, or my computer is having a 'time of the month' or just doesn't like AOA (god knows why not) ). Yeah, NTL are quite prone to problems.
__________________
i7 2600K (4.3Ghz 1.34v) | GTX580 | 16GB (4x4GB) Patriot Viper Sec. 5 Ser. 2 (1866 - 9-11-9-27) | P67A-UD4-B3
Corsair AX1200 | Vertex II 240GB SSD | 4TB RAID0 (Samsung HD204UI) | Logitech G930 Wireless Headset

YouTube - Benchmark Results (Coming Soon!)
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 28th September, 2005, 08:04 PM
Chief Systems Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Europe
Posts: 13,075

300-500ms is pretty bad for a 2Mbit ADSL line. 300-500ms would be average ping times for a dial up modem!

There's also the possibility that Sideburns doesn't have a BT phone line, so ADSL would be unavailable.
__________________
Any views, thoughts and opinions are entirely my own. They don't necessarily represent those of my employer (BlackBerry).
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 28th September, 2005, 09:03 PM
skool h8r's Avatar
Member
 
Join Date: January 2005
Location: Rotherham, UK
Posts: 3,157
Send a message via MSN to skool h8r

Well i still get 300-500 ping, god knows why (i hope he does anyway). meh, those pings are from enemy territory though, which most of the servers are unreliable. I still keep getting disconnected for no apparent reason though, and it takes about 5 retries to get it to connect again. Pretty damn annoying if you must ask.
__________________
i7 2600K (4.3Ghz 1.34v) | GTX580 | 16GB (4x4GB) Patriot Viper Sec. 5 Ser. 2 (1866 - 9-11-9-27) | P67A-UD4-B3
Corsair AX1200 | Vertex II 240GB SSD | 4TB RAID0 (Samsung HD204UI) | Logitech G930 Wireless Headset

YouTube - Benchmark Results (Coming Soon!)
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 28th September, 2005, 09:18 PM
Daniel ~'s Avatar
Chief BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Seattle Wa.
Posts: 45,606

Sounds like the days of 24bit modems to me...
__________________
"Though all men live in ignorance before mystery,
they need not live in darkness...
Justice is foundation and Mercy ETERNAL
."
DKE

"All that we do is touched by Ocean
Yet we remain on the shore of what we know."
Richard Wilbur

[img]/forum/attachments/random-nonsense/16515-sigs-dan_drag.jpg[/img]
Subscribers! Ask Pitch about a Custom Sig Graphic

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 28th September, 2005, 09:25 PM
danrok's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: March 2003
Location: Great Britain
Posts: 18,917

God does know why, but he won't help you! LOL

Those pings are bad for sure. I can play games on UK servers and get pings around 30ms.
__________________
Desktop PC: AMD FX-8370E / Asus M5A99X Evo R2.0 Motherboard / 16GB DDR3 RAM / GeForce GTX 970
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 28th September, 2005, 09:37 PM
Pitch's Avatar
AOA Staff
Asteroids Champion, Maeda Path Champion, Disco Racer Champion, Alpha Bravo Charlie Champion, Van Champion
 
Join Date: February 2004
Location: The cake is a lie.
Posts: 5,025
Send a message via MSN to Pitch

I thought NTL only supplied cable?
__________________


XBL/PNS = neolad
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 28th September, 2005, 09:52 PM
skool h8r's Avatar
Member
 
Join Date: January 2005
Location: Rotherham, UK
Posts: 3,157
Send a message via MSN to skool h8r

Yeah, you have to take one of their phone lines to be able to receive their broadband. AFAIK, it is cable.

