AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > Mobile Devices and Networking


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 9th April, 2005, 03:22 PM
dod's Avatar
dod dod is offline
AOA Staff (should be working)
 
Join Date: June 2002
Location: Inverness
Posts: 4,014
Send a message via ICQ to dod Send a message via Yahoo to dod

Private Virtual Networks

Hopefully this is a simple question

I'm in a position right now where regular driving is more or less ruled out but I need access to office files. What's the best way to set this up?

The office sits behind a BT router while I've got a netgeaar 834. Both are static IP's if that helps.
__________________
AOA Team fah
Asus P5Q pro, E8400, 4X2Gb XMS2 6400, 8800GT OC and a heap more HDD space
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 9th April, 2005, 03:34 PM
danrok's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: March 2003
Location: Great Britain
Posts: 18,917

By 'office files' do you mean word documents, spreadsheets and the like?

Does the office have a server, i.e. one running a server OS?
__________________
Desktop PC: AMD FX-8370E / Asus M5A99X Evo R2.0 Motherboard / 16GB DDR3 RAM / GeForce GTX 970
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 9th April, 2005, 03:40 PM
dod's Avatar
dod dod is offline
AOA Staff (should be working)
 
Join Date: June 2002
Location: Inverness
Posts: 4,014
Send a message via ICQ to dod Send a message via Yahoo to dod

Quote:
Originally Posted by danrok
By 'office files' do you mean word documents, spreadsheets and the like?

Does the office have a server, i.e. one running a server OS?
Yep it's got a server running w2kpro, so it's basically a filesharing set up. Need access to the normal spreadsheets etc plus our customer management system which I've got a spare license for anyway.
__________________
AOA Team fah
Asus P5Q pro, E8400, 4X2Gb XMS2 6400, 8800GT OC and a heap more HDD space
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 9th April, 2005, 03:51 PM
danrok's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: March 2003
Location: Great Britain
Posts: 18,917

How about this?
http://secureknowledge.checkpoint.co...fe@_MS_VPN.pdf

and:
http://www.microsoft.com/windows2000...pn/default.asp
__________________
Desktop PC: AMD FX-8370E / Asus M5A99X Evo R2.0 Motherboard / 16GB DDR3 RAM / GeForce GTX 970
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 9th April, 2005, 03:56 PM
~* InSoM *~'s Avatar
Member
 
Join Date: December 2004
Location: UK good old boring, cold, wet, UK
Posts: 402

also the network wizard has a bit for setting up VPN... (well it does on XP pro)
__________________
Code:
    
    Main machine                Gateway machine         Wifey's machine
O/S WIN XP Pro SP1              SuSE 9.2                WIN XP Pro SP2
CPU 2.8 Celeron D               1Ghz Pentium III        2.4 Celeron D
RAM 768MB PC2700                512MB PC133             512mb PC2700
HDS 40GB Excelstar              20GB Quantum Fireball   40GB
VID XFX FX6600GT 128MB          NVidia 2 MX400 32MB     O/B AGP Video
MOB Eliteforce ECS 661FX-M      DELL                    DELL
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 9th April, 2005, 04:42 PM
dod's Avatar
dod dod is offline
AOA Staff (should be working)
 
Join Date: June 2002
Location: Inverness
Posts: 4,014
Send a message via ICQ to dod Send a message via Yahoo to dod

thanks guys, RTFM comes to mind
__________________
AOA Team fah
Asus P5Q pro, E8400, 4X2Gb XMS2 6400, 8800GT OC and a heap more HDD space
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 9th April, 2005, 04:56 PM
danrok's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: March 2003
Location: Great Britain
Posts: 18,917

Your fixed IP's should make things easy.
__________________
Desktop PC: AMD FX-8370E / Asus M5A99X Evo R2.0 Motherboard / 16GB DDR3 RAM / GeForce GTX 970
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Congress: P2P networks harm national security Daniel ~ GAMES! OH YEAH! 9 26th July, 2007 07:25 PM
God I Hate Wireless Networks bradmax57 Mobile Devices and Networking 10 28th July, 2005 03:21 PM
Private Messaging EPoX Tech EPoX MotherBoards 3 23rd July, 2004 07:20 AM
P2P networks which one? karbon86 OS, Software, Firmware, and BIOS 8 29th June, 2004 03:45 AM
Networks down! The Spyder Mobile Devices and Networking 5 8th June, 2002 04:54 AM


All times are GMT +1. The time now is 04:30 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0