AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #21 (permalink)  
Old 16th May, 2007, 02:51 AM
Member/Contributor/Resident Crystal Ball
 
Join Date: March 2004
Posts: 7,451

First bench:


http://service.futuremark.com/compare?3dm06=1959907
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #22 (permalink)  
Old 16th May, 2007, 03:32 AM
z3speed4me's Avatar
Member
 
Join Date: March 2005
Location: Union, NJ
Posts: 458

i dont get the overclocking... do you need a 6 pin AND and 8 pin!!!

i dont feel like buying ANOTHER new powersupply either


thats another like 200 you have to spend just to get what you want to out of this card....


most of our cards dont even HAVE an 8 pin, let alone an 8 and a 6... this is not cool, its unacceptable in my opinion
__________________
-Antec 900 case
-Asus p5w dh deluxe 2206 bios
-2x1 gb GSKILL 6400 @ with 4-4-4-12 760mhz
-Intel E6400 2.13 @ 3.044ghz 380fsb w/ zalman cnps9500-led L626A472
-EVGA 8800gtx
-2 WD caviar se16 250gb raid 0
-OCZ GameXStream 700
-Creative x-fi xtrememusic
-Samsung 226bw "S"
-all on Vista Ultimate...

my 2006 m roadster is still faster though
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #23 (permalink)  
Old 16th May, 2007, 03:39 AM
Member/Contributor/Resident Crystal Ball
 
Join Date: March 2004
Posts: 7,451

You do not need new powersupply to overclock...jsut to use OVERDRIVE. BIG difference.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #24 (permalink)  
Old 16th May, 2007, 03:52 AM
z3speed4me's Avatar
Member
 
Join Date: March 2005
Location: Union, NJ
Posts: 458

then why does every review i read online say that you cannot overclock and the overdrive function isnt available unless there is an 8 pin plugged in??

will a 6 pin by itself be enough? and is that information incorrect??? bc no way im buying a power supply for no reason when mine is plenty o power for me
__________________
-Antec 900 case
-Asus p5w dh deluxe 2206 bios
-2x1 gb GSKILL 6400 @ with 4-4-4-12 760mhz
-Intel E6400 2.13 @ 3.044ghz 380fsb w/ zalman cnps9500-led L626A472
-EVGA 8800gtx
-2 WD caviar se16 250gb raid 0
-OCZ GameXStream 700
-Creative x-fi xtrememusic
-Samsung 226bw "S"
-all on Vista Ultimate...

my 2006 m roadster is still faster though

Last edited by z3speed4me; 16th May, 2007 at 03:53 AM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #25 (permalink)  
Old 16th May, 2007, 05:26 AM
Member/Contributor/Resident Crystal Ball
 
Join Date: March 2004
Posts: 7,451

2x6pin overclock, 800/1000(first time selecting clocks, BTW, just picked a speed, set it, and ran 3dmark) from 740/830:

http://service.futuremark.com/compare?3dm06=1961036

Used "AMDGPUCLOCKTOOL":
Attached Thumbnails
RADEON HD 2900 XT (R600). Performance In Game Benchmarks-amdgpu.jpg  
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #26 (permalink)  
Old 16th May, 2007, 05:38 AM
z3speed4me's Avatar
Member
 
Join Date: March 2005
Location: Union, NJ
Posts: 458

so MAYBE there still is hope... and the drivers are still kinda beta, so scores and benches might still get higher once they make a good driver

hmmmmm maybe there will be a good warcat driver out in the near future with some tests of this card

if i can get one for like 250 through my accomodation pricing i might buy one... no idea if it will be on the site yet though for our purchasing
__________________
-Antec 900 case
-Asus p5w dh deluxe 2206 bios
-2x1 gb GSKILL 6400 @ with 4-4-4-12 760mhz
-Intel E6400 2.13 @ 3.044ghz 380fsb w/ zalman cnps9500-led L626A472
-EVGA 8800gtx
-2 WD caviar se16 250gb raid 0
-OCZ GameXStream 700
-Creative x-fi xtrememusic
-Samsung 226bw "S"
-all on Vista Ultimate...

my 2006 m roadster is still faster though
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #27 (permalink)  
Old 16th May, 2007, 11:26 AM
Got EpOx's Avatar
Team 45 Folder
 
Join Date: April 2005
Location: Exmouth, UK
Posts: 2,569
Send a message via MSN to Got EpOx Send a message via Skype™ to Got EpOx

