AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > Intel Motherboards & CPUs

Intel Motherboards & CPUs Questions or comments on INTEL products?


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 30th November, 2006, 01:40 AM
mixx666's Avatar
Member
 
Join Date: March 2003
Location: nottingham
Posts: 298

Help with my Asus P5B using SATA Drive

I don’t have the time to look through the forum to see how to solve this one guys, so please if somebody could point me in the right direction with this one I’ll be very grateful

I have just put together My Core 2 duo system with a 500GB Hitachi Sata Hard drive connected the SATA 1 port. The problem is when I try to install windows XP with the drive it comes up with the Error "File \i386\KDCOM.DLL could not be loaded. Error code 32768”. Now when I try to install the driver by hitting the F6 button in the setup it doesn’t give me the option to install a driver for the drive.

I have done this a million times with AMD boards. What am I doing wrong with this Intel setup? Sorry to be a complete noobe with this one.
__________________
Asus P5B-Delux
Intel Core 2 Duo E6400@3500Mhz
Skyth Ninja + 120mm Delta Fan
2GB Corsair Dominator
2 x 500GB Hitachi
Creative LAbs X-FI
Logitech Z-5500
Antec P182 Special Edition
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 30th November, 2006, 07:49 AM
Lord Vetinari's Avatar
Member
 
Join Date: March 2003
Location: Worthing Sussex England
Posts: 325

Not an expert on these boards but did have to do a clean winxp reinstall the other day onto a SATA drive on my P5b vanilla and I didn't have to press F6 to load any drivers so you may have a problem elsewhere like the memory.
Brian V.
__________________
new comp- 8RDA+, xp2100 TbredB @202*11, 2*twinmos 3200 (non winbond), 9700 pro, Maxtor 9 plus 80gb, Hitachi CML174SWB 17" LCD

Old comp KT7A Axia 1ghz @1.38GHZ,
GF3 ti200, Compaq 910 19" Monitor
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 30th November, 2006, 10:37 AM
mixx666's Avatar
Member
 
Join Date: March 2003
Location: nottingham
Posts: 298

Did you do anything in the bios that maybe helped with the installation? Was it in default or did you change anything?
__________________
Asus P5B-Delux
Intel Core 2 Duo E6400@3500Mhz
Skyth Ninja + 120mm Delta Fan
2GB Corsair Dominator
2 x 500GB Hitachi
Creative LAbs X-FI
Logitech Z-5500
Antec P182 Special Edition

Last edited by mixx666; 30th November, 2006 at 10:37 AM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 30th November, 2006, 12:48 PM
mixx666's Avatar
Member
 
Join Date: March 2003
Location: nottingham
Posts: 298

I found that when its start to the install it’s not copying any file to the hard drive,
It doesn’t get to the bit where I could install drivers from the floppy.
The drive is detected in the bios but windows has a problem to install to the hard drive
__________________
Asus P5B-Delux
Intel Core 2 Duo E6400@3500Mhz
Skyth Ninja + 120mm Delta Fan
2GB Corsair Dominator
2 x 500GB Hitachi
Creative LAbs X-FI
Logitech Z-5500
Antec P182 Special Edition
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 30th November, 2006, 01:22 PM
Samuknow's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: Indianapolis, Indiana
Posts: 8,941
Send a message via MSN to Samuknow

So are you doing a fresh install and hitting F6 during the install?

Do you have the boot drive set as SCSI or SATA in the bios? Make sure none of the boot devices are IDE HDD 0.
__________________
Quote:
Originally Posted by Daniel ~ View Post
It's OKAY WE accept you as you think you are here! ":O}
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 30th November, 2006, 09:37 PM
Lord Vetinari's Avatar
Member
 
Join Date: March 2003
Location: Worthing Sussex England
Posts: 325

Quote:
Originally Posted by mixx666
Did you do anything in the bios that maybe helped with the installation? Was it in default or did you change anything?
Only thing I did in the bios was change the boot order to the dvd/cdrom first. Assume your SATA HD is recognised in the BIOS?
Only other thing is under chipset stuff the JDmicron controller is enabled for SATA/PATA and controller mode set to IDE- not sure if this is default or not.
Brian V.
__________________
new comp- 8RDA+, xp2100 TbredB @202*11, 2*twinmos 3200 (non winbond), 9700 pro, Maxtor 9 plus 80gb, Hitachi CML174SWB 17" LCD

Old comp KT7A Axia 1ghz @1.38GHZ,
GF3 ti200, Compaq 910 19" Monitor
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SATA drive choice Samuknow General Hardware Discussion 19 3rd July, 2006 08:35 PM
ASUS P4S800D-X SATA Won't install XP Samuknow Intel Motherboards & CPUs 2 9th March, 2006 11:50 PM
Problem with ASUS A8V-E deluxe and SATA HD! Radeidarhal AMD Motherboards & CPUs 5 18th June, 2005 07:53 PM
SATA CD CD Drive RussianMissile1 General Hardware Discussion 1 24th February, 2005 08:45 PM
sata drive on asus k8v deluxe kirill General Hardware Discussion 4 1st October, 2004 04:27 AM


All times are GMT +1. The time now is 12:44 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0