AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > Intel Motherboards & CPUs

Intel Motherboards & CPUs Questions or comments on INTEL products?


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 29th August, 2008, 06:48 PM
PorPorMe's Avatar
Member
 
Join Date: January 2008
Location: Othello, Wa
Posts: 3,207

Abit-BP6 boot problems

I've got this board to start to boot once, it got to the point of needing to enter cmos but it didn't recognize the USP mouse. I had to cut power and use a PS2 mouse. I haven't gotten it to post since.
Is there something about cutting power that causes post problems?
I have got a bios beep on many occasions but then only way to continue is to cut power and then I loose the bios beep.
Last example.
I held bios beep, checking after attaching the board. Good. install memory. good. install drives, good. install video card. it's dead.
I start removing components one by one checking for bios beep along the way. There isn't any. I get every thing removed. no beep. I unattached the board and I get a beep. I put in a stick of memory, no beep. I remove the memory and no beep. This is driving me nuts. The only thing I can think of is that it's having a negative reaction to having power cut. Ideas?
__________________
AOA Team fah


1ST * Asus M5A99FX Pro r 2.0 *AMD FX 8350 Black Edition *Cooler Master MasterLiquid 240 CPU Cooler * Crucial 16g DDR3 * MSI Geforce GTX 1050 * Antec 650w* Thermaltake V9 Case
2nd Asus M5A99fx Pro R2.0 Mainboard *AMD FX 4300 Black edition * l6g Crutial DDR3 * Evga Geforce Gt 730 * Coolermaster Dual fan HSF * 500w Thermaltake PSU * 320g western digital HDD


Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 31st August, 2008, 07:43 PM
PorPorMe's Avatar
Member
 
Join Date: January 2008
Location: Othello, Wa
Posts: 3,207

I have this problem posted on 3 forums, here, Overclockers, and the BP6 Network Community. There has not been a single response. With all that knowledge out there somebody has to have some kind of idea. If it sounds dumb, lets hear it. If it's just an off the wall guess, lets hear it. I am clean out of ideas except to keep turning it on and hoping that this time will be the time it goes all the way through and that is a dumb way to run a railroad!
__________________
AOA Team fah


1ST * Asus M5A99FX Pro r 2.0 *AMD FX 8350 Black Edition *Cooler Master MasterLiquid 240 CPU Cooler * Crucial 16g DDR3 * MSI Geforce GTX 1050 * Antec 650w* Thermaltake V9 Case
2nd Asus M5A99fx Pro R2.0 Mainboard *AMD FX 4300 Black edition * l6g Crutial DDR3 * Evga Geforce Gt 730 * Coolermaster Dual fan HSF * 500w Thermaltake PSU * 320g western digital HDD


Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 31st August, 2008, 09:29 PM
cloasters's Avatar
Asst. BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Location, Location
Posts: 21,956

I bought a BP6 when they were new. Dead as a doornail, ugh. For some reason, checking the CMOS battery comes to mind. Maybe this longshot will help, maybe.
__________________
When the world will be better.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 1st September, 2008, 12:03 AM
PorPorMe's Avatar
Member
 
Join Date: January 2008
Location: Othello, Wa
Posts: 3,207

That has some promise-I'll try that in the morning.

edit:
But don't stop thinking guys, there is something here and I can't help but think it might have to do with cutting power instead of doing a shut down. Just a feeling.
__________________
AOA Team fah


1ST * Asus M5A99FX Pro r 2.0 *AMD FX 8350 Black Edition *Cooler Master MasterLiquid 240 CPU Cooler * Crucial 16g DDR3 * MSI Geforce GTX 1050 * Antec 650w* Thermaltake V9 Case
2nd Asus M5A99fx Pro R2.0 Mainboard *AMD FX 4300 Black edition * l6g Crutial DDR3 * Evga Geforce Gt 730 * Coolermaster Dual fan HSF * 500w Thermaltake PSU * 320g western digital HDD



Last edited by PorPorMe; 1st September, 2008 at 12:09 AM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 1st September, 2008, 12:50 PM
PorPorMe's Avatar
Member
 
Join Date: January 2008
Location: Othello, Wa
Posts: 3,207

That didn't work. I thought that had a possibility too. Well, now what?
__________________
AOA Team fah


1ST * Asus M5A99FX Pro r 2.0 *AMD FX 8350 Black Edition *Cooler Master MasterLiquid 240 CPU Cooler * Crucial 16g DDR3 * MSI Geforce GTX 1050 * Antec 650w* Thermaltake V9 Case
2nd Asus M5A99fx Pro R2.0 Mainboard *AMD FX 4300 Black edition * l6g Crutial DDR3 * Evga Geforce Gt 730 * Coolermaster Dual fan HSF * 500w Thermaltake PSU * 320g western digital HDD


Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 1st September, 2008, 08:37 PM
cloasters's Avatar
Asst. BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Location, Location
Posts: 21,956

Perhaps the board's BIOS doesn't "know" how to act when presented with a modern OS to interface with?
__________________
When the world will be better.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 1st September, 2008, 08:52 PM
PorPorMe's Avatar
Member
 
Join Date: January 2008
Location: Othello, Wa
Posts: 3,207

That's not it. This happens at every step of the process.
From the beginning test where only the CPU's are in the board. Sometimes I'll get a bios beep there-sometimes I won't. No rhyme nor reason that I can figure.
__________________
AOA Team fah