Have you had 8800GTX's Dave or are you purely ATI now?
__________________
Intel Core 2 Duo T5500 1.66Ghz
1GB PC2-5300 667Mhz
Matsh1ta DVD/RW Drive
232GB Western Digital 'My Book' External HDD USB 2.0
80GB Hitachi SATA HDD
Onboard Audio
Intel GMA 950 Onboard Video
Want to make a difference without leaving your chair?, then join the AOA folding team today!
AOA Folding @Home
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #28 (permalink)  
Old 16th May, 2007, 11:39 AM
tiamat63's Avatar
Member
 
Join Date: July 2005
Location: O-H!!
Posts: 1,442

average temps dave?
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #29 (permalink)  
Old 16th May, 2007, 12:51 PM
skool h8r's Avatar
Member
 
Join Date: January 2005
Location: Rotherham, UK
Posts: 3,157
Send a message via MSN to skool h8r

Those numbers in DX10 sure are impressive. And 3DMark is awesome. I do have to say that i never realised FC could look that pretty. TBH, i'll probably end up getting one of these over an NV card.

Also, do ya think you can measure the length of the card for me please.
__________________
i7 2600K (4.3Ghz 1.34v) | GTX580 | 16GB (4x4GB) Patriot Viper Sec. 5 Ser. 2 (1866 - 9-11-9-27) | P67A-UD4-B3
Corsair AX1200 | Vertex II 240GB SSD | 4TB RAID0 (Samsung HD204UI) | Logitech G930 Wireless Headset

YouTube - Benchmark Results (Coming Soon!)
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #30 (permalink)  
Old 16th May, 2007, 02:36 PM
Member/Contributor/Resident Crystal Ball
 
Join Date: March 2004
Posts: 7,451

Card is 9.45 inches, weighs about 2-3 lbs, idles @ 60c, and loads @ 78...I had 8800's, but sold them, as the drivers were far too buggy at the time for me to deal with.
__________________

Last edited by cadaveca; 16th May, 2007 at 03:59 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #31 (permalink)  
Old 16th May, 2007, 09:23 PM
z3speed4me's Avatar
Member
 
Join Date: March 2005
Location: Union, NJ
Posts: 458

your load temps are a LOT lower then what ive been reading, seein 90c all over the place which is crazy hot

is that at stock???
__________________
-Antec 900 case
-Asus p5w dh deluxe 2206 bios
-2x1 gb GSKILL 6400 @ with 4-4-4-12 760mhz
-Intel E6400 2.13 @ 3.044ghz 380fsb w/ zalman cnps9500-led L626A472
-EVGA 8800gtx
-2 WD caviar se16 250gb raid 0
-OCZ GameXStream 700
-Creative x-fi xtrememusic
-Samsung 226bw "S"
-all on Vista Ultimate...

my 2006 m roadster is still faster though
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #32 (permalink)  
Old 16th May, 2007, 09:25 PM
Member/Contributor/Resident Crystal Ball
 
Join Date: March 2004
Posts: 7,451

Yep, in a case. My gpu does not have any writing on it...probably a measure to lower leakage. I have also noted that the heatsink DID NOT CONTACT THE MEMORY AT ALL, ALTHOUGH THERE WERE PADS THERE FOR CONTACT!!


The heatsink was not attached very well. either. I replaced TIM with AS5, replaced heatsink with far tighter screwing , and noticed a 5c drop in temps right away.


And I was benching 875/1050 last night...tonight may be a far different story.

Metal part of cooler is most definately copper through and through, BTW.
__________________

Last edited by cadaveca; 16th May, 2007 at 09:28 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #33 (permalink)  
Old 16th May, 2007, 09:28 PM
gedon's Avatar
Member
 
Join Date: November 2004
Posts: 446

hi dave

1. how does it fold?
2. can you measure idle power consumption? or can you compare it with a 1950pro/xt?
3. has the 1950pro and the 2900xt the same layout, so I can use my waterblock on one of these heaters?
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #34 (permalink)  
Old 16th May, 2007, 09:37 PM
Got EpOx's Avatar
Team 45 Folder
 
Join Date: April 2005
Location: Exmouth, UK
Posts: 2,569
Send a message via MSN to Got EpOx Send a message via Skype™ to Got EpOx

