AOA Forums

AOA Forums (http://www.aoaforums.com/forum/)
-   Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals (http://www.aoaforums.com/forum/32-graphics-sound-cards-speakers-other-peripherals/)
-   -   Trouble shooting XFX 5900XT not receiving enough power (http://www.aoaforums.com/forum/graphics-sound-cards-speakers-other-peripherals/27913-trouble-shooting-xfx-5900xt-not-receiving.html)

cardin 14th November, 2004 02:06 AM

Trouble shooting XFX 5900XT not receiving enough power
 
Can anyone help?

I have upgraded the main parts of my PC (new spec: mobo- MSI K8N NEO Platinum; graphics card- XFX Geforce 5900XT, memory- Corsair 2 x 512mb, cpu- Athlon 64 3400+; 400W power supply) and installed the latest drivers.

However, every time I boot up my system I get a message from the Nvidia Power Indicator saying that my GFX card isn't receiving enough power, so the performance is automatically lowered. 'Troubleshoot' suggests that I check that the supplemental power cable is attached to the mobo. However, my GFX card does not have such a cable.

I have run 3DMark01 and receive a score around 4500. I don't think this any better than my 64Mb Gf4200Ti.

Can anyone tell me whether my card should have been sent with a supplemental power cable, or is the driver mistaken? Or is the performance of my new card about right?

Thanks

cloasters 14th November, 2004 05:31 PM

Welcome to AOA, cardin!

The missing cable comes from the power supply, not from the Vidcard. 'Fraid you'll have to buy a new power supply. Brand name PS's are a very good idea. I'm very happy with the Enermax 460 I bought a year ago.

Gizmo 14th November, 2004 05:45 PM

There should be a connector on the back of the card, just like the connectors that you have on your hard drives. You can plug one of the connectors from your power supply into this connector on your card to solve your problem. If you don't have a connector on your card for this purpose, then you are SOL.

My GF4 MX-440 gets about the same score as your 5900XT, so there is definitely something wrong there.


All times are GMT +1. The time now is 05:18 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0