AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > General > ThunderRd's AOA FOLDING@HOME Team > nVidia/ATI GPU2 clients

nVidia/ATI GPU2 clients Folding clients that use GPUs on graphics cards running the GPU2 client


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 15th June, 2010, 02:56 AM
dabaerman's Avatar
Member
 
Join Date: October 2001
Location: Auburn, WA
Posts: 2,101

dual vid cards

I tried the dual card setup again. found that only ONE card was doing all the work and that about 83%. going to check the install faq and try it again!

Ron
__________________
Folding 24/7 with AMD QuadCore CPU's & nVidia Cuda Powered GPU's

AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 29th June, 2010, 04:19 AM
dabaerman's Avatar
Member
 
Join Date: October 2001
Location: Auburn, WA
Posts: 2,101

update:
psu problems were causing most of my problems with the two card setup. BFG 1000 will fix that problem. (2x MSI GTX 250)
Antec 1200 to power another Asus M3n-HT-Delux and 2X Evga GTX 285's.
the Evga GTX 295 will have to work alone with an Enermax 720 when it gets here (the psu!).
so far I down 4 GPU's and 2 CPU's and making 50K/day. I'm so ready to get them all workin at the same time!

Ron

**edit** underestimated the drop in points. waiting for the UPS, FedEx and USPS to deliver the goods.

what was it that BigRed used to say? oh yea, "GET BUSY FOLDING or GET BUSY DYIN'"

Ron
__________________
Folding 24/7 with AMD QuadCore CPU's & nVidia Cuda Powered GPU's

AOA Team fah

Last edited by dabaerman; 30th June, 2010 at 04:54 AM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 29th June, 2010, 04:58 AM
robbie's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: November 2001
Location: Out in the desert of Ca.
Posts: 12,548
Send a message via AIM to robbie Send a message via MSN to robbie Send a message via Yahoo to robbie Send a message via Skype™ to robbie

Woot!
BlackBerry8330m/4.5.0.186 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/104
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 30th June, 2010, 03:22 AM
dabaerman's Avatar
Member
 
Join Date: October 2001
Location: Auburn, WA
Posts: 2,101

Quote:
Originally Posted by robbie View Post
Woot!
BlackBerry8330m/4.5.0.186 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/104
gimme a week. ok, 2 tops

Ron
__________________
Folding 24/7 with AMD QuadCore CPU's & nVidia Cuda Powered GPU's

AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 30th June, 2010, 03:32 AM
robbie's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: November 2001
Location: Out in the desert of Ca.
Posts: 12,548
Send a message via AIM to robbie Send a message via MSN to robbie Send a message via Yahoo to robbie Send a message via Skype™ to robbie

Ya know, I'm building a new box soon... and if ya have some old parts... LOL
__________________
Taking each day as it comes
Grow, learn and OVERCLOCK. Need help?? Ask me.
Your Mommy!! (Aug/02) Welcome to the fold.
Buy it, Sell it, or Trade it in the AoA classifieds!!
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 30th June, 2010, 04:50 AM
dabaerman's Avatar
Member
 
Join Date: October 2001
Location: Auburn, WA
Posts: 2,101

Quote:
Originally Posted by robbie View Post
Ya know, I'm building a new box soon... and if ya have some old parts... LOL

i'll give a look see.

so far; 4 AMD Dual core, 2ea 5000BE and 2ea 4600. a couple of mb. 1ea Gigabyte AMD690, 1ea Gigabyte AMD770. 1 MSI 9600GT. for one not folding on a gpu, a pair of 6600GT's, Phenom 9600 Quad, 570 SLi mb, 2 gb ram. that sort of stuff lying about.

Ron
__________________
Folding 24/7 with AMD QuadCore CPU's & nVidia Cuda Powered GPU's

AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 30th June, 2010, 05:55 AM
robbie's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: November 2001
Location: Out in the desert of Ca.
Posts: 12,548
Send a message via AIM to robbie Send a message via MSN to robbie Send a message via Yahoo to robbie Send a message via Skype™ to robbie

Quote:
Originally Posted by dabaerman View Post
i'll give a look see.

so far; 4 AMD Dual core, 2ea 5000BE and 2ea 4600. a couple of mb. 1ea Gigabyte AMD690, 1ea Gigabyte AMD770. 1 MSI 9600GT. for one not folding on a gpu, a pair of 6600GT's, Phenom 9600 Quad, 570 SLi mb, 2 gb ram. that sort of stuff lying about.

