AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > Mobile Devices and Networking


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 14th February, 2002, 07:27 PM
demonX's Avatar
Member
 
Join Date: February 2002
Posts: 229

Angry Troubles

Im currently using windowsXP on all my pcs. The main computer which connects directly to the net can connect to any site with no problem. My computer which is connected through the land can not get to some sites, just kinda hangs and never downloads the site. I have tried using netscape and still have the same problem
Anyone ever heard of this problem?
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 14th February, 2002, 08:57 PM
surlyjoe's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: September 2001
Location: caliland
Posts: 2,723

make sure you have the latest xp patches installed
__________________
"Many people die at twenty five and aren't buried until they are seventy five"
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 14th February, 2002, 09:37 PM
Banned
 
Join Date: September 2001
Posts: 5,957

I will need to know a couple things...

is PC #1 connected to DSL/cable modem and PC #2 connected to the internet THROUGH PC #1 or seperately through a router/switch or a seperate phone line...

I have 2 PCs at home and use the built-in internet connection sharing of XP...

here's the scenerio I have (hopefully this applies or helps ):

Cable modem -->
PC #1 (NIC #1) -->
PC #1 WinXP routes signal to PC #1 NIC#2 -->
PC #2

This requires PC #1 to have two NIC cards, one for the LAN/cable modem connection, one for connecting PC #2. On PC #1 you go into the advanced properties for the NIC card that connects to the LAN/cable modem and enable the section to share that connection where the firewall settings are (at the bottom of this pic, NOT the circled area):

http://www.aoaforums.com/forum/attac...=&postid=35611
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 14th February, 2002, 11:11 PM
demonX's Avatar
Member
 
Join Date: February 2002
Posts: 229

Yes, PC#1 is connected directly to the net with bellsouth dsl.
PC#2 connect to the first pc through a nic card, that lets it get on the net.

This recently started happening actually, it never did this before
I can visit most sites, just some I can't for example www.colorcases.com I can get to using pc #1 but using pc #2 or pc #3 I can not.

I tried doing what you said, but then I could not get on at all. On pc#1 under network connections I have

Bellsouth Wan miniport PPOE shared, firewalled.

Local are connection
NE2000 Compatible ISAPNP Ethernet Adapter (Generic)

Local area connection2
Efficient Networks RFC 1483 Virtual Miniport

ATM Connection
SpeedStream 3060 Miniport ATM/ADSL Adapter
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 17th February, 2002, 05:52 PM
demonX's Avatar
Member
 
Join Date: February 2002
Posts: 229

Got it all fixed now, wrong drivers
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 19th February, 2002, 12:38 AM
cloasters's Avatar
Asst. BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Location, Location
Posts: 21,956

Excellent! I love happy endings.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 19th February, 2002, 04:23 AM
K6-III's Avatar
Member
 
Join Date: January 2002
Location: Minneapolis, MN
Posts: 661

Good to hear all is well for ya.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Car troubles Gizmo Random Nonsense! 15 1st March, 2007 02:36 AM
Car Troubles :( WonderBread Betty's Rants and Rages 14 2nd January, 2007 01:50 AM
64 Bit troubles DonM 64 Bit computing 10 18th August, 2006 11:45 AM
Lan Troubles RaGz EPoX MotherBoards 4 22nd December, 2002 03:44 AM
Monitor troubles Staz CRASHED! 7 20th October, 2002 04:58 AM


All times are GMT +1. The time now is 08:27 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0