AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > General Hardware Discussion

General Hardware Discussion Hard drives, CD, DVD Monitors, All hardware questions not better served by our other Topics


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 22nd June, 2006, 02:56 PM
dabaerman's Avatar
Member
 
Join Date: October 2001
Location: Auburn, WA
Posts: 2,101

memory question

here I am, about to spend moeny on memory, and I still
don't know what to get. should I base my decision on
Latency? CL2, 2.5, or 3. I see numbers like 2 3 3 5,
3 3 3 8 and wounder what it is I am looking for. I would
think that a decision as to memory has become very
important and should be easier to understand.
the system is an EP8NPA-SLI skt754 DDR3200. in the
future, when I get to DDR2 will the criteria be the same
for choosing memory? TIA.

Ron
__________________
Folding 24/7 with AMD QuadCore CPU's & nVidia Cuda Powered GPU's

AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 22nd June, 2006, 03:29 PM
Samuknow's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: Indianapolis, Indiana
Posts: 8,941
Send a message via MSN to Samuknow

Typically you want lower latency numbers. This unfortunatly comes at a price. DDR 2 has high latency numbers (5 and up) but crazy speeds.

There are a few chips out there that OC better than others, again at a price.

Someone that has bought mem in the last few months should know what to get. I have some OCZ performance 3500 and it has been all good.
__________________
Quote:
Originally Posted by Daniel ~ View Post
It's OKAY WE accept you as you think you are here! ":O}
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 22nd June, 2006, 03:36 PM
Gizmo's Avatar
Chief BBS Administrator
BassTeroids Champion, Global Player Champion, Aim & Fire Champion, Puzzle Maniax Champion, Othello Champion, Canyon Glider Champion, Unicycle Challenge Champion, YetiSports 9: Final Spit Champion, Zed Champion
 
Join Date: May 2003
Location: Webb City, Mo
Posts: 16,178
Send a message via ICQ to Gizmo Send a message via AIM to Gizmo Send a message via MSN to Gizmo Send a message via Yahoo to Gizmo Send a message via Skype™ to Gizmo

Quote:
Originally Posted by Samuknow
Typically you want lower latency numbers. This unfortunatly comes at a price. DDR 2 has high latency numbers (5 and up) but crazy speeds.

There are a few chips out there that OC better than others, again at a price.

Someone that has bought mem in the last few months should know what to get. I have some OCZ performance 3500 and it has been all good.
I understand OCZ has recently introduce some CL3 DDR2 800? That would equate to CL1.5 for DDR3200+.....
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 22nd June, 2006, 04:02 PM
Member/Contributor/Resident Crystal Ball
 
Join Date: March 2004
Posts: 7,451

Winbond BH- and CH- chips (DDR1) are capable of CAS1.5.

Best DDR2 chips are Micron D9 BGA-mount style. 0534 was a particularily good week
(3-2-2-x) or 1200mhz...you decide.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 22nd June, 2006, 04:30 PM
Samuknow's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: Indianapolis, Indiana
Posts: 8,941
Send a message via MSN to Samuknow

Quote:
Originally Posted by gizmo
I understand OCZ has recently introduce some CL3 DDR2 800? That would equate to CL1.5 for DDR3200+.....

I will have to take a look at this when I upgrade. I have been very happy with this memory...

Will this work in NF2 chipset (SKT A) boards?
__________________
Quote:
Originally Posted by Daniel ~ View Post
It's OKAY WE accept you as you think you are here! ":O}
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 22nd June, 2006, 04:37 PM
Member/Contributor/Resident Crystal Ball
 
Join Date: March 2004
Posts: 7,451

I'm not aware of a bios that offeres CAS 1.5 for NF2. DFI 939 boards have it tho.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NF2 to NF4: Memory Question non^stop AMD Motherboards & CPUs 4 21st December, 2005 12:26 PM
memory question? dabaerman AMD Motherboards & CPUs 10 29th September, 2005 03:00 AM
Memory Question Phraud12345 AMD Motherboards & CPUs 1 12th September, 2005 03:03 AM
Please help?? Memory question Amd369 AMD Motherboards & CPUs 4 26th September, 2003 06:10 PM
Have a ddr memory question. Ikester7579 EPoX MotherBoards 8 2nd September, 2002 07:43 AM


All times are GMT +1. The time now is 02:45 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0