AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > General > ThunderRd's AOA FOLDING@HOME Team > Windows/Linux SMP Clients

Windows/Linux SMP Clients Folding clients that can run on multiple CPUs


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rating: Thread Rating: 2 votes, 4.50 average.
  #181 (permalink)  
Old 27th January, 2008, 07:09 PM
ThunderRd's Avatar
Irreverent Query Chairman
 
Join Date: June 2007
Location: NYC native in northern Thailand
Posts: 2,241

Tried the double-VM setup after I saw it mentioned; it's an interesting idea but it was not stable. My results are OK in Linux on every WU I have had except 3060.
__________________
#1: Tt Armor, ASUS Maximus Extreme, QX9650@4.1G, 8G Corsair Dominator GT DDR3-2000, Corsair HX1050, H2O-Swiftech, Gigabyte GTX470/Arctic Accelero Xtreme Plus II, Intel 520 SSD, Kingston SSD, 2xRaptor 150G RAID0, Win 7 Pro 64
#2: Tt Shark, ASUS P5Q Pro Turbo, Q6600@3.8G, 4G HyperX-1600, Corsair HX850, CoolerMaster V10, 2xASUS 9600GT, 2xRaptor 74G RAID0, OCZ Vertex 4 SSD, Gentoo/siduction Linux [64-bit]
#3, #4: Opteron 170@2.75G nude, A8N-SLI Deluxe, Gentoo

AOA Folding @HomeOur sister site: www.gamersonlinux.com
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #182 (permalink)  
Old 27th January, 2008, 07:35 PM
Member
 
Join Date: April 2005
Location: AZ
Posts: 2,446

Which distro are you on TR? Are the problems with both clients, or will one keep going after the other one fails..
__________________
Biostar TForce X58 - Core i7 920 - 12GB Corsair Dominator DDR3 - EVGA 560ti - PCP&C 750W - Dual boot, Arch Linux/WinXP
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #183 (permalink)  
Old 27th January, 2008, 08:00 PM
ThunderRd's Avatar
Irreverent Query Chairman
 
Join Date: June 2007
Location: NYC native in northern Thailand
Posts: 2,241

Running Ubuntu 7.04; have had multiple problems. Usually it's one client, and the other runs on. Have done all the standard stuff, static IP etc.

Have had a lot of core status 66 (102) which is simply a sigterm signal - the client just shuts down along with the window. It is recoverable with a restart, and sometimes it will run fine after that, although at other times it just repeatedly plotzes.

I also have had quite a few "long 1-4 interactions" errors. Most of these are also recoverable although some have actually hung the OS. I run a regular backup to restore these from if the OS crashes.

I can't put a finger on why it's only this WU. Those 2653's and others run like **** through a goose.
__________________
#1: Tt Armor, ASUS Maximus Extreme, QX9650@4.1G, 8G Corsair Dominator GT DDR3-2000, Corsair HX1050, H2O-Swiftech, Gigabyte GTX470/Arctic Accelero Xtreme Plus II, Intel 520 SSD, Kingston SSD, 2xRaptor 150G RAID0, Win 7 Pro 64
#2: Tt Shark, ASUS P5Q Pro Turbo, Q6600@3.8G, 4G HyperX-1600, Corsair HX850, CoolerMaster V10, 2xASUS 9600GT, 2xRaptor 74G RAID0, OCZ Vertex 4 SSD, Gentoo/siduction Linux [64-bit]
#3, #4: Opteron 170@2.75G nude, A8N-SLI Deluxe, Gentoo

AOA Folding @HomeOur sister site: www.gamersonlinux.com
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #184 (permalink)  
Old 27th January, 2008, 08:21 PM
Member
 
Join Date: April 2005
Location: AZ
Posts: 2,446

Link me to your thread so I know what you have tried and I don't end up repeating everything that has already been said..

