AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > General Hardware Discussion

General Hardware Discussion Hard drives, CD, DVD Monitors, All hardware questions not better served by our other Topics


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 3rd January, 2006, 09:49 PM
danrok's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: March 2003
Location: Great Britain
Posts: 18,917

Dell Dimension 5100 video upgrade

I need to upgrade a mate's Dimension 5100.

It has an ATI X300 graphics card.

I was going to put an nVidia 6600 in there. Like this one:
http://www.overclock.co.uk/customer/...roductid=18559

Haven't laid eyes on this machine.

Anyone know what the PSU is like in this model?
__________________
Desktop PC: AMD FX-8370E / Asus M5A99X Evo R2.0 Motherboard / 16GB DDR3 RAM / GeForce GTX 970
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 3rd January, 2006, 10:09 PM
Exile69's Avatar
Member
 
Join Date: July 2005
Location: Virginia, United States
Posts: 1,264
Send a message via AIM to Exile69 Send a message via MSN to Exile69

That looks to me like a 6600 GT, not a 6600. Still, good choice. I'd guess that the PSU in there is barely enough to keep the system stable.
__________________
Research Ron Paul

AOA Team fah

Abit NF-M2 | XFX 8600GT | AM2 X2 3800+ | 2Gb G.Skill DDR2 800 | Aspire X-QPack | 250Gb Western Digital | Creative X-Fi + Logitech X530 5.1
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 3rd January, 2006, 10:57 PM
tiamat63's Avatar
Member
 
Join Date: July 2005
Location: O-H!!
Posts: 1,442

Remember, not upgrading through the OEM means your warranty is now effectively VOID.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 3rd January, 2006, 11:01 PM
Got EpOx's Avatar
Team 45 Folder
 
Join Date: April 2005
Location: Exmouth, UK
Posts: 2,569
Send a message via MSN to Got EpOx Send a message via Skype™ to Got EpOx

Good point Seperah How much difference is there between a X300 and a 6600?
__________________
Intel Core 2 Duo T5500 1.66Ghz
1GB PC2-5300 667Mhz
Matsh1ta DVD/RW Drive
232GB Western Digital 'My Book' External HDD USB 2.0
80GB Hitachi SATA HDD
Onboard Audio
Intel GMA 950 Onboard Video
Want to make a difference without leaving your chair?, then join the AOA folding team today!
AOA Folding @Home
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 3rd January, 2006, 11:05 PM
Exile69's Avatar
Member
 
Join Date: July 2005
Location: Virginia, United States
Posts: 1,264
Send a message via AIM to Exile69 Send a message via MSN to Exile69

Probably not worth the cost of the upgrade, but there'd probably be a very noticable difference between an X300 and a 6600GT.
__________________
Research Ron Paul

AOA Team fah

Abit NF-M2 | XFX 8600GT | AM2 X2 3800+ | 2Gb G.Skill DDR2 800 | Aspire X-QPack | 250Gb Western Digital | Creative X-Fi + Logitech X530 5.1
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 3rd January, 2006, 11:08 PM
Got EpOx's Avatar
Team 45 Folder
 
Join Date: April 2005
Location: Exmouth, UK
Posts: 2,569
Send a message via MSN to Got EpOx Send a message via Skype™ to Got EpOx

maybe a cheap 6800 would be a better upgrade?
__________________
Intel Core 2 Duo T5500 1.66Ghz
1GB PC2-5300 667Mhz
Matsh1ta DVD/RW Drive
232GB Western Digital 'My Book' External HDD USB 2.0
80GB Hitachi SATA HDD
Onboard Audio
Intel GMA 950 Onboard Video
Want to make a difference without leaving your chair?, then join the AOA folding team today!
AOA Folding @Home
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 3rd January, 2006, 11:09 PM
Exile69's Avatar
Member
 
Join Date: July 2005
Location: Virginia, United States
Posts: 1,264
Send a message via AIM to Exile69 Send a message via MSN to Exile69

I doubt it's AGP. I think the X300's were PCI-E only.
__________________
Research Ron Paul

AOA Team fah

Abit NF-M2 | XFX 8600GT | AM2 X2 3800+ | 2Gb G.Skill DDR2 800 | Aspire X-QPack | 250Gb Western Digital | Creative X-Fi + Logitech X530 5.1
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 3rd January, 2006, 11:18 PM
Got EpOx's Avatar
Team 45 Folder
 