Ron
I might have to give ya a call!
__________________
Taking each day as it comes
Grow, learn and OVERCLOCK. Need help?? Ask me.
Your Mommy!! (Aug/02) Welcome to the fold.
Buy it, Sell it, or Trade it in the AoA classifieds!!
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 30th June, 2010, 08:18 AM
ThunderRd's Avatar
Irreverent Query Chairman
 
Join Date: June 2007
Location: NYC native in northern Thailand
Posts: 2,232

Quote:
Originally Posted by dabaerman View Post
I'm so ready to get them all workin at the same time!
Jeez, man, you're gonna make me hyperventilate or sumtin' trying to keep up.

50k ppd and you're only idling?

Kidding aside, that's a great job. I'm proud to assume the role of wingman and let you do the heavy lifting for a while
__________________
#1: Tt Armor, ASUS Maximus Extreme, QX9650@4.1G, 8G Corsair Dominator GT DDR3-2000, Corsair HX1050, H2O-Swiftech, Gigabyte GTX470/Arctic Accelero Xtreme Plus II, Intel 520 SSD, Kingston SSD, 2xRaptor 150G RAID0, Win 7 Pro 64
#2: Tt Shark, ASUS P5Q Pro Turbo, Q6600@3.8G, 4G HyperX-1600, Corsair HX850, CoolerMaster V10, 2xASUS 9600GT, 2xRaptor 74G RAID0, OCZ Vertex 4 SSD, Gentoo/siduction Linux [64-bit]
#3, #4: Opteron 170@2.75G nude, A8N-SLI Deluxe, Gentoo

AOA Folding @HomeOur sister site: www.gamersonlinux.com
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 5th July, 2010, 05:22 AM
dabaerman's Avatar
Member
 
Join Date: October 2001
Location: Auburn, WA
Posts: 2,101

Quote:
Originally Posted by ThunderRd View Post
Jeez, man, you're gonna make me hyperventilate or sumtin' trying to keep up.

50k ppd and you're only idling?

Kidding aside, that's a great job. I'm proud to assume the role of wingman and let you do the heavy lifting for a while
thanks for the props. as it was when I was wingman and proud of it also.
I got lucky and have saved enough to update some folders.
that seems like a constant process. running 24/7 on oem parts is risky business.

Ron
__________________
Folding 24/7 with AMD QuadCore CPU's & nVidia Cuda Powered GPU's

AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 11th July, 2010, 01:00 AM
dabaerman's Avatar
Member
 
Join Date: October 2001
Location: Auburn, WA
Posts: 2,101

and lately the heat has been giving the boxen fits. had to down-clock the GTX295. not enough power to run the 2XGTX285 (YET) and they sit idle with the new board, ram and HDD. a new cpu is in the works too.
will try 64bit win7 Pro when the psu gets here. I may give Linux another go. it's a matter of too little time to fish, work, sleep, fold, work, sleep, eat, work, feed the cat, sleep, work.
ok, ok. I'll stop complaining and get back to folding. after my nap.

Ron
__________________
Folding 24/7 with AMD QuadCore CPU's & nVidia Cuda Powered GPU's

AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 11th July, 2010, 04:52 AM
ThunderRd's Avatar
Irreverent Query Chairman
 
Join Date: June 2007
Location: NYC native in northern Thailand
Posts: 2,232

Have you thought about a second power supply? It's not difficult, just a relay soldered into the 12V line to start it up with the master. It might overcome your problem with zero expense, if you have a free PS around.
__________________
#1: Tt Armor, ASUS Maximus Extreme, QX9650@4.1G, 8G Corsair Dominator GT DDR3-2000, Corsair HX1050, H2O-Swiftech, Gigabyte GTX470/Arctic Accelero Xtreme Plus II, Intel 520 SSD, Kingston SSD, 2xRaptor 150G RAID0, Win 7 Pro 64
#2: Tt Shark, ASUS P5Q Pro Turbo, Q6600@3.8G, 4G HyperX-1600, Corsair HX850, CoolerMaster V10, 2xASUS 9600GT, 2xRaptor 74G RAID0, OCZ Vertex 4 SSD, Gentoo/siduction Linux [64-bit]
#3, #4: Opteron 170@2.75G nude, A8N-SLI Deluxe, Gentoo

AOA Folding @HomeOur sister site: www.gamersonlinux.com
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 13th July, 2010, 10:06 PM
booman's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: December 2005
Location: Mesa AZ
Posts: 4,030

Quote:
Originally Posted by dabaerman View Post
I tried the dual card setup again. found that only ONE card was doing all the work and that about 83%. going to check the install faq and try it again!

