AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > AMD Motherboards & CPUs

AMD Motherboards & CPUs Questions or comments on AMD products?


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 26th June, 2003, 07:45 PM
Mad old tory's Avatar
Member
 
Join Date: May 2003
Location: Cheltenham
Posts: 175
Send a message via ICQ to Mad old tory

K6-2 Overclock

I have an old K6-2 500 system that id like to use for folding but i was wondering if its realistically possible to overclock these things any ideas??
Chrs
Steve
__________________
XP2400@2060
ECS K7S6A
512mb pc2100-think its generic
MSI Geforce 4MX440
Soundblaster Audigy
Noname 350w PSU
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 27th June, 2003, 02:52 AM
Repo Man's Avatar
Member
 
Join Date: September 2002
Location: Chico, CA
Posts: 513
Send a message via ICQ to Repo Man Send a message via AIM to Repo Man

K6-2's are poor overclockers. 50 to 100 MHz is generally the best you can do. They will fold, but expect it to take about a week to complete a protein.
Raising the voltage, and taking the cap off of the CPU and using a cheapo Socket A cooler will allow you to get the most out of it.
But that can add up to a lot of work for very little benefit. Unless you enjoy fooling with that sort of thing.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 27th June, 2003, 02:33 PM
Mad old tory's Avatar
Member
 
Join Date: May 2003
Location: Cheltenham
Posts: 175
Send a message via ICQ to Mad old tory

Well tbh it isnt gonna b used in the future anyway so i thght id have a go at seeing wot i can get out of it. I have the original cpu cooler that my 2400+ came with so im gonna use tht if there are no obstructions from the mobo. Scuse my ignorance but wot do u mean by "taking the cap off the cpu?"
__________________
XP2400@2060
ECS K7S6A
512mb pc2100-think its generic
MSI Geforce 4MX440
Soundblaster Audigy
Noname 350w PSU
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 27th June, 2003, 03:43 PM
chris4521's Avatar
Member
 
Join Date: February 2003
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 143
Send a message via ICQ to chris4521 Send a message via AIM to chris4521

taking the Integrated heatspreader off the processor. then the die will be exposed and you will have better heat transfer between the die and the HSF
__________________
DFI NF2 Infinity Ultra
DLT3C 0310 1700+
Swiftech MCP600/MCW5000/MCR50/120mm Rad
1x 256mb geil ultra platinum DDR (pc3500)
Albatron GFFX 5600 Turbo (400/900)
40gb 7200 ata133
48xcdrom, 4x2x24x cdrw :<
Sony trinitron multiscan 20sfII
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 27th June, 2003, 03:56 PM
Mad old tory's Avatar
Member
 
Join Date: May 2003
Location: Cheltenham
Posts: 175
Send a message via ICQ to Mad old tory

Hmm sounds a bit dangerous to me!!! Il c how it goes with the new HSF befor trying tht
__________________
XP2400@2060
ECS K7S6A
512mb pc2100-think its generic
MSI Geforce 4MX440
Soundblaster Audigy
Noname 350w PSU
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 27th June, 2003, 03:59 PM
chris4521's Avatar
Member
 
Join Date: February 2003
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 143
Send a message via ICQ to chris4521 Send a message via AIM to chris4521

not too tough. find a tutorial where someone is taking the IHS (integrated heat spreader) off a p4 chip. it should be very similar to that.
__________________
DFI NF2 Infinity Ultra
DLT3C 0310 1700+
Swiftech MCP600/MCW5000/MCR50/120mm Rad
1x 256mb geil ultra platinum DDR (pc3500)
Albatron GFFX 5600 Turbo (400/900)
40gb 7200 ata133
48xcdrom, 4x2x24x cdrw :<
Sony trinitron multiscan 20sfII
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 28th June, 2003, 12:29 AM
Member
 