I'm sure you have already tried disabling -forceasm but it's always a good place to start..
__________________
Biostar TForce X58 - Core i7 920 - 12GB Corsair Dominator DDR3 - EVGA 560ti - PCP&C 750W - Dual boot, Arch Linux/WinXP
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #185 (permalink)  
Old 27th January, 2008, 11:38 PM
Member
 
Join Date: January 2002
Location: Lima, OH
Posts: 137

Quote:
Originally Posted by ThunderRd View Post
Tried the double-VM setup after I saw it mentioned; it's an interesting idea but it was not stable. My results are OK in Linux on every WU I have had except 3060.

I have it on 5.....very easy and very stable. You couldn't have gotten a 3060 in a VM, so you must be changing the subject.

Were you setting affinity for the VMs? That is a must.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #186 (permalink)  
Old 28th January, 2008, 08:41 AM
ThunderRd's Avatar
Irreverent Query Chairman
 
Join Date: June 2007
Location: NYC native in northern Thailand
Posts: 2,241

Quote:
Originally Posted by cw823 View Post
I have it on 5.....very easy and very stable. You couldn't have gotten a 3060 in a VM, so you must be changing the subject.
I'm not sure whether to read this as informative or critical. I would hope it is the first.

I can't control what I get, so I tried it with what I did get. It wasn't stable. I think it was a 2653. If you are referring to my posting etiquette, well...

Quote:
Were you setting affinity for the VMs? That is a must.
No, and that's because I probably missed that bit in your instructions. Also, I'm not entirely sure how to do it in Linux; I'm still learning it. If you give me a procedure I'll be happy to try it again and see if it stabilizes for me. |

Ahh..... by chance do you mean to set the Windows affinities for the running VMs? I didn't think of that until just now. If that is the case, what is the process name, because there are several that VMWare runs.
__________________
#1: Tt Armor, ASUS Maximus Extreme, QX9650@4.1G, 8G Corsair Dominator GT DDR3-2000, Corsair HX1050, H2O-Swiftech, Gigabyte GTX470/Arctic Accelero Xtreme Plus II, Intel 520 SSD, Kingston SSD, 2xRaptor 150G RAID0, Win 7 Pro 64
#2: Tt Shark, ASUS P5Q Pro Turbo, Q6600@3.8G, 4G HyperX-1600, Corsair HX850, CoolerMaster V10, 2xASUS 9600GT, 2xRaptor 74G RAID0, OCZ Vertex 4 SSD, Gentoo/siduction Linux [64-bit]
#3, #4: Opteron 170@2.75G nude, A8N-SLI Deluxe, Gentoo

AOA Folding @HomeOur sister site: www.gamersonlinux.com
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #187 (permalink)  
Old 28th January, 2008, 06:39 PM
Member
 
Join Date: January 2002
Location: Lima, OH
Posts: 137

Quote:
Originally Posted by ThunderRd View Post
I'm not sure whether to read this as informative or critical. I would hope it is the first.

I can't control what I get, so I tried it with what I did get. It wasn't stable. I think it was a 2653. If you are referring to my posting etiquette, well...
Unless you had horrible grammar or mispellings, I would not refer to your posting etiquette. You talked about VMs, which use 2 processors, then referred to a Quad WU, which sees (and uses) 4 processors so I assumed you had changed the subject. Apologies if that doesn't make sense

Quote:
Originally Posted by ThunderRd View Post
Ahh..... by chance do you mean to set the Windows affinities for the running VMs? I didn't think of that until just now. If that is the case, what is the process name, because there are several that VMWare runs.
Windows affinities, off the top of my head vmwarevmx or something like that.....once you're running FAH in the VM you'll see that particular file using approximately 40%. On a quad you want to set one VM to CPU1/2 and the other Vm to CPU3/4. Of course, should the VM get closed, once it is reopened you will need to manually set affinities again. Not a huge deal if it's a dedicated FAH machine, but can be a pain if it's a standalone.

Next chance I get I'll document the process start to finish.

