AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > Intel Motherboards & CPUs

Intel Motherboards & CPUs Questions or comments on INTEL products?


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 10th February, 2007, 02:17 PM
kadu07's Avatar
Member
 
Join Date: April 2006
Posts: 54
Send a message via AIM to kadu07 Send a message via MSN to kadu07

Intel mobo problem

Hey there.
I just started upgrading my pc to make it able to play the latest games, so i thoguht i should get a pci-e card. My motherboard is a Intel D915GAG and it says it has a pci-ex16 slot. In actual fact one of the versions of that one didnt have it so im a bit stuffed. Anyways the only choice i have left is to buy a new mobo so i was wandering what i should go for. My case is a micro ATX and ideally i would like to keep my DDR PC3200 RAM. I have a socet 775 P4 515 2.93ghz CPU btw. Dont really have much PC experience so any help will be aprreciated. Btw my budget is like £50.
Thanks
__________________

Last edited by kadu07; 10th February, 2007 at 02:21 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 10th February, 2007, 02:33 PM
raphael2040's Avatar
Member
3D SuperBall Champion, Caray Snake 2 Champion, Casino Blackjack Champion, Helicopter Champion
 
Join Date: May 2005
Location: Blackburn, UK
Posts: 2,188
Send a message via AIM to raphael2040 Send a message via MSN to raphael2040

Yeah, to expand on his post a little.

My brother went down to his house to check out the motherboard; turns out the whole PCI-E slot is missing.

There's a dotted line around where it should be. Is this standard for this motherboard model?

Also, welcome to the forums Kadu! =)
__________________
ASUS X58 P6T-SE
OCZ Gold 6GB DDR3-1600
750W Corsair CMPSU-750TX
Intel Core i7 920 (Bloomfield) o/ced 4.03Ghz
ATI Sapphire Radeon 4850 w/ Accelero Twin Turbo Cooler
All housed in a Thermaltake Tai Chi Case with lots of silent fans.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 10th February, 2007, 05:05 PM
kadu07's Avatar
Member
 
Join Date: April 2006
Posts: 54
Send a message via AIM to kadu07 Send a message via MSN to kadu07

Thanks for that Raph, perhaps people will understand my problem a bit more now. Hope to hear from someone soon.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 10th February, 2007, 07:56 PM
cloasters's Avatar
Asst. BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Location, Location
Posts: 21,956

To clarify, is it the PCIe 16x slot(for a Vidcard) or a PCIe(the small slot for the newfangled PCIe cards) that's missing?
__________________
When the world will be better.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 10th February, 2007, 08:07 PM
kadu07's Avatar
Member
 
Join Date: April 2006
Posts: 54
Send a message via AIM to kadu07 Send a message via MSN to kadu07

Its the PCie 16x for a video card thats missing.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 10th February, 2007, 08:40 PM
danrok's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: March 2003
Location: Great Britain
Posts: 18,917

It seems DDR plus PCI express narrows the choice right down.

Only board on-sale I can see is this one:
http://cgi.ebay.co.uk/ABIT-IG-80-SKT...QQcmdZViewItem
__________________
Desktop PC: AMD FX-8370E / Asus M5A99X Evo R2.0 Motherboard / 16GB DDR3 RAM / GeForce GTX 970
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 10th February, 2007, 09:39 PM
kadu07's Avatar
Member
 
Join Date: April 2006
Posts: 54
Send a message via AIM to kadu07 Send a message via MSN to kadu07

Hmmmm....seems a bit expensive and not that much better than the one i have. I can get the same mobo that i have with a pci-e slot for less and i think that mine is a bit better. i can always be worng.
thanks anyway.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AMD &INTEL---ON THE SAME MOBO. cadaveca Hardware Hacking 10 17th May, 2005 10:45 PM
intel mobo o/c ELRocco Hardware Hacking 27 24th December, 2004 08:10 AM
Intel P3/933 & mobo: new to overclocking g[x] Intel Motherboards & CPUs 5 16th April, 2004 06:47 PM
Max Intel P4 CPu for Epox 4SDA+ mobo Bretby26 EPoX MotherBoards 0 28th July, 2003 03:19 PM
New to Intel-Need a good P4 mobo Danno EPoX MotherBoards 2 15th June, 2003 04:58 PM


All times are GMT +1. The time now is 06:32 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0