Ron
How did you know one card was doing most of the work?
Is there a program that shows you the benchmarks or speeds of each card separately during a game?

I'm running two 9700 GS in SLI with a good Enermax 450 (I think) Power Supply. They seem to be running fine and I have noticed an improvement in frame rates, but I was hoping for even more....
__________________
Booman
Mint 17.3 64-bit
Wine 2.0
PlayOnLinux 4.2.10
Linux Guides: PC Games Linux Beginners Tips Linux Games List
Mack Truck Dungeon Of Fire Spray Booth Tutorial
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 14th July, 2010, 05:07 AM
dabaerman's Avatar
Member
 
Join Date: October 2001
Location: Auburn, WA
Posts: 2,101

Quote:
Originally Posted by booman View Post
How did you know one card was doing most of the work?
Is there a program that shows you the benchmarks or speeds of each card separately during a game?

I'm running two 9700 GS in SLI with a good Enermax 450 (I think) Power Supply. They seem to be running fine and I have noticed an improvement in frame rates, but I was hoping for even more....
nothing I know for benching separately. maybe PCWizzard, Sandra?

Evgs Precision was showing GPU1 usage @ 85% and GPU2 usage @ 0%.
Fahmon showed progress on #1. no progress on #2.

it was all in the way I got it set up the first time. young grasshopper faild to head the master. the fly in my warm rice water is protein.

Ron
__________________
Folding 24/7 with AMD QuadCore CPU's & nVidia Cuda Powered GPU's

AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 14th July, 2010, 07:42 AM
ThunderRd's Avatar
Irreverent Query Chairman
 
Join Date: June 2007
Location: NYC native in northern Thailand
Posts: 2,232

Quote:
Originally Posted by dabaerman View Post
young grasshopper failed to head the master.
Horsepoop.

Just so everyone knows, what m'man is really saying is:

"...eenstall guide? I don't need no steenkeeng eenstall guide..."
__________________
#1: Tt Armor, ASUS Maximus Extreme, QX9650@4.1G, 8G Corsair Dominator GT DDR3-2000, Corsair HX1050, H2O-Swiftech, Gigabyte GTX470/Arctic Accelero Xtreme Plus II, Intel 520 SSD, Kingston SSD, 2xRaptor 150G RAID0, Win 7 Pro 64
#2: Tt Shark, ASUS P5Q Pro Turbo, Q6600@3.8G, 4G HyperX-1600, Corsair HX850, CoolerMaster V10, 2xASUS 9600GT, 2xRaptor 74G RAID0, OCZ Vertex 4 SSD, Gentoo/siduction Linux [64-bit]
#3, #4: Opteron 170@2.75G nude, A8N-SLI Deluxe, Gentoo

AOA Folding @HomeOur sister site: www.gamersonlinux.com
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 14th July, 2010, 05:07 PM
booman's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: December 2005
Location: Mesa AZ
Posts: 4,030

Quote:
Originally Posted by dabaerman View Post
nothing I know for benching separately. maybe PCWizzard, Sandra?

Evgs Precision was showing GPU1 usage @ 85% and GPU2 usage @ 0%.
Fahmon showed progress on #1. no progress on #2.

it was all in the way I got it set up the first time. young grasshopper faild to head the master. the fly in my warm rice water is protein.

Ron
EVGS precision? I'll look into that.
I wonder if my video drivers will tell me....
The game I am currently playing in SLI is Two Worlds. I got some better frame rates after I added the second card, but I kinda assumed it would be twice as good, which I know isn't always true with SLI
__________________
Booman
Mint 17.3 64-bit
Wine 2.0
PlayOnLinux 4.2.10
Linux Guides: PC Games Linux Beginners Tips Linux Games List
Mack Truck Dungeon Of Fire Spray Booth Tutorial
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old 17th July, 2010, 02:18 PM
dabaerman's Avatar
Member
 
Join Date: October 2001
Location: Auburn, WA
Posts: 2,101

Quote:
Originally Posted by booman View Post
EVGS precision? I'll look into that.
I wonder if my video drivers will tell me....
The game I am currently playing in SLI is Two Worlds. I got some better frame rates after I added the second card, but I kinda assumed it would be twice as good, which I know isn't always true with SLI
My bad spelling: it's 'EVGA Precision' video card tweaking utility. and as you are running
in SLI, the cards are 'Linked' and you should see a bit of an increase in frame rates.

while folding, SLI must be disabled. both cards will work alone and a second moniter or a dummy plug for the second card. then expand the desktop to the second card/monitor.
there you can see the performance of the cards individually. especially good for Folding.

