AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > General Hardware Discussion

General Hardware Discussion Hard drives, CD, DVD Monitors, All hardware questions not better served by our other Topics


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 22nd August, 2002, 06:19 PM
Orbit's Avatar
Member
 
Join Date: January 2002
Location: New Mexico
Posts: 466
Send a message via ICQ to Orbit Send a message via Yahoo to Orbit

Exclamation Infinite Loop possible cause...

Just read a good thread over at Via Arena's Forum on the Infinite Loop issue. Seems one of the guys has been dogging this issue and he thinks the issue is directly related to the 3.3v line.
Quote:
Root Cause: Load at 3.3V versus how many amps your PSU provides at 3.3V
His fix was to either increase the power to the 3.3v line by a bigger psu, or to decrease the power usage on the 3.3v line by removing some of the memory. Seems that some people have 'fixed' it by going from 512+ memory down to 256mb. This would explain why it's cross o/s, mobo mfg, chipset, etc.

Am I allowed to post a link to it here? If so, I will.
__________________

A Chieftec with a bunch of PCB's, Drives, Cables, and Water

-----------------------------------------------------------
Laws are for the lawless, who disregard them anyway... Crow
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 22nd August, 2002, 09:43 PM
Southern Man's Avatar
Member/Contributer
 
Join Date: September 2001
Location: Falling to Earth
Posts: 4,736

I'm pretty sure you are OK with posting links to other BBS's as long as you are not promoting your own.
In this case it is a learning thread for people here so I would post it.

"Knowledge is Good" & "A Mind is a Terrible Thing"
2 of my favorite quotes.
__________________
Then, as it was, then again it will be
Though the course may change,
rivers will always reach the sea.
----------------------------------------------

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 22nd August, 2002, 11:09 PM
Orbit's Avatar
Member
 
Join Date: January 2002
Location: New Mexico
Posts: 466
Send a message via ICQ to Orbit Send a message via Yahoo to Orbit

Ok.. well, then....

Possible cause of Infinite Loop Error

It'd be nice if this WAS the issue.

I experienced this once, after messing with benching a bunch of nvidia drivers back to back... but reinstalled 4in1's and mine went away.

I'm running 2 sticks of 256mb ram, and I have an Enermax 431w PSU, so I don't think the power issue was my issue.. as it's never reared its ugly head again, but for some....
__________________

A Chieftec with a bunch of PCB's, Drives, Cables, and Water

-----------------------------------------------------------
Laws are for the lawless, who disregard them anyway... Crow
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 23rd August, 2002, 04:11 PM
Chief Systems Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Europe
Posts: 13,075

The Infinite loop (or thread stuck in device driver) error is caused by the display driver waiting for the video hardware to finish whatever operation has occured. As a result, the display driver is going around in circles, checking the hardware's status, pausing for an instant, then going back and checking the status.

This could be caused by many things!

Basically, it's a problem where the hardware and software get out of sync due to a communications issue. The hardware goes off and does one things, and the software waits for something different to happen. Obviously that something different isn't going to occur!

AidanII
__________________
Any views, thoughts and opinions are entirely my own. They don't necessarily represent those of my employer (BlackBerry).
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hibernation loop in 2k videobruce OS, Software, Firmware, and BIOS 3 10th October, 2005 05:24 PM
FAH client gets into endless loop drow_elf ThunderRd's AOA FOLDING@HOME Team 7 10th August, 2004 10:49 PM
system idle loop shamrock_uk General Hardware Discussion 3 18th October, 2003 05:57 AM
reboot loop mrands2 EPoX MotherBoards 3 9th May, 2003 10:57 PM
nv4_disp infinate loop Absturzius CRASHED! 3 15th July, 2002 02:24 PM


All times are GMT +1. The time now is 10:49 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0