Join Date: April 2005
Location: Exmouth, UK
Posts: 2,569
Send a message via MSN to Got EpOx Send a message via Skype™ to Got EpOx

Yeah i think so, my friend has the same pc and he has an X300.
__________________
Intel Core 2 Duo T5500 1.66Ghz
1GB PC2-5300 667Mhz
Matsh1ta DVD/RW Drive
232GB Western Digital 'My Book' External HDD USB 2.0
80GB Hitachi SATA HDD
Onboard Audio
Intel GMA 950 Onboard Video
Want to make a difference without leaving your chair?, then join the AOA folding team today!
AOA Folding @Home
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 3rd January, 2006, 11:33 PM
danrok's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: March 2003
Location: Great Britain
Posts: 18,917

Quote:
Originally Posted by Exile69
I doubt it's AGP. I think the X300's were PCI-E only.
Yes, it's a PCI-E board.
__________________
Desktop PC: AMD FX-8370E / Asus M5A99X Evo R2.0 Motherboard / 16GB DDR3 RAM / GeForce GTX 970
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 4th January, 2006, 12:38 AM
tiamat63's Avatar
Member
 
Join Date: July 2005
Location: O-H!!
Posts: 1,442

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814130263

__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 4th January, 2006, 12:41 AM
danrok's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: March 2003
Location: Great Britain
Posts: 18,917

Quote:
Originally Posted by Seperah
That's a good deal. Trouble is I'm in the UK.

I'll have to hunt for one at that price or stall him until the price drops.
__________________
Desktop PC: AMD FX-8370E / Asus M5A99X Evo R2.0 Motherboard / 16GB DDR3 RAM / GeForce GTX 970
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 4th January, 2006, 12:51 AM
Exile69's Avatar
Member
 
Join Date: July 2005
Location: Virginia, United States
Posts: 1,264
Send a message via AIM to Exile69 Send a message via MSN to Exile69

6600GT's are $125 over here. I think it's a better buy than the 6800.
__________________
Research Ron Paul

AOA Team fah

Abit NF-M2 | XFX 8600GT | AM2 X2 3800+ | 2Gb G.Skill DDR2 800 | Aspire X-QPack | 250Gb Western Digital | Creative X-Fi + Logitech X530 5.1
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 4th January, 2006, 01:18 AM
madcatmk3's Avatar
Member
 
Join Date: August 2005
Location: New York, United States of America
Posts: 2,213

6800 GS isn't to bad and I've seen two (out of two) who unlocked the 4 "defective/locked" pipelines.
__________________
Alienware
3.2 Ghz
1 GB ram
4-4-4-12
160GB
256 MB 6800GT 413/1102
Main Rig
AMD 4000+ 2772 MHz w/ DFI SLI DR
2GB Corsair XMS (with LED's of course)@ 2.5-3-2-11 @ 240MHz
250GB HDD SATA2
Xfi-64MB X-Ram
WMCE
7800GTX OC-516(+40Mhz Delta clock)/1300
AOA Team fah
"The motherboard installation section essentially said "refer to motherboard manual for installation instructions". My motherboard manual of course said "refer to case manual for further installation instructions"."
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 4th January, 2006, 01:27 AM
Got EpOx's Avatar
Team 45 Folder
 
Join Date: April 2005
Location: Exmouth, UK
Posts: 2,569
Send a message via MSN to Got EpOx Send a message via Skype™ to Got EpOx

so they managed to get 16 pipes, that's sweet!
__________________
Intel Core 2 Duo T5500 1.66Ghz
1GB PC2-5300 667Mhz
Matsh1ta DVD/RW Drive
232GB Western Digital 'My Book' External HDD USB 2.0
80GB Hitachi SATA HDD
Onboard Audio
Intel GMA 950 Onboard Video
Want to make a difference without leaving your chair?, then join the AOA folding team today!
AOA Folding @Home
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 4th January, 2006, 01:36 AM
Exile69's Avatar
Member
 
Join Date: July 2005
Location: Virginia, United States
Posts: 1,264
Send a message via AIM to Exile69 Send a message via MSN to Exile69

