AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > General Hardware Discussion

General Hardware Discussion Hard drives, CD, DVD Monitors, All hardware questions not better served by our other Topics


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 6th June, 2006, 05:04 PM
Bluepixie's Avatar
Member
 
Join Date: July 2003
Location: Glasgow, Scotland
Posts: 67

Plextor Troubles

Hey, I'm having trouble with my DVD player. It's a PX-716AL and seems to have been working fine since I got it about 3 months ago. However, lately it's being doing weird stuff.

When playing DVD's it will randomly stop playing. This lasts for about 3 or 4 seconds during which time the computer is frozen. Then it will start playing again, 9 times out of 10 it stutters to begin with, then goes back to normal. This seems to happen at random times.

Things I have tried without any success.

- Tried lots of DVD's, all the same result.

- Tried playing DVD's through MPC using the Combined Community Codec and also PowerDVD 7. There is no difference. Video files played through MPC sometimes have troubles such as sounds breaking up or the sound cutting out all together. This maybe connected to the DVD trouble but I can't see how. To be sure I uninstalled the CCC but this did nothing either.

- Installed a shiny new X-Fi Fatal1ty to replace my onboard sound, however this has not effected it either.

- Tried changing my IDE interface in Windows to Ultra 4, 2, and PIO but this did nothing either.

- Flashed the firmware up to version 1.02 but this has had no effect.

- Checked the BIOS settings and made sure it was on AUTO and LBA

- It is plugged in as the Secondary Master IDE with the right jumper settings on the drive. There is not any other IDE drives in my system.

One thing to note that maybe a factor is Starforce. I did have it on my machine about 2 months ago and had used the drive for Read/Write operations while it was installed. I uninstalled it successfully using the Starforce remover from Boycott Starforce but I wonder if it has manybe effected my drive? I have heard stories of Starforce breaking drives (not physically) maybe a factor?

Any help is much appericated. I want to watch T2 (THX editon) with my X-Fi and 5.1 setup!

Cheers for listening
__________________
Alita

Black Widow Coolermaster Case
MSI i975X Power Up! 2.1 Rev. C0 300MHz FSB
BIOS - 10/08/2007
Intel Core Duo E6300 2.1GHz - Zalman 9700
Geil PC2-6400 2GB[2x1024] (4 - 4 - 4 - 12) (1.8V)
Power Color X1950 Pro 512 (Stock, for now)
Auzentech x-fi prelude 7.1

Twin SpinPoint 250GB SATAII
Tagan 480W (TG480-U01)
Plextor PX-716AL
Raptor K1 Pro Gaming Keyboard
Deathadder with S&S Steelmat
ViewSonic VX922 19"
VideoLogic DigiTheatre 5.1 (1stEd) - DTS, Dolby Digital, Optical

Last edited by Bluepixie; 6th June, 2006 at 05:09 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 6th June, 2006, 06:03 PM
cloasters's Avatar
Asst. BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Location, Location
Posts: 21,956

Bump this up, si vous plait. I heard something bad about Plextor drives a while back, seems like they are no longer the cat's meow.
__________________
When the world will be better.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 6th June, 2006, 06:31 PM
Bluepixie's Avatar
Member
 
Join Date: July 2003
Location: Glasgow, Scotland
Posts: 67

Nooooo! I hope it's not a duff drive........that would be, annoying.
__________________
Alita

Black Widow Coolermaster Case
MSI i975X Power Up! 2.1 Rev. C0 300MHz FSB
BIOS - 10/08/2007
Intel Core Duo E6300 2.1GHz - Zalman 9700
Geil PC2-6400 2GB[2x1024] (4 - 4 - 4 - 12) (1.8V)
Power Color X1950 Pro 512 (Stock, for now)
Auzentech x-fi prelude 7.1

Twin SpinPoint 250GB SATAII
Tagan 480W (TG480-U01)
Plextor PX-716AL
Raptor K1 Pro Gaming Keyboard
Deathadder with S&S Steelmat
ViewSonic VX922 19"
VideoLogic DigiTheatre 5.1 (1stEd) - DTS, Dolby Digital, Optical
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 6th June, 2006, 07:41 PM
Pitch's Avatar
AOA Staff
Asteroids Champion, Maeda Path Champion, Disco Racer Champion, Alpha Bravo Charlie Champion, Van Champion
 
Join Date: February 2004
Location: The cake is a lie.
Posts: 5,025
Send a message via MSN to Pitch

Is it possible to test the drive on another machine?

If it works, you know the problem lies elsewhere, if it persists, then it's the drive itself.
__________________


XBL/PNS = neolad
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 7th June, 2006, 11:34 AM
Bluepixie's Avatar
Member
 
Join Date: July 2003
Location: Glasgow, Scotland
Posts: 67

I tried it in my flatmates machine last night. It worked but not perfectly. It was like it was running slowly, you know, constantly stuttering very slightly. Not the sound just the picture. Sort of like it wasen't reading the disc quite fast enough. As another point, as I tried my flatmates Sony in my machine, my machine wouldn't even boot into Windows! I did leave the Plextor drivers on so it might have been conficting with them I suppose.....