All that I really know about linux is how to make it run FAH. Beyond that, I'm clueless.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #188 (permalink)  
Old 28th January, 2008, 09:25 PM
Daniel ~'s Avatar
Chief BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Seattle Wa.
Posts: 45,606

Have we got a how to on this? CW? hows about a how to? Great to see you back BTW! ":O}
__________________
"Though all men live in ignorance before mystery,
they need not live in darkness...
Justice is foundation and Mercy ETERNAL
."
DKE

"All that we do is touched by Ocean
Yet we remain on the shore of what we know."
Richard Wilbur

[img]/forum/attachments/random-nonsense/16515-sigs-dan_drag.jpg[/img]
Subscribers! Ask Pitch about a Custom Sig Graphic

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #189 (permalink)  
Old 28th January, 2008, 11:37 PM
Member
 
Join Date: January 2002
Location: Lima, OH
Posts: 137

Quote:
Originally Posted by Daniel ~ View Post
Have we got a how to on this? CW? hows about a how to? Great to see you back BTW! ":O}
I have a Dell quad that I'm selling in 6 days (ebay), I'll throw another HD in it and write it up in the next couple days.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #190 (permalink)  
Old 29th January, 2008, 12:24 AM
Daniel ~'s Avatar
Chief BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Seattle Wa.
Posts: 45,606

Thank you very much!
__________________
"Though all men live in ignorance before mystery,
they need not live in darkness...
Justice is foundation and Mercy ETERNAL
."
DKE

"All that we do is touched by Ocean
Yet we remain on the shore of what we know."
Richard Wilbur

[img]/forum/attachments/random-nonsense/16515-sigs-dan_drag.jpg[/img]
Subscribers! Ask Pitch about a Custom Sig Graphic

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #191 (permalink)  
Old 29th January, 2008, 03:31 AM
ThunderRd's Avatar
Irreverent Query Chairman
 
Join Date: June 2007
Location: NYC native in northern Thailand
Posts: 2,241

I understand the confusion. What I was saying is that in Linux, I seem to be able to fold any WU other than 3060. I don't have a lot of experience folding in VMs in windows, although I use VMs a lot to test software and operating systems. My experience in the last couple days was that I couldn't get the VMs stable on the WUs they got, which were 2653s, so I felt it was best to keep the machine running in Linux instead until I got more information. The problem is that each time Linux draws a 3060 I have problems, so that's the rub.

I'll take a look at setting the affinities in windows later and see if it does the trick for me.

Thanks.
__________________
#1: Tt Armor, ASUS Maximus Extreme, QX9650@4.1G, 8G Corsair Dominator GT DDR3-2000, Corsair HX1050, H2O-Swiftech, Gigabyte GTX470/Arctic Accelero Xtreme Plus II, Intel 520 SSD, Kingston SSD, 2xRaptor 150G RAID0, Win 7 Pro 64
#2: Tt Shark, ASUS P5Q Pro Turbo, Q6600@3.8G, 4G HyperX-1600, Corsair HX850, CoolerMaster V10, 2xASUS 9600GT, 2xRaptor 74G RAID0, OCZ Vertex 4 SSD, Gentoo/siduction Linux [64-bit]
#3, #4: Opteron 170@2.75G nude, A8N-SLI Deluxe, Gentoo

AOA Folding @HomeOur sister site: www.gamersonlinux.com
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #192 (permalink)  
Old 30th January, 2008, 03:41 PM
Member
 
Join Date: January 2002
Location: Lima, OH
Posts: 137

I have all the screenshots now from start of VMWare install to setting FAH up as a service inside a VM (ubuntu). Just need to upload the pics, type up a post, and go. Hopefully tonight, but maybe tomorrow night.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #193 (permalink)  
Old 31st January, 2008, 12:05 AM
Daniel ~'s Avatar
Chief BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Seattle Wa.
Posts: 45,606

In the fullness of time...":O}

Looking forward to reading it!
__________________
"Though all men live in ignorance before mystery,
they need not live in darkness...
Justice is foundation and Mercy ETERNAL
."
DKE

"All that we do is touched by Ocean
Yet we remain on the shore of what we know."
Richard Wilbur

[img]/forum/attachments/random-nonsense/16515-sigs-dan_drag.jpg[/img]
Subscribers! Ask Pitch about a Custom Sig Graphic

