AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Software > OS, Software, Firmware, and BIOS > Linux

Linux Questions and information concerning Linux


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #21 (permalink)  
Old 29th September, 2013, 07:49 AM
Member
 
Join Date: November 2002
Posts: 964

By the way, in working with XP today I observed it wanted 2MB minimum for it's disc swap file. I believe Win7 wanted 3-6MB, don't recall exactly. Don't know what the real requirement is, but as I mentioned, I could swear I've gone 0 MB more than once with XP (though intentionally temporarily)!
__________________
FIC VA-503+
K6-III+/450@550
256MB PC133Turbo
Abit Rocket 100
WinXPsp2/Win98SE

Last edited by TrevorS; 29th September, 2013 at 09:14 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #22 (permalink)  
Old 29th September, 2013, 09:32 PM
Member
 
Join Date: November 2002
Posts: 964

Quote:
Originally Posted by TrevorS View Post
... after burning a 32bit Cinnamon DVD (Pentium4 being 32bit), I booted the Pentium off it and part way through the load Mint 15 crashes. I'll go back and verify the MD5, but I don't normally have any problems with FireFox managed downloads. Perhaps I'll try 14 and see what happens.

--------------------------------LATER--------------------------------

Well, well, I'm coming up with an MD5 error on the image file -- having to download again.

Seems the Live install may have been largely successful in that I can select the two leftmost menus and items within them. FireFox ran and verified sound and LAN drivers worked. Video appeared to work except for Youtube videos where the picture was a mess. There was no Software Manager access (the desktop was almost entirely blacked out), but I could nicely step through my LAN and access shared directories including play a video file on my server machine -- for that the video driver worked OK. So, presuming a retry with a good MD5 image file comes up properly, things are promising -- initial impressions are just fine.
Been going crazy with that MD5SUM issue, but it appears the image files are downloading fine, it's when I transfer them to my core/server machine that things go wrong. Finally carried them up via USB flash and that worked fine. Spent a few hours testing Mint image files transfers between the several computers and it's appearing I probably have a LAN switch issue that can crop up during transfers. Download doesn't appear to be a problem. In any case, I did end up with a known goodMD5 Mint/Cinnamon/15 DVD, but it failed in exactly the same way as the previous attempt.

I made a 14.1 DVD and that seemed to go OK (no error messages), but it's light on applications (no video player, no browser), and so I really don't know to what degree it's functional. I was hoping to find a software manager, but no. I'll have to try running 15 Live mode on another machine and see what happens.
__________________
FIC VA-503+
K6-III+/450@550
256MB PC133Turbo
Abit Rocket 100
WinXPsp2/Win98SE

Last edited by TrevorS; 29th September, 2013 at 10:39 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #23 (permalink)  
Old 4th October, 2013, 12:11 AM
Member
 
Join Date: November 2002
Posts: 964

Quote:
Originally Posted by TrevorS View Post
Been going crazy with that MD5SUM issue, but it appears the image files are downloading fine, it's when I transfer them to my core/server machine that things go wrong. Finally carried them up via USB flash and that worked fine. Spent a few hours testing Mint image files transfers between the several computers and it's appearing I probably have a LAN switch issue that can crop up during transfers. Download doesn't appear to be a problem.
New Gigibit switch arrived today, swapped it in and no improvement, perhaps even a little worse MD5 performance. Only thing left to conclude is the longer run from the downstairs router to the upstairs switch has issues, but this is the first sign I've ever had of trouble. However, all my wiring is CAT 6 and the longest run is roughly fifty to sixty feet, whereas spec for twisted copper 1000Base-T is 100m. All I can imagine is a problem at one of the two wall connector jacks -- strange !
__________________
FIC VA-503+
K6-III+/450@550
256MB PC133Turbo
Abit Rocket 100
WinXPsp2/Win98SE

Last edited by TrevorS; 4th October, 2013 at 12:14 AM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Linus Torvalds: 'The Unholy Mess That Is GNOME 3' Daniel ~ Linux 2 29th August, 2012 09:17 PM
Linus makes no bones about it: F* you, Nvidia ThunderRd Linux 27 24th June, 2012 07:12 AM
Linus can't count to 40, dubs kernel 3.0 ThunderRd Linux 2 17th June, 2011 02:39 PM
Linus Supports Win7!!! dsio Windows 7 1 25th October, 2009 08:12 PM
Linus firewall / router etc.... jimbobaggies OS, Software, Firmware, and BIOS 5 30th October, 2004 12:00 AM


All times are GMT +1. The time now is 09:21 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0