AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > Intel Motherboards & CPUs

Intel Motherboards & CPUs Questions or comments on INTEL products?


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 28th April, 2007, 03:13 AM
rhath127's Avatar
Member
 
Join Date: April 2007
Posts: 23

new beast build

hi guys,

i ordered some new stuff and took a few pix of my build - involved a little drilling too. Thought you guys might be interested to see it.

parts:
Intel E6700 / Abit QuadGT / Calibre 8800 GTX / Geil 2gb @ 800mhz / Scythe Kama meter, scythe infinity with extra clips.

existing specs:
ultra infinity 600w / wd 74gb, wd 320gb x 2, wd 500gb

http://i73.photobucket.com/albums/i2...20pc/pc001.jpg
All the parts.....

http://i73.photobucket.com/albums/i2...20pc/pc006.jpg

http://i73.photobucket.com/albums/i2...20pc/pc004.jpg

http://i73.photobucket.com/albums/i2...20pc/pc003.jpg

http://i73.photobucket.com/albums/i2...20pc/pc005.jpg

http://i73.photobucket.com/albums/i2...20pc/pc007.jpg

http://i73.photobucket.com/albums/i2...20pc/pc009.jpg

http://i73.photobucket.com/albums/i2...20pc/pc010.jpg

http://i73.photobucket.com/albums/i2...20pc/pc015.jpg
CPU in place..

http://i73.photobucket.com/albums/i2...20pc/pc018.jpg
Scythe Infity on the Mobo.....this thing is huge....
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 28th April, 2007, 03:14 AM
rhath127's Avatar
Member
 
Join Date: April 2007
Posts: 23

Moreeeeeeeeeeee

http://i73.photobucket.com/albums/i2...20pc/pc035.jpg
Memory in place

http://i73.photobucket.com/albums/i2...20pc/pc031.jpg
Video Card in place....

http://i73.photobucket.com/albums/i2...20pc/pc008.jpg
with the lian li casing - i find it a little hard to hide wires properly. I thought of making a hole on the mobo tray...i wanted it to look neat and clean.

The hole

http://i73.photobucket.com/albums/i2...20pc/pc029.jpg
&
http://i73.photobucket.com/albums/i2...20pc/pc026.jpg
The Result

http://i73.photobucket.com/albums/i2...20pc/pc024.jpg

http://i73.photobucket.com/albums/i2...20pc/pc025.jpg
The Scythe Kama Meter in place.....

http://i73.photobucket.com/albums/i2...20pc/pc038.jpg
Plugged in and powered up....

http://i73.photobucket.com/albums/i2...20pc/pc037.jpg
Abit has some cool blue leds built in to the mobo...heres a night shot

http://i73.photobucket.com/albums/i2...20pc/pc041.jpg
The Applique....I thought it goes well with the case
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 28th April, 2007, 03:49 PM
weldzilla's Avatar
Metal Wizard
 
Join Date: January 2004
Location: Washington
Posts: 1,412

You need to sit back and think about your camera shots a little more. I am interest in wht you have built but, your pic just don't show it off at all! I am, not into updside down mobos. Which way do your cpu cooler fans blow? I just can't get anything from what you have posted. It looks like wires are strangling stuff all over in there. Clean it up and post up some better shots.
You know something I like to do is take the side cover off and take a bunch of shots where I can see the whole case, even a little of my room around it on all sides. Then put the pictures up and study them and see what wires look out of place Then I go back to my case and make some changes then I do it all over again til I get it looking better. You can't avoid all wires but you can lessen their effect.

WZ

Last edited by weldzilla; 28th April, 2007 at 03:52 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 28th April, 2007, 06:47 PM
cloasters's Avatar
Asst. BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Location, Location
Posts: 21,956

Very nice collection of parts. But how do they afford them? Keeps me scratching my head, but that doesn't automagically fill the wallet with the thick stack of lettuce necessary to keep up with the Jones'.
__________________
When the world will be better.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 28th April, 2007, 07:02 PM
bonesaw's Avatar
Member
 
Join Date: January 2006
Location: chicago
Posts: 1,271
Send a message via AIM to bonesaw

nice pictures you better get that thing benched and put your scores in our leader boards here Aoa Performance Rankings!!!
__________________
main rig
q9450 under a true 3.5
Gigabyte p45 ud3p F9 bios
g. skill 6400 5-5-5-15-2t 4 gigs
Evga 450 gts
Thermaltake Armor
Ocz700w
300gb Seagate ide + Seagate 750gb sata
Logitech thx 5300 5.1
Acer 19' wide al1916w
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 30th April, 2007, 12:30 AM
rhath127's Avatar
Member
 
Join Date: April 2007
Posts: 23

hey WZ....ill try to take better shots....but i got a crap camera lol. Wires its very hard to hide most of em, i did my best with the cutting and putting it behind the mobo etc. will a clear shot of inside as is and let you judge.

cloasters - only reason i was able to afford these parts is that i sold my previous rig for $1200au and spent $1700 for the new parts... so im $500au out of pocket...

previous rig: amd 4200+ x2 / 7900 gtx / 2 gb mushkin xtreme / asus a8n32-sli deluxe

bonesaw: will do proper benches this wk and post it....i tested 3dmark 06 i hit the 10800+ mark ....thats a major improvement from the 7900gtx but is that good enough for a 8800gtx?
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 30th April, 2007, 12:44 AM
dsio's Avatar
Steve Jobs
 
