AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 19th December, 2007, 04:50 PM
Member
 
Join Date: January 2003
Location: Buffalo
Posts: 183

Realtek's HD Audio Manager control panel disappeared

I'm having issues with Realteks' HDAudio Manager control panel.

I'm running XP w/sp2 (for now) and I don't want the service to run at startup. I did find, hidden under that "I" icon, the ability not to show the program icon in the system tray which I checked. The process (service) is still running at startup. I was able to stop the process using MS Config ok (but by doing so I couldn't manually start the program by creating a shortcut under 'Programs' (where it should be in the first place) and clicking on it.

First issue:
Why isn't there a shortcut in the 'Programs' menu as all other programs have??

Second, but najor issue;
Now, even with the service running (with the tray icon hidden), I can't access the control panel. Nothing comes up.

What's up with this??
__________________
Copyright protection & Intellectual property my ass. All the studios want is more money & control. Enough is enough!
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 19th December, 2007, 05:38 PM
Member
 
Join Date: January 2003
Location: Buffalo
Posts: 183

Ok, When I went to CP I saw an entry for this Audio Mgr. at the bottom of the list. I clicked on it and it opened.
I then checked that box to show the icon in the System Tray. I closed the CP and clicked on that icon and it started.
I then tried the shortcut I made again linked to the .exe file buried three layers deep in the Realtek program folder and nothing again.

Then it is a dll that starts the program when I click on the icon in the systen tray or in Control Panel??
__________________
Copyright protection & Intellectual property my ass. All the studios want is more money & control. Enough is enough!
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 19th December, 2007, 05:39 PM
Samuknow's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: Indianapolis, Indiana
Posts: 8,941
Send a message via MSN to Samuknow

I have never tried that. I usually shut it off in MS config if I don't want it.

Is there no item in the start menu?
__________________
Quote:
Originally Posted by Daniel ~ View Post
It's OKAY WE accept you as you think you are here! ":O}
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 29th December, 2007, 05:52 PM
Member
 
Join Date: December 2007
Location: Athens , Greece
Posts: 187

Did you try to install the latest 1.84 drivers ?
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 29th December, 2007, 10:39 PM
Member
 
Join Date: January 2003
Location: Buffalo
Posts: 183

V1.84 didn't work. I had to use V1.82

The whole lack of proper documentation regarding pre-installing that M$ 'Bus driver' first just plain sucks. UnRealtek needs a new a-hole for not making this know before hand in clear text. Nowhere is this stated. Not on their web site nor in the readme with the driver package (even though the M$ KB file is included!).

To assume that anyone would know any of this or to assume everyone installs outdated drivers from the CD (as I was told after the fact from UnRealtek). The process is suppose to be automated if you do it from the CD.

Who uses the (usual) outdated CD drivers that comes with the device anyway?
__________________
Copyright protection & Intellectual property my ass. All the studios want is more money & control. Enough is enough!
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ATI and control panel shakey_shane CRASHED! 10 8th September, 2005 10:33 PM
8RDA+, LAN disappeared... jnansley EPoX MotherBoards 7 26th September, 2004 05:54 PM
Error Opening Control Panel matte OS, Software, Firmware, and BIOS 1 1st July, 2004 08:06 PM
Front Audio Panel for 8RDA+?? RuKuS EPoX MotherBoards 25 11th August, 2003 02:45 AM
8RDA+ Nforce soundstorm control panel help Spamz0r EPoX MotherBoards 5 18th January, 2003 11:11 AM


All times are GMT +1. The time now is 08:04 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0