AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > Mobile Devices and Networking


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 16th September, 2003, 11:34 PM
mookydooky's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: December 2001
Location: Everywhere you want to be.
Posts: 7,903
Send a message via MSN to mookydooky

Want to unlock a network locked DCT4 Nokia phone? Here you go.

First of all, it's completely legal. Second, the DCT4 calculator is freeware. The following models are DCT4.

3510
3510i
3590
3650 = Type 5
6100
6310
6310i
6390
6510
6590
6610
7210
7290
7650 = Type 5
7690
8310
8390
8910

With the exception of the 3650 and the 7650, all the others use Type 2 codes. You don't need to know what that means. The calculator has options for which code you need. Instructions are included in the download. Basically, you run the installer. Rename the file to .zip and unzip it. Then run the installer.
Attached Files
File Type: txt dct4v2calc.txt (255.1 KB, 2739 views)
__________________
Need a laugh? Take a peek at
AOA's Mookydooky's "Just for laughs!" Joke Topic


AOA Team fah

我喜欢大屁股, 我不能骗你..... 他们弟兄不能否认......

Last edited by mookydooky; 16th September, 2003 at 11:53 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 17th September, 2003, 02:01 PM
mookydooky's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: December 2001
Location: Everywhere you want to be.
Posts: 7,903
Send a message via MSN to mookydooky

In case anyone's interesting in making a few bucks and donating to AOA, you can sell mobile phone unlocking service on eBay. Here's an example of such an auction.

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...category=35256

I'm almost willing to bet he's using the exact same type of calculator.
__________________
Need a laugh? Take a peek at
AOA's Mookydooky's "Just for laughs!" Joke Topic


AOA Team fah

我喜欢大屁股, 我不能骗你..... 他们弟兄不能否认......
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 17th September, 2003, 03:14 PM
Member/Contributer
 
Join Date: October 2002
Location: England
Posts: 1,229
Send a message via AIM to piccoLEW Send a message via MSN to piccoLEW Send a message via Yahoo to piccoLEW

all i see is a lot of gibberish :|
__________________
to make a mistake is human. but to REALLY screw things up you need a computer.
-End Of Line-
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 17th September, 2003, 03:24 PM
mookydooky's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: December 2001
Location: Everywhere you want to be.
Posts: 7,903
Send a message via MSN to mookydooky

Quote:
Originally Posted by piccoLEW
all i see is a lot of gibberish :|

Right click on the download and use "save target as" Then rename the file with a .zip extension. Unzip it then run the install program. I had to do this because the forum won't let me upload a ZIP file.
__________________
Need a laugh? Take a peek at
AOA's Mookydooky's "Just for laughs!" Joke Topic


AOA Team fah

我喜欢大屁股, 我不能骗你..... 他们弟兄不能否认......
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 17th September, 2003, 07:44 PM
Daniel ~'s Avatar
Chief BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Seattle Wa.
Posts: 45,606

Let's ring up the front page!!":O}
__________________
"Though all men live in ignorance before mystery,
they need not live in darkness...
Justice is foundation and Mercy ETERNAL
."
DKE

"All that we do is touched by Ocean
Yet we remain on the shore of what we know."
Richard Wilbur

[img]/forum/attachments/random-nonsense/16515-sigs-dan_drag.jpg[/img]
Subscribers! Ask Pitch about a Custom Sig Graphic

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 17th September, 2003, 09:12 PM
MiGGinZ's Avatar
Member
 
Join Date: August 2002
Location: Harrogate
Posts: 513

it works, it wooooooorks, just unlocked my GFs 7210 to check
__________________
One revived 8K3A+ thx holst.

ABIT AN7 2500xp-m @ 2.8ghz (H20-220 WC) , 1GB Twinmos PC3200, Radeon 9800pro(XT flashed)


Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 17th September, 2003, 10:34 PM
Lazgoat's Avatar
Member/Contributer
 
Join Date: October 2002
Location: UK
Posts: 1,868

Hey Mookydooky, do you have one for unlocking a Sony-Ericsson T68i? Or does anyone else here know how to? FYI its locked to Orange in the UK.

