AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 23rd May, 2006, 09:38 PM
captaincurran's Avatar
Member
 
Join Date: April 2005
Location: Ontario, Canada
Posts: 2,074
Send a message via AIM to captaincurran Send a message via MSN to captaincurran Send a message via Yahoo to captaincurran Send a message via Skype™ to captaincurran

Soundblaster Live 24bit and speakers

I've got a soundblaster Live! 24 bit card. as seen here => http://www.soundblaster.com/products...ct=10315&nav=1
I've got 2 sets of speakers, one on a monitor, and one set by themselves. Also i got a subwoofer that i picked up, however i have no idea which plugs to use, because i can't get it to work right. i had it working through only one set of speakers in the green port. but when i put the speakers plug in the next one over (black port) the sound stopped from both speakers. so some assistance would be appreciated.
__________________
Running as my rigs:
AOA Team fah
rot yittmey ghom Hoch
 
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 24th May, 2006, 12:45 PM
Got EpOx's Avatar
Team 45 Folder
 
Join Date: April 2005
Location: Exmouth, UK
Posts: 2,569
Send a message via MSN to Got EpOx Send a message via Skype™ to Got EpOx

On my setup i have one set of speakers plugged into the green socket and the other set plugged into the orange socket. That's on the Audigy 2ZS however, i believe JC Denton has a Soundblaster live, PM him.
__________________
Intel Core 2 Duo T5500 1.66Ghz
1GB PC2-5300 667Mhz
Matsh1ta DVD/RW Drive
232GB Western Digital 'My Book' External HDD USB 2.0
80GB Hitachi SATA HDD
Onboard Audio
Intel GMA 950 Onboard Video
Want to make a difference without leaving your chair?, then join the AOA folding team today!
AOA Folding @Home
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 24th May, 2006, 12:58 PM
Samuknow's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: Indianapolis, Indiana
Posts: 8,941
Send a message via MSN to Samuknow

There might be a speaker setup utility you need to run.
__________________
Quote:
Originally Posted by Daniel ~ View Post
It's OKAY WE accept you as you think you are here! ":O}
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 24th May, 2006, 02:10 PM
dsio's Avatar
Steve Jobs
 
Join Date: October 2002
Location: Brisbane, QLD, Australia
Posts: 8,037

Are these powered speakers or not?

Because all of them, particularly the sub, need to be powered on a Live!
__________________
Notebook: Apple Macbook Pro 13" i7 2.7Ghz (3.4Ghz max) 8GB DDR3 1333Mhz (Mac OSX 10.6.7)
Desktop: ASUS Rampage Formula X48
Intel Core 2 Quad Q9450 (Yorkfield) @ 3.60Ghz (Folding SMP Linux)
Running Fedora 15 Linux (GNOME 3)
Dual Dell 2407WFP
AOA Team fah

Drivers, Games, Demos, Mods and Overclocking Tools At AOAFiles
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 24th May, 2006, 02:27 PM
captaincurran's Avatar
Member
 
Join Date: April 2005
Location: Ontario, Canada
Posts: 2,074
Send a message via AIM to captaincurran Send a message via MSN to captaincurran Send a message via Yahoo to captaincurran Send a message via Skype™ to captaincurran

they're all powered I assume. The ones on the monitor are built in, and i assume they're powered through the monitor. the others have their own power plugs
__________________
Running as my rigs:
AOA Team fah
rot yittmey ghom Hoch
 
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 24th May, 2006, 06:19 PM
Got EpOx's Avatar
Team 45 Folder
 
Join Date: April 2005
Location: Exmouth, UK
Posts: 2,569
Send a message via MSN to Got EpOx Send a message via Skype™ to Got EpOx

I suspect you have the software for the card running in 2.1 speaker mode. You'll have to enable 5.1 sound to include the extra speakers.
__________________
Intel Core 2 Duo T5500 1.66Ghz
1GB PC2-5300 667Mhz
Matsh1ta DVD/RW Drive
232GB Western Digital 'My Book' External HDD USB 2.0
80GB Hitachi SATA HDD
Onboard Audio
Intel GMA 950 Onboard Video
Want to make a difference without leaving your chair?, then join the AOA folding team today!
AOA Folding @Home
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 25th May, 2006, 01:18 AM
captaincurran's Avatar
Member
 
Join Date: April 2005
Location: Ontario, Canada
Posts: 2,074
Send a message via AIM to captaincurran Send a message via MSN to captaincurran Send a message via Yahoo to captaincurran Send a message via Skype™ to captaincurran

I've got it set for "5.1 surround sound speakers" and i've got it set for the soundblaster in the Sounds and Audio Deviceds Properties thing. I've got the small speakers in the green, the monitor speakers in the black and the subwoofer in the orange. the other port is the blue and i'm 90% sure it's for the mic. (considering there's a pic of a mic by it) i've only got sound coming from the green port. and that's only the dingy noise when you click on the volume slider and midi files.
__________________
Running as my rigs:
AOA Team fah
rot yittmey ghom Hoch
 
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 25th May, 2006, 03:10 AM
captaincurran's Avatar
Member
 
Join Date: April 2005
Location: Ontario, Canada
Posts: 2,074
Send a message via AIM to captaincurran Send a message via MSN to captaincurran Send a message via Yahoo to captaincurran Send a message via Skype™ to captaincurran

ok with a restart of the pc i got it to play mp3s through the speakers again. however it's still playing only through the smaller speakers, nothing through the sub, nor the monitor speakers.
__________________
Running as my rigs:
AOA Team fah
rot yittmey ghom Hoch
 
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 25th May, 2006, 03:48 AM
Samuknow's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: Indianapolis, Indiana
Posts: 8,941
Send a message via MSN to Samuknow

Green is front.....orange is center/sub....and black is rear....
__________________
Quote:
Originally Posted by Daniel ~ View Post
It's OKAY WE accept you as you think you are here! ":O}
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 3rd June, 2006, 07:19 PM
JC Denton's Avatar
Member
 
Join Date: July 2005
Location: Slovenia
Posts: 201
Send a message via MSN to JC Denton

hmmm...i dont know...i think your sound card is a bit different...mine has 5 sockets plus a yellow pin-connector thingy ( probaly for gamepads )
i cant say where the rear goes for sure cus i dont have them installed o nteh wall yet
how exactly do u have your things plugged now ? u have the monitor on black socket ? try fiddeling with settings and check windows sound settings. i was once all panicked then after 2 hours i found the sliders muted down.

on this picture:
orange=center
green= front L/R
??? = rear L/R
Attached Thumbnails
Soundblaster Live 24bit and speakers-img_0368.jpg  
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 3rd June, 2006, 08:45 PM
Samuknow's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: Indianapolis, Indiana
Posts: 8,941
Send a message via MSN to Samuknow

It looks similar...supposed to be standard...

Green Front L/R
Orange Center
Black Rear L/R
Pink Line in
Blue Mic
__________________
Quote:
Originally Posted by Daniel ~ View Post
It's OKAY WE accept you as you think you are here! ":O}
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
soundblaster 24-bit live external XionX Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals 2 31st March, 2007 03:45 AM
SoundBlaster L!ve 24-bit WonderBread Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals 13 23rd July, 2005 06:47 AM
Soundblaster live 5.1 digital drivers? leekirlew Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals 6 31st August, 2004 11:19 PM
How to enable 24bit colour in Catalyst 4.3? WooferWrecker Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals 8 24th March, 2004 06:56 PM
Upgrading older SB Live! cards to SB Live! 5.1 Áedán Hardware Hacking 3 19th February, 2002 06:46 AM


All times are GMT +1. The time now is 06:33 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0