AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 6th May, 2006, 06:20 PM
MONKEYMAN's Avatar
Member
5 Card Draw Champion, Tomb Digger Champion, Alpha Force Champion, Autobahn Champion, Big Bird Hunting Champion, Mumu Champion, Attack of the Tweety Zombies Champion
 
Join Date: January 2005
Location: DORSET, UK
Posts: 2,170

Do new games use MIDI?

Do new games use MIDI?

I am asking as a motherboard with AC97 based audio will not perform a full sound driver install for some reason and the GS wavetable SW synth MIDI is blanked out and disabled.
By new games I mean Half-Life 2, Doom 3, BF2 etc.
__________________
AM2 X2 4000
2GB DDR2
NVIDIA 6150 ONBOARD!

Join our F@H team today.. http://www.team45.info/
Are you a subscriber? No? well then, why not....
Subscribe to AOA for a better experience and faster downloads!
How to unlock and overclock your Nvidia 6800
BIOS Volt-mod your 7800gt

AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 6th May, 2006, 06:35 PM
Favu's Avatar
AOA's resident barman
 
Join Date: October 2005
Location: /Wales/Abergavenny
Posts: 4,004
Send a message via ICQ to Favu Send a message via AIM to Favu Send a message via MSN to Favu

Try it and see, I guess. Though I would doubt it, I think they would use .mp3s, .Ogg, .Wav and such
__________________
AOA Team fah
 

Custom 8-bit Sharp Z80 @ 4.194304 MHz
Reflective LCD @ 160 × 144
8 kByte S-RAM






Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 6th May, 2006, 07:35 PM
Daniel ~'s Avatar
Chief BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Seattle Wa.
Posts: 45,606

Try reinstalling your motherboard drivers?
__________________
"Though all men live in ignorance before mystery,
they need not live in darkness...
Justice is foundation and Mercy ETERNAL
."
DKE

"All that we do is touched by Ocean
Yet we remain on the shore of what we know."
Richard Wilbur

[img]/forum/attachments/random-nonsense/16515-sigs-dan_drag.jpg[/img]
Subscribers! Ask Pitch about a Custom Sig Graphic

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 6th May, 2006, 07:38 PM
Pitch's Avatar
AOA Staff
Asteroids Champion, Maeda Path Champion, Disco Racer Champion, Alpha Bravo Charlie Champion, Van Champion
 
Join Date: February 2004
Location: The cake is a lie.
Posts: 5,025
Send a message via MSN to Pitch

Quote:
Originally Posted by MONKEYMAN
Do new games use MIDI?

I am asking as a motherboard with AC97 based audio will not perform a full sound driver install for some reason and the GS wavetable SW synth MIDI is blanked out and disabled.
By new games I mean Half-Life 2, Doom 3, BF2 etc.
Rarely.

.WAV's mostly.
__________________


XBL/PNS = neolad
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 7th May, 2006, 03:51 AM
membreya's Avatar
Banned
 
Join Date: April 2006
Location: Melbourne, Australia
Posts: 293
Send a message via ICQ to membreya Send a message via MSN to membreya

Quote:
Originally Posted by MONKEYMAN
Do new games use MIDI?

I am asking as a motherboard with AC97 based audio will not perform a full sound driver install for some reason and the GS wavetable SW synth MIDI is blanked out and disabled.
By new games I mean Half-Life 2, Doom 3, BF2 etc.
I can't recall seeing a game use MIDI since DOS based games days ....but which ac97 drivers are you trying to install monkeyman?
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 7th May, 2006, 06:57 AM
chrisbard's Avatar
Benchmarker
 
Join Date: March 2003
Location: Earth
Posts: 8,252
Send a message via Yahoo to chrisbard

And the answer is no ! Modern games don't use midi at all ! Hell newer mobos don't have the port no more or they have it but without the connector. Don't worry about it just go ahead and disable it from bios !
__________________
I've heard that linux community came up with better implemented security in it's latest Linux Mint Gold version, it's actually preventing the user to log in, thus posing 0 risk in contamining the computer with malware! Well done to the open source community!

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Midi To Wav, Mp3 or Wma Converter/Recorder captaincurran OS, Software, Firmware, and BIOS 6 21st April, 2006 09:00 AM
Epox 8RDA+ has only MIDI out? chrisbard EPoX MotherBoards 3 1st December, 2004 06:12 PM
Midi Problem Simtiz EPoX MotherBoards 1 8th August, 2003 09:21 AM
8rda+ no midi in? please help flytek EPoX MotherBoards 17 8th June, 2003 12:00 PM
PSU taking too much space in midi tower? my solution stigweed Case Modifications 11 31st August, 2002 08:39 PM


All times are GMT +1. The time now is 03:03 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0