AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 7th October, 2003, 07:11 PM
Neoprene's Avatar
Member
 
Join Date: November 2002
Location: Glasgow UK
Posts: 261

AGP aperture size ?

Hi,

Just got an Fx5900 ultra , and am wondering about AGP aperture size . I can set it to 512 max, and have 1024 RAM. From the Abit manual , this is the amount of windows (?) memory allocated to the AGP aperture. So I should set this to 512 , having plenty of free RAM. Am I correct in this ? Didnt notice any improvement in 3D Mark 2003 scores.

Thanks for the help,

Gerry
__________________
Abit NF-7S Ver 2.0 Bios 23 , Barton2600 xp-m @2.60ghz(FSB 200@13.0x ) 1.95 VCore ,Asetek KT03 kit , 1GB Winbond PC3200 CAS 2.0, Nvidia FX5900 Ultra @478/908 ,2x80gb Seagate Barracuda V SATA RAID 0 ,Creative Audigy 2,Sandra PR3528,3Dmark v3.04 6106.WinXP Pro Sp1 5.1.2600. Prime95 stable.

New sys AMD SD3700 , 1GB OCZ 4200 Plat Ver 2.0 , DFI Nforce4 SLI-DR, MSI 6800GT, OCZ Modstream 520W , Audigy 2 ZS, all going to be frosted in a Mach2 GT Prommy :-)
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 8th October, 2003, 12:09 AM
danrok's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: March 2003
Location: Great Britain
Posts: 18,917

You won't see any difference in 3d points no matter what you set it to. This setting won't have any impact on speed.

Just set it to say 64mb and forget about it.
__________________
Desktop PC: AMD FX-8370E / Asus M5A99X Evo R2.0 Motherboard / 16GB DDR3 RAM / GeForce GTX 970
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 8th October, 2003, 12:11 AM
Neoprene's Avatar
Member
 
Join Date: November 2002
Location: Glasgow UK
Posts: 261

function ?

Quote:
Originally Posted by danrok
You won't see any difference in 3d points no matter what you set it to. This setting won't have any impact on speed.

Just set it to say 64mb and forget about it.

So what does the AGP aperture actually do ?

__________________
Abit NF-7S Ver 2.0 Bios 23 , Barton2600 xp-m @2.60ghz(FSB 200@13.0x ) 1.95 VCore ,Asetek KT03 kit , 1GB Winbond PC3200 CAS 2.0, Nvidia FX5900 Ultra @478/908 ,2x80gb Seagate Barracuda V SATA RAID 0 ,Creative Audigy 2,Sandra PR3528,3Dmark v3.04 6106.WinXP Pro Sp1 5.1.2600. Prime95 stable.

New sys AMD SD3700 , 1GB OCZ 4200 Plat Ver 2.0 , DFI Nforce4 SLI-DR, MSI 6800GT, OCZ Modstream 520W , Audigy 2 ZS, all going to be frosted in a Mach2 GT Prommy :-)
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 8th October, 2003, 12:17 AM
danrok's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: March 2003
Location: Great Britain
Posts: 18,917

This might help:
http://www.tweak3d.net/articles/aperture-size/
__________________
Desktop PC: AMD FX-8370E / Asus M5A99X Evo R2.0 Motherboard / 16GB DDR3 RAM / GeForce GTX 970
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 8th October, 2003, 12:26 AM
Neoprene's Avatar
Member
 
Join Date: November 2002
Location: Glasgow UK
Posts: 261

Quote:
Originally Posted by danrok

Hi,


Thanx ..excellent link !

__________________
Abit NF-7S Ver 2.0 Bios 23 , Barton2600 xp-m @2.60ghz(FSB 200@13.0x ) 1.95 VCore ,Asetek KT03 kit , 1GB Winbond PC3200 CAS 2.0, Nvidia FX5900 Ultra @478/908 ,2x80gb Seagate Barracuda V SATA RAID 0 ,Creative Audigy 2,Sandra PR3528,3Dmark v3.04 6106.WinXP Pro Sp1 5.1.2600. Prime95 stable.

New sys AMD SD3700 , 1GB OCZ 4200 Plat Ver 2.0 , DFI Nforce4 SLI-DR, MSI 6800GT, OCZ Modstream 520W , Audigy 2 ZS, all going to be frosted in a Mach2 GT Prommy :-)
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Motherboard Size amarkarian Case Modifications 3 28th May, 2005 03:43 PM
EPOX Tech: 8RDA, Radeon 9700, AGP Aperture Size issues Pr()ZaC EPoX MotherBoards 8 20th March, 2003 04:12 PM
8rda+ aperture size problem...pc: 26 nfin1te EPoX MotherBoards 3 22nd February, 2003 06:48 PM
AGP Aperture, the mystery continues............ spirits247 General Hardware Discussion 2 13th May, 2002 07:47 PM
Monitor Size? Dave Random Nonsense! 33 17th December, 2001 09:24 AM


All times are GMT +1. The time now is 06:50 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0