AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > Hardware Hacking

Hardware Hacking The hammer and tongs school of Overclocking. (NOT for the beginner and you assume all risks)


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 19th December, 2004, 04:09 PM
Member
 
Join Date: December 2004
Posts: 2

Unhappy Need Help..BIOS stuff

Ill take this chance to say hello to everyone here as this is my first time on the AOA forums. I have done the most stupid thing i have ever done in my entire life. I wanted to flash my ATi Powercolour AIW 9800pro 128mb to a 9800xt ...(youve spotted it already havent you)

Well i got the ATi Powercolour 9800xt 128mb BIOS and flashed them using flashrom

As you can see my card is an All In Wonder but the BIOS i got werent an allin wonder AHH!

Luckily enough i saved my origional BIOS before flashing to a floppy disk.
Anyway when i boot with my 9800xt BIOS no outputs work such as the keyboard mouse screen..not even my ADSL filters. Which straight away told me i have just broke my Christmas present which is supposed to be under the tree (im very Impatient)

So when i put my previous card, the Ati Radeon 9000 it works perfectly and nothing happens but when i put my 9800pro in ...BLACK SCREEN

Does anyone have any idea how i can flash my BIOS on the 9800 back to the origionals which i have saved.(bear in mind when i have my 9800pro in the comp the keyboard,screen etc doesnt work)?

please someone help me..wheres your Christmas spirit?
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 19th December, 2004, 06:52 PM
DiabloAbogado's Avatar
Member
 
Join Date: September 2004
Location: Kentucky
Posts: 345

Pop in a disk in the A: drive and see if it accesses it when you turn it on. If it does, you can put your old card back in, create a bootable floppy that will automatically do the flash for you. Switch the cards back to the new one, then start it with the boot disk. Hopefully, it will restart the computer with the old BIOS. On the other hand, sounds like the card might have died and the system might not start up without video. (That would be an odd issue, b/c I've started a system without a video card and it booted to windows before. *Logon sound*) Good luck and welcome to AOA!
__________________
AMD 3200+ 2.2 GHz, MSI K8N NEO Platinum, 2x512 OCZ 3200 EL Plat , 2x60GB SATA (Raid 0), MSI DVD+/-RW, Koolance 300-V13, Hydor L30, Black Ice Xtreme (120mm), GF7300 GT
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 19th December, 2004, 11:09 PM
Member
 
Join Date: December 2004
Posts: 2

Quote:
Originally Posted by DiabloAbogado
Pop in a disk in the A: drive and see if it accesses it when you turn it on. If it does, you can put your old card back in, create a bootable floppy that will automatically do the flash for you. Switch the cards back to the new one, then start it with the boot disk. Hopefully, it will restart the computer with the old BIOS. On the other hand, sounds like the card might have died and the system might not start up without video. (That would be an odd issue, b/c I've started a system without a video card and it booted to windows before. *Logon sound*) Good luck and welcome to AOA!
i would do that only i dont know how to make an automatic boot disc.. the good thing is when i bought it it didnt come with any manuals or packaging as stated there fore i can can say to the company that i think this is a returned card that someone has had before me therefore...refund or replacement.
do you know anysites or can you tell me how to do an automatic flash
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 20th December, 2004, 05:12 PM
Gizmo's Avatar
Chief BBS Administrator
BassTeroids Champion, Global Player Champion, Aim & Fire Champion, Puzzle Maniax Champion, Othello Champion, Canyon Glider Champion, Unicycle Challenge Champion, YetiSports 9: Final Spit Champion, Zed Champion
 
Join Date: May 2003
Location: Webb City, Mo
Posts: 16,178
Send a message via ICQ to Gizmo Send a message via AIM to Gizmo Send a message via MSN to Gizmo Send a message via Yahoo to Gizmo Send a message via Skype™ to Gizmo

www.bootdisk.com

You can download a DOS bootdisk image from there that will make a bootable floppy for you.l
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The right stuff - The wrong stuff Southern Man Random Nonsense! 0 23rd October, 2004 02:44 AM
8RDA3+, bios savior and other stuff Fidelius EPoX MotherBoards 0 19th July, 2003 05:19 PM
Some more fun stuff.... Southern Man Mookydooky's Just for laughs! 4 12th October, 2002 05:12 PM


All times are GMT +1. The time now is 04:25 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0