Join Date: March 2003
Location: Thurrock, uk
Posts: 55

i tried folding on my K6 2 500 and it took a week of pain waiting for it to complete a work unit.
good luck though
__________________
Regards,
Phil Martin
7NJS (02/24), xp2500+ barton, tr slk947u - tt smart fan II, 2 x 512MB xms3500c2 + xms3200LL (6,3,2,2 DC), Asus Radeon 9600XT, Audigy 2 Platinum, inspire 6.1, plextor w1610ta cdrw, ibm 40Gb 120gxp, 2x 80Gb 180gxp's raid 0, iiyama VM Pro 413 17", win xp pro, antec truepower 550, Blueyonder dsl, sb4100 modem, speedcom+ router,
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 28th June, 2003, 03:21 AM
robbie's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: November 2001
Location: Out in the desert of Ca.
Posts: 12,548
Send a message via AIM to robbie Send a message via MSN to robbie Send a message via Yahoo to robbie Send a message via Skype™ to robbie

I had a 450 what would ONLY DO 500 and ONLY AFTER I added a pelt to it. If you don't use it that much it would probalby be safe to just overclock it to 550 and set it up to fold and leave it in the corner to fold. I'd leave the side cover off, those suckers were KNOWN too put off some heat!!!
$.02
Rob
__________________
Taking each day as it comes
Grow, learn and OVERCLOCK. Need help?? Ask me.
Your Mommy!! (Aug/02) Welcome to the fold.
Buy it, Sell it, or Trade it in the AoA classifieds!!
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 28th June, 2003, 08:43 AM
Mad old tory's Avatar
Member
 
Join Date: May 2003
Location: Cheltenham
Posts: 175
Send a message via ICQ to Mad old tory

Cheers guys im gonna bump it up a bit and leave it for folding
__________________
XP2400@2060
ECS K7S6A
512mb pc2100-think its generic
MSI Geforce 4MX440
Soundblaster Audigy
Noname 350w PSU
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 28th June, 2003, 06:30 PM
Genius's Avatar
Member
 
Join Date: July 2002
Posts: 428
Send a message via Yahoo to Genius

You should make keychains out of the processors and use the rest of the hardware for something worth folding with
__________________
Abit NF7-S - AMD Athlon XP 2500+ Barton @2300MHz - 210fsb (decided I don't have to redline ) - 1 GB PC3500 Corsair PLT 11-2-2-2 - Thermalright SLK-800 + Vantec Tornado 84.1cfm - ATI Radeon 9700 Pro 360/340 - Sony G420S 19" - Sound Blaster Audigy 2 - Logitech Z-680 Speakers - Dual Western Digital 80GB 8mb RAID 0 - Western Digital 80GB 2mb buffa' pr0n storage - LiteOn 16x DVD - LiteOn 52x24x52 Burner - Windows XP SP1a.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 28th June, 2003, 06:51 PM
Mad old tory's Avatar
Member
 
Join Date: May 2003
Location: Cheltenham
Posts: 175
Send a message via ICQ to Mad old tory

Well seen as the mobo only goes upto a 550 K6-2 it aint worth holding onto it if i dnt use the processor
__________________
XP2400@2060
ECS K7S6A
512mb pc2100-think its generic
MSI Geforce 4MX440
Soundblaster Audigy
Noname 350w PSU
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 28th June, 2003, 07:17 PM
K6-III's Avatar
Member
 
Join Date: January 2002
Location: Minneapolis, MN
Posts: 661

Don't expect more than 50-75mhz OC out of that chip, with 25-50 being most likely.

The best you can do for that board is throw in a K6-III+. My linux box has a K6-III+ 400 running at 600mhz.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
You know you overclock too much when... cadaveca The Chop Shop 6 15th April, 2006 05:27 AM
AMD 64 overclock leekirlew AMD Motherboards & CPUs 48 24th November, 2004 05:23 AM
Overclock Help! marcusrivera AMD Motherboards & CPUs 14 13th November, 2004 04:01 PM
Help me to overclock seanbee EPoX MotherBoards 2 27th May, 2003 09:14 PM
Overclock it!! robbie Mookydooky's Just for laughs! 2 11th April, 2003 04:33 AM


All times are GMT +1. The time now is 01:35 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0