Join Date: October 2002
Location: Brisbane, QLD, Australia
Posts: 8,037

Australian?
__________________
Notebook: Apple Macbook Pro 13" i7 2.7Ghz (3.4Ghz max) 8GB DDR3 1333Mhz (Mac OSX 10.6.7)
Desktop: ASUS Rampage Formula X48
Intel Core 2 Quad Q9450 (Yorkfield) @ 3.60Ghz (Folding SMP Linux)
Running Fedora 15 Linux (GNOME 3)
Dual Dell 2407WFP
AOA Team fah

Drivers, Games, Demos, Mods and Overclocking Tools At AOAFiles
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 30th April, 2007, 06:49 AM
bonesaw's Avatar
Member
 
Join Date: January 2006
Location: chicago
Posts: 1,271
Send a message via AIM to bonesaw

cool i want to see your name up there on our lists
__________________
main rig
q9450 under a true 3.5
Gigabyte p45 ud3p F9 bios
g. skill 6400 5-5-5-15-2t 4 gigs
Evga 450 gts
Thermaltake Armor
Ocz700w
300gb Seagate ide + Seagate 750gb sata
Logitech thx 5300 5.1
Acer 19' wide al1916w
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 30th April, 2007, 07:27 AM
rhath127's Avatar
Member
 
Join Date: April 2007
Posts: 23

dsio - yup aus $...so spending $5-600 aud $ is not too bad to get the parrts i got.

bonesaw - i am gna run 3dmark 05 / 06, pcmark05, performance test, aquamark3. was there anyother benches i shud do?

i also wanted to ask...whats the best way to OC the abit quad gt + e6700. At the moment i have it as 275x10. i tried 280x10 and it wouldnt boot....i had clear cmos. I havent tried to change volts...i just built it this past wkend - wanted to get up and running and stable first. will do various OC ing to see what i can get from this animal. just some suggestions from the xperts will help.....cheers
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 30th April, 2007, 09:20 AM
bonesaw's Avatar
Member
 
Join Date: January 2006
Location: chicago
Posts: 1,271
Send a message via AIM to bonesaw

find out from other people what volts get what cpu oc numbers and manually set your volts to the cpu clock you plan on using in the bios.
look in the link i post for the benchmark thread and just get the benchs that we use. all are in the files link on the front page.
__________________
main rig
q9450 under a true 3.5
Gigabyte p45 ud3p F9 bios
g. skill 6400 5-5-5-15-2t 4 gigs
Evga 450 gts
Thermaltake Armor
Ocz700w
300gb Seagate ide + Seagate 750gb sata
Logitech thx 5300 5.1
Acer 19' wide al1916w
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 30th April, 2007, 03:06 PM
dsio's Avatar
Steve Jobs
 
Join Date: October 2002
Location: Brisbane, QLD, Australia
Posts: 8,037

I would guess (because I dont own an intel) that your issue is that as you're bumping up the fsb, you may be exceeding the maximum DDR speed. Perhaps try a lower RAM divider?
__________________
Notebook: Apple Macbook Pro 13" i7 2.7Ghz (3.4Ghz max) 8GB DDR3 1333Mhz (Mac OSX 10.6.7)
Desktop: ASUS Rampage Formula X48
Intel Core 2 Quad Q9450 (Yorkfield) @ 3.60Ghz (Folding SMP Linux)
Running Fedora 15 Linux (GNOME 3)
Dual Dell 2407WFP
AOA Team fah

Drivers, Games, Demos, Mods and Overclocking Tools At AOAFiles
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 1st May, 2007, 12:16 AM
rhath127's Avatar
Member
 
Join Date: April 2007
Posts: 23

i got it up to 300x10 and stable.....

3dmark06 score : 11166

another issue im having is that, when i check cpu-z the multiplier fluctuates? 10x to 6x which decreases / increases the speed. Is this like a thermal control thing? a bios setting or a windows setting?
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 1st May, 2007, 12:46 AM
dsio's Avatar
Steve Jobs
 
Join Date: October 2002
Location: Brisbane, QLD, Australia
Posts: 8,037

That would be EIST trying to save power by doing its underclocking when not loaded, to disable that there should be an option in power management in BIOS.
__________________
Notebook: Apple Macbook Pro 13" i7 2.7Ghz (3.4Ghz max) 8GB DDR3 1333Mhz (Mac OSX 10.6.7)
Desktop: ASUS Rampage Formula X48
Intel Core 2 Quad Q9450 (Yorkfield) @ 3.60Ghz (Folding SMP Linux)
Running Fedora 15 Linux (GNOME 3)
Dual Dell 2407WFP
AOA Team fah

Drivers, Games, Demos, Mods and Overclocking Tools At AOAFiles
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 1st May, 2007, 01:13 PM
rhath127's Avatar
Member
 
Join Date: April 2007
Posts: 23

heres a pic of the benches and stats so far....

3dmark06, cpu-z, uguru, performance test

http://i73.photobucket.com/albums/i2.../benchcopy.jpg
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to tame the beast? cadaveca Cooling & Temperature Monitoring 30 16th November, 2005 05:16 AM
How to silence the beast? chrisbard The Quiet PC 12 12th July, 2005 06:25 PM
how to quiet this beast Skiracing108 The Quiet PC 24 1st May, 2005 09:53 PM
Project: Blue Beast cadaveca Case Modifications 69 31st August, 2004 09:38 PM
New build Pitch 64 Bit computing 3 16th July, 2004 08:48 PM


All times are GMT +1. The time now is 02:09 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0