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #194 (permalink)  
Old 1st February, 2008, 03:55 PM
Member
 
Join Date: April 2005
Location: AZ
Posts: 2,446

I was having some problems with some projects I am working on so I had to move back to a 32 bit linux install on both of my rigs. I've been folding single clients the last couple of days but will get back to the SMP clients in a Virtual Machine once I get this project finished up.
__________________
Biostar TForce X58 - Core i7 920 - 12GB Corsair Dominator DDR3 - EVGA 560ti - PCP&C 750W - Dual boot, Arch Linux/WinXP
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #195 (permalink)  
Old 1st February, 2008, 05:56 PM
ThunderRd's Avatar
Irreverent Query Chairman
 
Join Date: June 2007
Location: NYC native in northern Thailand
Posts: 2,241

On a happy note I spent some time poking around in the BIOS and the more obscure memory settings and managed to finish a 3060 from start to finish with no problems.

Now I'm on a pair of 3060s with 2 clients in Linux; one at 31% and one at 56%, everything looks stable.

Have not gone back to try the VMWare in windows but will try again soon.
__________________
#1: Tt Armor, ASUS Maximus Extreme, QX9650@4.1G, 8G Corsair Dominator GT DDR3-2000, Corsair HX1050, H2O-Swiftech, Gigabyte GTX470/Arctic Accelero Xtreme Plus II, Intel 520 SSD, Kingston SSD, 2xRaptor 150G RAID0, Win 7 Pro 64
#2: Tt Shark, ASUS P5Q Pro Turbo, Q6600@3.8G, 4G HyperX-1600, Corsair HX850, CoolerMaster V10, 2xASUS 9600GT, 2xRaptor 74G RAID0, OCZ Vertex 4 SSD, Gentoo/siduction Linux [64-bit]
#3, #4: Opteron 170@2.75G nude, A8N-SLI Deluxe, Gentoo

AOA Folding @HomeOur sister site: www.gamersonlinux.com
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #196 (permalink)  
Old 28th February, 2008, 06:27 PM
ThunderRd's Avatar
Irreverent Query Chairman
 
Join Date: June 2007
Location: NYC native in northern Thailand
Posts: 2,241

An important reminder for anyone running the Linux SMP client:

Folding Forum • View topic - [always use] -smp switch

I've done the same thing as this user once or twice. Don't be guilty yourselves. Like him, I usually use a script but on a couple of occasions have been poking around in the SMP directory and started it from there without the script- ouch! No getting it back unless you are running backups. I wasn't; but I am now...
__________________
#1: Tt Armor, ASUS Maximus Extreme, QX9650@4.1G, 8G Corsair Dominator GT DDR3-2000, Corsair HX1050, H2O-Swiftech, Gigabyte GTX470/Arctic Accelero Xtreme Plus II, Intel 520 SSD, Kingston SSD, 2xRaptor 150G RAID0, Win 7 Pro 64
#2: Tt Shark, ASUS P5Q Pro Turbo, Q6600@3.8G, 4G HyperX-1600, Corsair HX850, CoolerMaster V10, 2xASUS 9600GT, 2xRaptor 74G RAID0, OCZ Vertex 4 SSD, Gentoo/siduction Linux [64-bit]
#3, #4: Opteron 170@2.75G nude, A8N-SLI Deluxe, Gentoo

AOA Folding @HomeOur sister site: www.gamersonlinux.com
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #197 (permalink)  
Old 11th March, 2008, 12:24 PM
ThunderRd's Avatar
Irreverent Query Chairman
 
Join Date: June 2007
Location: NYC native in northern Thailand
Posts: 2,241

Looks like a new version of the Windows SMP client is coming soon, according to Vijay Pande:

Folding@home: New Windows client/core development (SMP and classic clients)

That's good news for guys having problems with the client. If they are using a new version of mpi I'm sure that will go a long way to getting the client more stable.