6800GS'll be my next card, and I didn't even know you could unlock the pipelines. Sweet!!!
__________________
Research Ron Paul

AOA Team fah

Abit NF-M2 | XFX 8600GT | AM2 X2 3800+ | 2Gb G.Skill DDR2 800 | Aspire X-QPack | 250Gb Western Digital | Creative X-Fi + Logitech X530 5.1
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old 4th January, 2006, 04:18 PM
Got EpOx's Avatar
Team 45 Folder
 
Join Date: April 2005
Location: Exmouth, UK
Posts: 2,569
Send a message via MSN to Got EpOx Send a message via Skype™ to Got EpOx

Can you unlock the pipes on a PCI-E card? i've heard you can only do it with AGP.
__________________
Intel Core 2 Duo T5500 1.66Ghz
1GB PC2-5300 667Mhz
Matsh1ta DVD/RW Drive
232GB Western Digital 'My Book' External HDD USB 2.0
80GB Hitachi SATA HDD
Onboard Audio
Intel GMA 950 Onboard Video
Want to make a difference without leaving your chair?, then join the AOA folding team today!
AOA Folding @Home
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old 4th January, 2006, 04:28 PM
MONKEYMAN's Avatar
Member
5 Card Draw Champion, Tomb Digger Champion, Alpha Force Champion, Autobahn Champion, Big Bird Hunting Champion, Mumu Champion, Attack of the Tweety Zombies Champion
 
Join Date: January 2005
Location: DORSET, UK
Posts: 2,170

AFAIK it is only a 12 pipe card.
__________________
AM2 X2 4000
2GB DDR2
NVIDIA 6150 ONBOARD!

Join our F@H team today.. http://www.team45.info/
Are you a subscriber? No? well then, why not....
Subscribe to AOA for a better experience and faster downloads!
How to unlock and overclock your Nvidia 6800
BIOS Volt-mod your 7800gt

AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old 4th January, 2006, 04:30 PM
danrok's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: March 2003
Location: Great Britain
Posts: 18,917

All very interesting, but doesn't help with my question on the PSU.

Carry on...
__________________
Desktop PC: AMD FX-8370E / Asus M5A99X Evo R2.0 Motherboard / 16GB DDR3 RAM / GeForce GTX 970
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #19 (permalink)  
Old 4th January, 2006, 05:04 PM
MONKEYMAN's Avatar
Member
5 Card Draw Champion, Tomb Digger Champion, Alpha Force Champion, Autobahn Champion, Big Bird Hunting Champion, Mumu Champion, Attack of the Tweety Zombies Champion
 
Join Date: January 2005
Location: DORSET, UK
Posts: 2,170

"i have checked the sdie of label it came out with this

+5 AND +3.3V SHALL NOT BE EXCEED 150W
+12VA AND +12VB SHALL NOT EXCEED 264W
MAX OUTPUT POWER = 305w"

From a user on the Dell forums

2 other people say 305w as well
__________________
AM2 X2 4000
2GB DDR2
NVIDIA 6150 ONBOARD!

Join our F@H team today.. http://www.team45.info/
Are you a subscriber? No? well then, why not....
Subscribe to AOA for a better experience and faster downloads!
How to unlock and overclock your Nvidia 6800
BIOS Volt-mod your 7800gt

AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #20 (permalink)  
Old 4th January, 2006, 05:07 PM
danrok's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: March 2003
Location: Great Britain
Posts: 18,917

Thanks! Looks like it should be OK.
__________________
Desktop PC: AMD FX-8370E / Asus M5A99X Evo R2.0 Motherboard / 16GB DDR3 RAM / GeForce GTX 970
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
While supplies last - Dell Dimension E521 - $469 Gizmo Online Deals, and Steals 0 16th July, 2007 07:38 PM
Dell Dimension C521 starting at $309 danrok Online Deals, and Steals 0 30th June, 2007 01:12 PM
Dell Dimension Desktop Dropped raphael2040 Random Nonsense! 1 28th June, 2007 01:58 PM
Dell + AMD = new Dimension danrok General Hardware Discussion 6 9th September, 2006 11:04 AM
Can anyone help with a Dell Dimension 4100 question? TrevorS Intel Motherboards & CPUs 5 11th January, 2004 07:02 PM


All times are GMT +1. The time now is 05:03 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0