Laz.
__________________
DFI SLi-D, Opteron 144 @ 2.8Ghz, 4x512MB PDP XBLK, 160GB WD Caviar SE, Benq 1620DW DVD-RW, X1800XT 256MB,Custom WC.


AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 18th September, 2003, 12:28 AM
mookydooky's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: December 2001
Location: Everywhere you want to be.
Posts: 7,903
Send a message via MSN to mookydooky

Quote:
Originally Posted by Lazgoat
Hey Mookydooky, do you have one for unlocking a Sony-Ericsson T68i? Or does anyone else here know how to? FYI its locked to Orange in the UK.

Laz.
Lazgoat,

As far as I know, the more recent SE phones require a cable to unlock. You can probably find someone in your area who offers the service. It's usually pretty cheap. When I had one, I paid $8 to get it unlocked.

EDIT: Great phone BTW. If it only had better reception, I would probably still have it. But then again, being a phone freak, I might not.
__________________
Need a laugh? Take a peek at
AOA's Mookydooky's "Just for laughs!" Joke Topic


AOA Team fah

我喜欢大屁股, 我不能骗你..... 他们弟兄不能否认......

Last edited by mookydooky; 18th September, 2003 at 12:49 AM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 18th September, 2003, 12:44 AM
mookydooky's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: December 2001
Location: Everywhere you want to be.
Posts: 7,903
Send a message via MSN to mookydooky

Quote:
Originally Posted by MiGGinZ
it works, it wooooooorks, just unlocked my GFs 7210 to check
I'm glad you found it useful. Perhaps you might want to take a minute to thank Anthony at mobilestuff4u.com.
__________________
Need a laugh? Take a peek at
AOA's Mookydooky's "Just for laughs!" Joke Topic


AOA Team fah

我喜欢大屁股, 我不能骗你..... 他们弟兄不能否认......
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 18th September, 2003, 12:55 AM
mookydooky's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: December 2001
Location: Everywhere you want to be.
Posts: 7,903
Send a message via MSN to mookydooky

If any of you are having problems getting this to work, post the following info and I'll run it for you.

IMEI No.
Network the phone is locked to
Phone model (has to one of the ones listed on top)
__________________
Need a laugh? Take a peek at
AOA's Mookydooky's "Just for laughs!" Joke Topic


AOA Team fah

我喜欢大屁股, 我不能骗你..... 他们弟兄不能否认......
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 18th September, 2003, 01:45 AM
Daniel ~'s Avatar
Chief BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Seattle Wa.
Posts: 45,606

Thanks for doing this for our Members Mooky!!
__________________
"Though all men live in ignorance before mystery,
they need not live in darkness...
Justice is foundation and Mercy ETERNAL
."
DKE

"All that we do is touched by Ocean
Yet we remain on the shore of what we know."
Richard Wilbur

[img]/forum/attachments/random-nonsense/16515-sigs-dan_drag.jpg[/img]
Subscribers! Ask Pitch about a Custom Sig Graphic

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 18th September, 2003, 04:54 PM
Member
 
Join Date: December 2002
Posts: 23

Does it Unlock 3410?
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 18th September, 2003, 05:13 PM
mookydooky's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: December 2001
Location: Everywhere you want to be.
Posts: 7,903
Send a message via MSN to mookydooky

Quote:
Originally Posted by Trouble
Does it Unlock 3410?
Sorry, but the 3410 is a DCT3 phone. To unlock a DCT3 phone, you will need a data cable. I have the software (also freeware), but it's useless unless you have a data cable.
__________________
Need a laugh? Take a peek at
AOA's Mookydooky's "Just for laughs!" Joke Topic


AOA Team fah

我喜欢大屁股, 我不能骗你..... 他们弟兄不能否认......
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 18th September, 2003, 06:17 PM
MiGGinZ's Avatar
Member
 
Join Date: August 2002
Location: Harrogate
Posts: 513

can he change sony ericcson T68i IMEI's on a phone that I reported stolen after a pissed up night only to find it a week later stuffed down the back of the bed , only sends and receives txts now
__________________
One revived 8K3A+ thx holst.