I'm going to put in my old Pioneer next and see what it does with that.
__________________
Alita

Black Widow Coolermaster Case
MSI i975X Power Up! 2.1 Rev. C0 300MHz FSB
BIOS - 10/08/2007
Intel Core Duo E6300 2.1GHz - Zalman 9700
Geil PC2-6400 2GB[2x1024] (4 - 4 - 4 - 12) (1.8V)
Power Color X1950 Pro 512 (Stock, for now)
Auzentech x-fi prelude 7.1

Twin SpinPoint 250GB SATAII
Tagan 480W (TG480-U01)
Plextor PX-716AL
Raptor K1 Pro Gaming Keyboard
Deathadder with S&S Steelmat
ViewSonic VX922 19"
VideoLogic DigiTheatre 5.1 (1stEd) - DTS, Dolby Digital, Optical
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 7th June, 2006, 12:48 PM
chrisbard's Avatar
Benchmarker
 
Join Date: March 2003
Location: Earth
Posts: 8,252
Send a message via Yahoo to chrisbard

Check that is not working in PIO mode due to errors! If so make it work in UDMA !
__________________
I've heard that linux community came up with better implemented security in it's latest Linux Mint Gold version, it's actually preventing the user to log in, thus posing 0 risk in contamining the computer with malware! Well done to the open source community!

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 7th June, 2006, 01:20 PM
Pitch's Avatar
AOA Staff
Asteroids Champion, Maeda Path Champion, Disco Racer Champion, Alpha Bravo Charlie Champion, Van Champion
 
Join Date: February 2004
Location: The cake is a lie.
Posts: 5,025
Send a message via MSN to Pitch

Is it a PATA or SATA Drive?
__________________


XBL/PNS = neolad
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 7th June, 2006, 07:10 PM
Bluepixie's Avatar
Member
 
Join Date: July 2003
Location: Glasgow, Scotland
Posts: 67

It's an IDE drive PATA, PX-716AL

I've already tried it in different UDMA modes. It's ment to run in UDMA 2. Weird thing is that if I choose for the BIOS to select the mode, it chooses UDMA 4. Neither mode seems to make a difference.

I'm running out of things to try.
__________________
Alita

Black Widow Coolermaster Case
MSI i975X Power Up! 2.1 Rev. C0 300MHz FSB
BIOS - 10/08/2007
Intel Core Duo E6300 2.1GHz - Zalman 9700
Geil PC2-6400 2GB[2x1024] (4 - 4 - 4 - 12) (1.8V)
Power Color X1950 Pro 512 (Stock, for now)
Auzentech x-fi prelude 7.1

Twin SpinPoint 250GB SATAII
Tagan 480W (TG480-U01)
Plextor PX-716AL
Raptor K1 Pro Gaming Keyboard
Deathadder with S&S Steelmat
ViewSonic VX922 19"
VideoLogic DigiTheatre 5.1 (1stEd) - DTS, Dolby Digital, Optical
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 10th June, 2006, 10:35 AM
Bluepixie's Avatar
Member
 
Join Date: July 2003
Location: Glasgow, Scotland
Posts: 67

I've switched the drive from my Secondary IDE port to the Primary IDE and used a different cable. Was watching Star Wars for about nearly an hour and didn't see any trouble. However, it is a bit random so it may happen next time. Shall have to wait and see.
__________________
Alita

Black Widow Coolermaster Case
MSI i975X Power Up! 2.1 Rev. C0 300MHz FSB
BIOS - 10/08/2007
Intel Core Duo E6300 2.1GHz - Zalman 9700
Geil PC2-6400 2GB[2x1024] (4 - 4 - 4 - 12) (1.8V)
Power Color X1950 Pro 512 (Stock, for now)
Auzentech x-fi prelude 7.1

Twin SpinPoint 250GB SATAII
Tagan 480W (TG480-U01)
Plextor PX-716AL
Raptor K1 Pro Gaming Keyboard
Deathadder with S&S Steelmat
ViewSonic VX922 19"
VideoLogic DigiTheatre 5.1 (1stEd) - DTS, Dolby Digital, Optical
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 11th June, 2006, 05:31 PM
cloasters's Avatar
Asst. BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Location, Location
Posts: 21,956

Good news! May it be a happy drive for many years.
__________________
When the world will be better.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Car Troubles :( WonderBread Betty's Rants and Rages 14 2nd January, 2007 01:50 AM
Plextor vs. my 8RDA+ vs. Direct CD Daniel ~ EPoX MotherBoards 27 30th January, 2005 02:47 PM
Plextor PX-712 16X DVD Burner 49.99+10.00S/H AR mookydooky Online Deals, and Steals 0 7th December, 2004 09:57 PM
Troubles demonX Mobile Devices and Networking 6 19th February, 2002 04:23 AM


All times are GMT +1. The time now is 09:50 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0