1ST * Asus M5A99FX Pro r 2.0 *AMD FX 8350 Black Edition *Cooler Master MasterLiquid 240 CPU Cooler * Crucial 16g DDR3 * MSI Geforce GTX 1050 * Antec 650w* Thermaltake V9 Case
2nd Asus M5A99fx Pro R2.0 Mainboard *AMD FX 4300 Black edition * l6g Crutial DDR3 * Evga Geforce Gt 730 * Coolermaster Dual fan HSF * 500w Thermaltake PSU * 320g western digital HDD


Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 2nd September, 2008, 02:46 AM
cloasters's Avatar
Asst. BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Location, Location
Posts: 21,956

Maybe the m'board has physical damage that's too hard to see? A solder trace could be cracked on odd days, but not the even ones? This is probably possible, somewhere within the four layers, ~kinda sorta. Are any of the power caps looking suspicious?
__________________
When the world will be better.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 2nd September, 2008, 03:33 AM
PorPorMe's Avatar
Member
 
Join Date: January 2008
Location: Othello, Wa
Posts: 3,207

I went over the caps with a flashlight but that doesn't mean I didn't miss something. I think it's time to throw in the towel. I realy wanted to play with this thing too. OH, well, anybody want a couple of 366Mhz cellys with golden orb HSF?
__________________
AOA Team fah


1ST * Asus M5A99FX Pro r 2.0 *AMD FX 8350 Black Edition *Cooler Master MasterLiquid 240 CPU Cooler * Crucial 16g DDR3 * MSI Geforce GTX 1050 * Antec 650w* Thermaltake V9 Case
2nd Asus M5A99fx Pro R2.0 Mainboard *AMD FX 4300 Black edition * l6g Crutial DDR3 * Evga Geforce Gt 730 * Coolermaster Dual fan HSF * 500w Thermaltake PSU * 320g western digital HDD


Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 2nd September, 2008, 08:19 PM
cloasters's Avatar
Asst. BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Location, Location
Posts: 21,956

I knew a guy who had a five foot high mountain of discarded circuit boards in front of his garage. Maybe it's time to give up on this m'board? Intermittent probs are the worst, yeah, like you didn't know that.
__________________
When the world will be better.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 2nd September, 2008, 08:45 PM
PorPorMe's Avatar
Member
 
Join Date: January 2008
Location: Othello, Wa
Posts: 3,207

And MY nature tells me that S.O.B. is sitting over there in it's anti-static bag with a little smirk and a low chuckle when my backs turned. There is an answer to it somwhere but I just can't find it, and I can hear it chuckle!
__________________
AOA Team fah


1ST * Asus M5A99FX Pro r 2.0 *AMD FX 8350 Black Edition *Cooler Master MasterLiquid 240 CPU Cooler * Crucial 16g DDR3 * MSI Geforce GTX 1050 * Antec 650w* Thermaltake V9 Case
2nd Asus M5A99fx Pro R2.0 Mainboard *AMD FX 4300 Black edition * l6g Crutial DDR3 * Evga Geforce Gt 730 * Coolermaster Dual fan HSF * 500w Thermaltake PSU * 320g western digital HDD


Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 3rd September, 2008, 12:20 AM
MUff1N's Avatar
Member
 
Join Date: October 2007
Location: Payson/AZ
Posts: 1,905

Now that you've been at this awhile I'll throw in my 1 cent worth.
From the start I thought it was time to throw it in the garbage...but I didn't want to discourage you & there was also the outside chance that you might actually get it figured out and fixed...
But, it seems like my original thoughts on this were right...
__________________



EVGA GTX 470 SC 37% OC (855/1710/2004) 160.5Gbs
3DMark Vantage: P24352
3DMark 11: P5119
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 3rd September, 2008, 01:00 AM
PorPorMe's Avatar
Member
 
Join Date: January 2008
Location: Othello, Wa
Posts: 3,207

God, I hate it when you're right!
__________________
AOA Team fah


1ST * Asus M5A99FX Pro r 2.0 *AMD FX 8350 Black Edition *Cooler Master MasterLiquid 240 CPU Cooler * Crucial 16g DDR3 * MSI Geforce GTX 1050 * Antec 650w* Thermaltake V9 Case
2nd Asus M5A99fx Pro R2.0 Mainboard *AMD FX 4300 Black edition * l6g Crutial DDR3 * Evga Geforce Gt 730 * Coolermaster Dual fan HSF * 500w Thermaltake PSU * 320g western digital HDD


Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Abit NF7 nForce2; boot hangs 40 sec. after Network connections videobruce AMD Motherboards & CPUs 8 29th January, 2007 04:32 PM
Problems with ABIT NF7-S rev 2.0 and 2*226 KINGSTON HYPERX PC3500 WhiteWolf AMD Motherboards & CPUs 2 23rd May, 2003 07:39 AM
Abit AT7 MAX 2 Problems Platinum AMD Motherboards & CPUs 8 4th November, 2002 01:38 AM
XP1600 / Abit KX7-333 Problems Enigma AMD Motherboards & CPUs 10 2nd November, 2002 02:50 AM
Abit St6 Problems-long Quint Intel Motherboards & CPUs 2 8th July, 2002 10:28 PM


All times are GMT +1. The time now is 05:23 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0