On another note, you may have noticed my non-existent production of late; I'm finally taking a long vacation and spending some time on the boat. I'm making a plan to sail to Malaysia, and then back to Krabi, where the boat is. That will most likely be next week, after I finish up some maintenance that's been due. I'll prolly be gone for the rest of the month, but I'll be checking in, although not as often as usual.
__________________
#1: Tt Armor, ASUS Maximus Extreme, QX9650@4.1G, 8G Corsair Dominator GT DDR3-2000, Corsair HX1050, H2O-Swiftech, Gigabyte GTX470/Arctic Accelero Xtreme Plus II, Intel 520 SSD, Kingston SSD, 2xRaptor 150G RAID0, Win 7 Pro 64
#2: Tt Shark, ASUS P5Q Pro Turbo, Q6600@3.8G, 4G HyperX-1600, Corsair HX850, CoolerMaster V10, 2xASUS 9600GT, 2xRaptor 74G RAID0, OCZ Vertex 4 SSD, Gentoo/siduction Linux [64-bit]
#3, #4: Opteron 170@2.75G nude, A8N-SLI Deluxe, Gentoo

AOA Folding @HomeOur sister site: www.gamersonlinux.com

Last edited by ThunderRd; 11th March, 2008 at 12:24 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #198 (permalink)  
Old 12th March, 2008, 09:05 AM
Samuknow's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: Indianapolis, Indiana
Posts: 8,941
Send a message via MSN to Samuknow

I so want to be you when I grow up....

Have a great time off.
__________________
Quote:
Originally Posted by Daniel ~ View Post
It's OKAY WE accept you as you think you are here! ":O}
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #199 (permalink)  
Old 12th March, 2008, 06:54 PM
Daniel ~'s Avatar
Chief BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Seattle Wa.
Posts: 45,606

Have a great vacation, have an adventure! LOL! Be well!!
__________________
"Though all men live in ignorance before mystery,
they need not live in darkness...
Justice is foundation and Mercy ETERNAL
."
DKE

"All that we do is touched by Ocean
Yet we remain on the shore of what we know."
Richard Wilbur

[img]/forum/attachments/random-nonsense/16515-sigs-dan_drag.jpg[/img]
Subscribers! Ask Pitch about a Custom Sig Graphic

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #200 (permalink)  
Old 9th April, 2008, 05:25 PM
ThunderRd's Avatar
Irreverent Query Chairman
 
Join Date: June 2007
Location: NYC native in northern Thailand
Posts: 2,241

If you remember the fracas caused by ccperf's thread a while back re: "dual linux smp clients on quads" then this thread will be of interest:

Folding Forum • View topic - 2619 What a PIA!

You will note that on page 2 of the thread our friend roadkill, aka 00john00, commences to get into a pissing contest with one of the moderators regarding his position on multiple clients and the payoff; the mod attempts to explain Pande Group's effort to get everyone using one client per core.

The thread is an interesting read and amusing at times, more so than others of its type in the past. The points vs. speed controversy has been legendary in the community forum in the last year. Personally, I can't wait for the new points system to get introduced so the arguments go away, but still, if you have any interest check it out and post your own take on it here...
__________________
#1: Tt Armor, ASUS Maximus Extreme, QX9650@4.1G, 8G Corsair Dominator GT DDR3-2000, Corsair HX1050, H2O-Swiftech, Gigabyte GTX470/Arctic Accelero Xtreme Plus II, Intel 520 SSD, Kingston SSD, 2xRaptor 150G RAID0, Win 7 Pro 64
#2: Tt Shark, ASUS P5Q Pro Turbo, Q6600@3.8G, 4G HyperX-1600, Corsair HX850, CoolerMaster V10, 2xASUS 9600GT, 2xRaptor 74G RAID0, OCZ Vertex 4 SSD, Gentoo/siduction Linux [64-bit]
#3, #4: Opteron 170@2.75G nude, A8N-SLI Deluxe, Gentoo

AOA Folding @HomeOur sister site: www.gamersonlinux.com
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply

Tags
folding@home



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT +1. The time now is 02:57 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0