ABIT AN7 2500xp-m @ 2.8ghz (H20-220 WC) , 1GB Twinmos PC3200, Radeon 9800pro(XT flashed)


Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 18th September, 2003, 06:45 PM
mookydooky's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: December 2001
Location: Everywhere you want to be.
Posts: 7,903
Send a message via MSN to mookydooky

Quote:
Originally Posted by MiGGinZ
can he change sony ericcson T68i IMEI's on a phone that I reported stolen after a pissed up night only to find it a week later stuffed down the back of the bed , only sends and receives txts now
Sorry, but no one will have IMEI changing software. It's illegal in most countries to change the IMEI on a cell phone. You can try to call the carrier again and tell them you found it. Other than that, there's really no way around it.
__________________
Need a laugh? Take a peek at
AOA's Mookydooky's "Just for laughs!" Joke Topic


AOA Team fah

我喜欢大屁股, 我不能骗你..... 他们弟兄不能否认......
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old 18th September, 2003, 07:09 PM
mookydooky's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: December 2001
Location: Everywhere you want to be.
Posts: 7,903
Send a message via MSN to mookydooky

Quote:
Originally Posted by mookydooky
If any of you are having problems getting this to work, post the following info and I'll run it for you.

IMEI No.
Network the phone is locked to
Phone model (has to one of the ones listed on top)

To get the IMEI on your phone, hit *#06#. It should be the first 15 digits.
__________________
Need a laugh? Take a peek at
AOA's Mookydooky's "Just for laughs!" Joke Topic


AOA Team fah

我喜欢大屁股, 我不能骗你..... 他们弟兄不能否认......
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old 21st September, 2003, 04:13 PM
kellamne's Avatar
Member
 
Join Date: September 2003
Location: UK
Posts: 624

Brilliant Thankyou

This is amazing - thankyou.

I have referred you guys onto some mates.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old 21st September, 2003, 04:23 PM
Chief Systems Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Europe
Posts: 13,075

Quote:
Originally Posted by MiGGinZ
can he change sony ericcson T68i IMEI's on a phone that I reported stolen
It's illegal to change the IMEI on a mobile phone in the UK, without authorisation from the manufacturer.
__________________
Any views, thoughts and opinions are entirely my own. They don't necessarily represent those of my employer (BlackBerry).
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #19 (permalink)  
Old 22nd September, 2003, 11:59 PM
Member
 
Join Date: September 2003
Location: UK
Posts: 1

Thumbs up Locked Mobile

Sounds great , but what about a SONY ERICSSON T610 ????
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #20 (permalink)  
Old 23rd September, 2003, 04:56 AM
mookydooky's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: December 2001
Location: Everywhere you want to be.
Posts: 7,903
Send a message via MSN to mookydooky

Quote:
Originally Posted by kevmaxthom
Sounds great , but what about a SONY ERICSSON T610 ????
Most SE phones require a data cable and a logger. This is because SE stores the unlock code in the phone itself. The unlock code has to be first extracted, and then inputted. For the T610, you will have to use this method. The data cable you need is the one for the T28. You can purchase logs at various places all over the net. A google search will probably turn up a dozen or so.

EDIT: Great phone by the way. I have a T616 which is the North American version with different bands, but it's essentially the same phone.
__________________
Need a laugh? Take a peek at
AOA's Mookydooky's "Just for laughs!" Joke Topic


AOA Team fah

我喜欢大屁股, 我不能骗你..... 他们弟兄不能否认......
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
locked out captaincurran Random Nonsense! 15 15th October, 2006 11:49 PM
locked cpu????? ajopz EPoX MotherBoards 12 15th March, 2005 12:12 PM
locked up? robbie ThunderRd's AOA FOLDING@HOME Team 5 10th May, 2002 04:36 AM


All times are GMT +1. The time now is 12:39 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0