AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > General Hardware Discussion

General Hardware Discussion Hard drives, CD, DVD Monitors, All hardware questions not better served by our other Topics


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 7th August, 2006, 12:10 AM
Strongwolf's Avatar
Member
 
Join Date: July 2006
Location: San Juan, Puerto Rico
Posts: 1,969

Talking Pci

HI. I had an option in my bios that saids "PCI Clock Synchronization Mode".
The option are: Auto, to CPU or 33.33MHz. If I choose anything else than auto my sys will hang when playing games (specially with FarCry). The image will get fuzzy(like in small squares from the midle up). Can this be fix? I belive that my sys need some fine tuning because I'm gaving problems since my installation of the second graphic card. Please help!!

Sys: asus A8N-SLI Deluxe; 2gigs of Patriot pc3200 of ram; (1) Raptor 74 gigs 10K sata HDD; (1) WD caviar 250 gigs; two Nvidia GeForce 6800gs sli mode; San Diego 3700+ Athlon 64 2.2 OC @ 2.53; air cooling.
__________________
Live Long and Prosper

ASUS G73 SW, IE7, 20 GB DD3 ram


AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 7th August, 2006, 03:30 AM
QSDT's Avatar
Member
Alien Clones Champion
 
Join Date: August 2005
Location: Queensland Australia ''Oh'' the beauitful sunny coast!
Posts: 788
Send a message via MSN to QSDT

Leave it on auto, do you get any problems when it's on auto?
__________________
Abit NF7, AMD XP(not mobile) 2000+ @ 2.315Ghz with L12 mod.
Abit AN7, AMD XP(not mobile)2500+ Barton@2.442Ghz
MSI 6600GT Core@618Mhz / Ram 1.21Ghz Pencil volt modded @ 1.66volts.
Monitor Dell 24'' 2407WFP ''WOW that's all I can say''

Why is Phonetic not spelt Phonetically, and why is the word Abbreviation so long?

My Ex gives 100% sound adivce, 99% sound, 1% adivce.

69% of all statistics are made up!

AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 7th August, 2006, 03:40 AM
MONKEYMAN's Avatar
Member
5 Card Draw Champion, Tomb Digger Champion, Alpha Force Champion, Autobahn Champion, Big Bird Hunting Champion, Mumu Champion, Attack of the Tweety Zombies Champion
 
Join Date: January 2005
Location: DORSET, UK
Posts: 2,170

in theory setting to 33.33MHz should lock the PCI bus and stop any problems, as QSDT said if AUTO does not cause problems then leave it on auto.
__________________
AM2 X2 4000
2GB DDR2
NVIDIA 6150 ONBOARD!

Join our F@H team today.. http://www.team45.info/
Are you a subscriber? No? well then, why not....
Subscribe to AOA for a better experience and faster downloads!
How to unlock and overclock your Nvidia 6800
BIOS Volt-mod your 7800gt

AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 7th August, 2006, 01:51 PM
gedon's Avatar
Member
 
Join Date: November 2004
Posts: 446

maybe 33.33MHz is a divider. 1/6 of htt or so
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 7th August, 2006, 02:13 PM
Rondog's Avatar
Member
 
Join Date: January 2005
Location: Victoria, Australia
Posts: 3,298
Send a message via MSN to Rondog

Just leave it at auto. If this fails flash BIOS to most recent version. Had a hunt around on google which let me to XS, early BIOS versions of the board lacked a working PCI lock.
__________________
AOA Team fah

Rig 1: Intel Core i5 750,4gb,HD6870,500gb,W7 Ult x64

Last edited by Rondog; 7th August, 2006 at 02:13 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 8th August, 2006, 01:34 PM
Strongwolf's Avatar
Member
 
Join Date: July 2006
Location: San Juan, Puerto Rico
Posts: 1,969

Talking Pci

Flash the Bios I will. Strangely is only with FarCry. FEAR and PREY runs well. I been gaving problems with this game, on and off, for about a year. Install, uninstall, patch, you name it. Iwill run fine for sometime then hangs again. never been able to finish it.

Live Long and Prosper.
__________________
Live Long and Prosper

ASUS G73 SW, IE7, 20 GB DD3 ram


AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT +1. The time now is 09:06 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0