I wonder what ATI have up their sleeves for the future, perhaps a 3000XT or something, they certainly need to recover lost ground.
__________________
Intel Core 2 Duo T5500 1.66Ghz
1GB PC2-5300 667Mhz
Matsh1ta DVD/RW Drive
232GB Western Digital 'My Book' External HDD USB 2.0
80GB Hitachi SATA HDD
Onboard Audio
Intel GMA 950 Onboard Video
Want to make a difference without leaving your chair?, then join the AOA folding team today!
AOA Folding @Home

Last edited by Got EpOx; 16th May, 2007 at 09:38 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #35 (permalink)  
Old 16th May, 2007, 09:41 PM
Member/Contributor/Resident Crystal Ball
 
Join Date: March 2004
Posts: 7,451

A 1GB card would make all the difference in the world, along with a minor twaek to the gpu. Clockspeed needs to be 950 or 1000mhz, IMHO tho.

Power consumption is almost on par w/ two x1950's.

Waterblock will ahve to be a custom unit...the shim is very much thicker than gpu, to the point that the bottom of the stock heatsink has a "protrusion" just slightly smaller than the inside of the shim, to ensure contact with the gpu.

FAH...well... 1/2 a teraflop of crunching power. How well do ya think it folds?(terabyte demo written by Stanford, AFAIK, btw).
__________________

Last edited by cadaveca; 16th May, 2007 at 09:42 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #36 (permalink)  
Old 16th May, 2007, 11:57 PM
tiamat63's Avatar
Member
 
Join Date: July 2005
Location: O-H!!
Posts: 1,442

dave...please adopt me, I swears I'll be the best kid ever...

even slave labor; I cook, clean, sew... eat little and smell good.
you wont even know I"m there

just let me play with your toys pees!!!
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #37 (permalink)  
Old 17th May, 2007, 12:04 AM
Member/Contributor/Resident Crystal Ball
 
Join Date: March 2004
Posts: 7,451

lol I had the money for my cards since jsut before christmas, if memory serves me right. $50 a month or more goes a long way after a year.

And sry, but i got enough of my own, thanks. And employees I have had claim I am a tyrant, so i don't think you want that either lol.
__________________

Last edited by cadaveca; 17th May, 2007 at 12:05 AM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #38 (permalink)  
Old 17th May, 2007, 12:34 AM
tiamat63's Avatar
Member
 
Join Date: July 2005
Location: O-H!!
Posts: 1,442

trust me; your probably nothing compared to my current employer...

that said; I'm ordering mine friday night.
__________________

Last edited by tiamat63; 17th May, 2007 at 12:34 AM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #39 (permalink)  
Old 17th May, 2007, 01:05 AM
z3speed4me's Avatar
Member
 
Join Date: March 2005
Location: Union, NJ
Posts: 458

i wanna get one...but im trying to tell myself to wait bc there is probably something comming around the corner by july/august

ive waited THIS long, wats another 2 months huh?
__________________
-Antec 900 case
-Asus p5w dh deluxe 2206 bios
-2x1 gb GSKILL 6400 @ with 4-4-4-12 760mhz
-Intel E6400 2.13 @ 3.044ghz 380fsb w/ zalman cnps9500-led L626A472
-EVGA 8800gtx
-2 WD caviar se16 250gb raid 0
-OCZ GameXStream 700
-Creative x-fi xtrememusic
-Samsung 226bw "S"
-all on Vista Ultimate...

my 2006 m roadster is still faster though
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #40 (permalink)  
Old 17th May, 2007, 04:49 PM
gedon's Avatar
Member
 
Join Date: November 2004
Posts: 446

Quote:
Originally Posted by cadaveca
Waterblock will ahve to be a custom unit...the shim is very much thicker than gpu, to the point that the bottom of the stock heatsink has a "protrusion" just slightly smaller than the inside of the shim, to ensure contact with the gpu.
what about the mounting holes around the gpu, same as x1950?
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Whoops, ATI Radeon HD 2900 XT lacks UVD danrok Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals 10 8th June, 2007 04:40 AM
ATI Radeon HD 2900 XTX, doomed from the start danrok Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals 7 28th April, 2007 01:00 AM
ATI Radeon HD 2900 XT Performance Benchmarks Pitch Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals 10 26th April, 2007 10:12 PM
ATI/AMD R600 is called Radeon HD 2x00 Wolf2000me Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals 2 14th April, 2007 02:38 PM
R600 Specs and Benchmarks leaked. Pitch Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals 6 3rd January, 2007 06:12 PM


All times are GMT +1. The time now is 08:00 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0