I don't know why i get bad pings. I don't lag though, on the most graphically intensive map which features trees, '3d grass', smoke, explosions and lots of people, i still get like 30 FPS! Most other people complain that they lag but i don't. It only lags when someone is running right behind me, like treading on my heels. It's annoying. But, maybe it is just that time of the month for the computer, either that or it's the weather (or the 18 foot connifers that next door have (hopefully, they will be cut down to 8 foot within the next few weeks) ). Ah well, who knows.
__________________
i7 2600K (4.3Ghz 1.34v) | GTX580 | 16GB (4x4GB) Patriot Viper Sec. 5 Ser. 2 (1866 - 9-11-9-27) | P67A-UD4-B3
Corsair AX1200 | Vertex II 240GB SSD | 4TB RAID0 (Samsung HD204UI) | Logitech G930 Wireless Headset

YouTube - Benchmark Results (Coming Soon!)
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 28th September, 2005, 10:25 PM
Sideburns's Avatar
Member
 
Join Date: July 2002
Location: UK, North East
Posts: 280

Thanks for suggestions guys, it seems to be working a little better now but will be keeping an eye on it.

I have complained to ntl in the past for similar bill screwups and have recieved many free months of service because of the complaints.
__________________
"Pain is only relative to the comfort you live in"

Athlon 64 3700+, Shuttle sn95, 1gb, nvidia 7600gt

----old-----
xp1700+ @ xp2600 (12.5*166 / 1.6v), epox 8k3a+, TwinMos + Geil 1.5gb ram, Ati radeon 8500 128mb
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 28th September, 2005, 10:37 PM
danrok's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: March 2003
Location: Great Britain
Posts: 18,917

Quote:
Originally Posted by skool h8r
Yeah, you have to take one of their phone lines to be able to receive their broadband. AFAIK, it is cable.

I don't know why i get bad pings. I don't lag though, on the most graphically intensive map which features trees, '3d grass', smoke, explosions and lots of people, i still get like 30 FPS! Most other people complain that they lag but i don't. It only lags when someone is running right behind me, like treading on my heels. It's annoying. But, maybe it is just that time of the month for the computer, either that or it's the weather (or the 18 foot connifers that next door have (hopefully, they will be cut down to 8 foot within the next few weeks) ). Ah well, who knows.
Net lag doesn't normally cause FPS lag.

The trouble is that it makes it harder to hit moving targets because you are slightly out of sync with the other players.

Most people get wound up if someone with a high ping is in the game because it can cause them to lag when you are near by. Hence the fact that some servers will auto-kick if your ping is high.
__________________
Desktop PC: AMD FX-8370E / Asus M5A99X Evo R2.0 Motherboard / 16GB DDR3 RAM / GeForce GTX 970
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 28th September, 2005, 11:19 PM
Daniel ~'s Avatar
Chief BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Seattle Wa.
Posts: 45,606

Thank god for standardization! Standards mean never having to say "They're the same."
__________________
"Though all men live in ignorance before mystery,
they need not live in darkness...
Justice is foundation and Mercy ETERNAL
."
DKE

"All that we do is touched by Ocean
Yet we remain on the shore of what we know."
Richard Wilbur

[img]/forum/attachments/random-nonsense/16515-sigs-dan_drag.jpg[/img]
Subscribers! Ask Pitch about a Custom Sig Graphic

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old 29th September, 2005, 12:20 AM
kellamne's Avatar
Member
 
Join Date: September 2003
Location: UK
Posts: 624

Quote:
Originally Posted by skool h8r
Yeah, you have to take one of their phone lines to be able to receive their broadband. AFAIK, it is cable.
I just took out a BB deal (No phone or TV) whilst I was with them - but this was only for a few months, but then the flat I was renting was already wired for NTL.

Service was awful though - the autoconfig CD was awful so I had to get manual settings from the customer services before I finally got connected. Didnt get compensated for it unfortunatley.
__________________
* Antec Fusion - ALiveNF6G-VSTA - X2/4000 - 2GB - 7800GT - XP
* Asus Eee 4G Surf - 1Gb
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Internet "Optimizer" is an Internet Messer your Computer Upper Scardabums CRASHED! 4 12th November, 2003 05:16 PM
RGA+ woes Jsa EPoX MotherBoards 40 1st April, 2003 01:20 PM
8RGA+ woes Skell EPoX MotherBoards 13 23rd March, 2003 02:16 PM
.bin file woes - please help! Ashy General Hardware Discussion 1 27th March, 2002 11:08 PM
Epox & HP woes Deezus EPoX MotherBoards 4 24th February, 2002 06:09 AM


All times are GMT +1. The time now is 06:07 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0