Ron
__________________
Folding 24/7 with AMD QuadCore CPU's & nVidia Cuda Powered GPU's

AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old 17th July, 2010, 02:31 PM
dabaerman's Avatar
Member
 
Join Date: October 2001
Location: Auburn, WA
Posts: 2,101

Quote:
Originally Posted by ThunderRd View Post
Horsepoop.

Just so everyone knows, what m'man is really saying is:

"...eenstall guide? I don't need no steenkeeng eenstall guide..."


you're right of course. I am a little fast on the gas (impatient)

it's a good guide. not written for Dyslexics. took a while to get it sorted out.

and now, back to folding. Christmas IS coming.

Ron
__________________
Folding 24/7 with AMD QuadCore CPU's & nVidia Cuda Powered GPU's

AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old 17th July, 2010, 02:45 PM
dabaerman's Avatar
Member
 
Join Date: October 2001
Location: Auburn, WA
Posts: 2,101

Quote:
Originally Posted by ThunderRd View Post
Have you thought about a second power supply? It's not difficult, just a relay soldered into the 12V line to start it up with the master. It might overcome your problem with zero expense, if you have a free PS around.
the thought had crossed my mind. I have a few that could do the job. so far I've upgraded some psu's:
Apevia Warlock 900W
OCZ 1000W
BFG 1000W
ABS Majesty 1100W
Antec 1200W.
might have a handle on the power issue.

now it's just a matter of time before the rest of the parts get here.

Ron
__________________
Folding 24/7 with AMD QuadCore CPU's & nVidia Cuda Powered GPU's

AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #19 (permalink)  
Old 17th July, 2010, 02:56 PM
ThunderRd's Avatar
Irreverent Query Chairman
 
Join Date: June 2007
Location: NYC native in northern Thailand
Posts: 2,232

If you want to pursue rigging a second power supply, I can help. Let me know.
__________________
#1: Tt Armor, ASUS Maximus Extreme, QX9650@4.1G, 8G Corsair Dominator GT DDR3-2000, Corsair HX1050, H2O-Swiftech, Gigabyte GTX470/Arctic Accelero Xtreme Plus II, Intel 520 SSD, Kingston SSD, 2xRaptor 150G RAID0, Win 7 Pro 64
#2: Tt Shark, ASUS P5Q Pro Turbo, Q6600@3.8G, 4G HyperX-1600, Corsair HX850, CoolerMaster V10, 2xASUS 9600GT, 2xRaptor 74G RAID0, OCZ Vertex 4 SSD, Gentoo/siduction Linux [64-bit]
#3, #4: Opteron 170@2.75G nude, A8N-SLI Deluxe, Gentoo

AOA Folding @HomeOur sister site: www.gamersonlinux.com
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #20 (permalink)  
Old 17th July, 2010, 07:47 PM
booman's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: December 2005
Location: Mesa AZ
Posts: 4,030

Quote:
Originally Posted by dabaerman View Post
the thought had crossed my mind. I have a few that could do the job. so far I've upgraded some psu's:
Apevia Warlock 900W
OCZ 1000W
BFG 1000W
ABS Majesty 1100W
Antec 1200W.
might have a handle on the power issue.

now it's just a matter of time before the rest of the parts get here.

Ron
Wow, sounds like you have a few extra Power Supplies. Very powerful ones.
__________________
Booman
Mint 17.3 64-bit
Wine 2.0
PlayOnLinux 4.2.10
Linux Guides: PC Games Linux Beginners Tips Linux Games List
Mack Truck Dungeon Of Fire Spray Booth Tutorial
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Graphics Cards Makers Are Gearing Up to Release Dual-GPU 4GB Graphics Boards danrok Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals 2 28th March, 2010 11:18 PM
Dual Cores And Nvida Cards cadaveca Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals 5 7th October, 2005 09:16 PM
New VIA chipset to allow Dual ATI cards? Pitch Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals 11 22nd December, 2004 08:22 AM
Triple Duals (Dual CPU, Dual Monitor & Dual Case) IFMU Case Modifications 6 29th October, 2002 06:37 AM
Trouble with 8K3A+ and dual vid cards. K6-III EPoX MotherBoards 9 27th May, 2002 04:16 AM


All times are GMT +1. The time now is 08:32 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0