AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > AMD Motherboards & CPUs

AMD Motherboards & CPUs Questions or comments on AMD products?


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 25th August, 2002, 10:56 PM
Phat Pat's Avatar
Phat Spammer
 
Join Date: July 2002
Location: /home/pat
Posts: 1,432
Send a message via AIM to Phat Pat

changing voltages

alrighty, I have an ECS, K7SEM mainboard, and a 900Mhz Athlon CPU, I have not yet unlocked it, but when I do (and I have adiquate cooling), how can I change the voltages, I already can change the multipier, (which is odd, because I know it isnt unlocked). but I would like to know if it is even possible with my current board. anyone know?
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 26th August, 2002, 12:08 AM
cloasters's Avatar
Asst. BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Location, Location
Posts: 21,956

A tentative answer to the question if Vcc is adjustable on an ECS K7SEM would be: No.
As a rule, all of the sterling points of ECS mainboards(they're inexpensive and reliable) don't include adjustments that make OCing processor's on them easy.

Sorry, that's not an authoritive answer.
__________________
When the world will be better.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 26th August, 2002, 12:34 AM
Phat Pat's Avatar
Phat Spammer
 
Join Date: July 2002
Location: /home/pat
Posts: 1,432
Send a message via AIM to Phat Pat

I figured there wasnt, thanks for the help Cloasters.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 26th August, 2002, 03:29 AM
Phat Pat's Avatar
Phat Spammer
 
Join Date: July 2002
Location: /home/pat
Posts: 1,432
Send a message via AIM to Phat Pat

can I still unlock my CPU with a pencil, or did they change that on thunderbirds?
__________________
God's got this all wrong. We are not special. We are not crap or trash either. We just are, and what happens just happens.
And God says, "No, that's not right."
Yeah. Well. Whatever. You can't teach God anything. -Tyler Durden

AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 26th August, 2002, 06:32 AM
eobard
Guest
 
Posts: n/a

You can change the voltage on the chip. Connect all of the L7's and you'll get 1.85v. What's default for a 900mhz, 1.75v?
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 26th August, 2002, 03:32 PM
Banned
 
Join Date: September 2001
Posts: 5,957

Quote:
Originally posted by eobard
You can change the voltage on the chip. Connect all of the L7's and you'll get 1.85v. What's default for a 900mhz, 1.75v?
That's correct!

Tell him what he's won!!
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 26th August, 2002, 07:50 PM
Jelen's Avatar
Member
 
Join Date: August 2002
Location: Poland
Posts: 88
Send a message via ICQ to Jelen

heh ECS without Voltage Contron I remember My K7S5A and D700@1180 . 1. You can connect L7 bridges with pencil and you will got 1.85V. When you want more you can do modification on your mobo. When i was hardocore overclocker I had 2.5V on ECS K7S5A (burned ) with Vmod + L7 bridges. Good luck brother
__________________
AXP1.6+@2.0 l D1300@1460 l D600@1000 l PIII600@800 l PII400 l PII233@266 l P200@233MMX
EPoX 8K3Av.1.1l MSI i810E l ASUS P2L97 l IntelMobo AT440 l Gigabyte 5AX v4.1 l
DDR2100@3000 l 256mb Hyndai PC100 l 128mb PC133 l 64mb PC133 l 128mb PC133 l
Radeon9100 64mb DDR 3,6ns l Riva TNT2 l Trident3d 8mb l Voodoo1 l Virge 4mb


WWW.OCMASTER.COM
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 27th August, 2002, 12:16 AM
Phat Pat's Avatar
Phat Spammer
 
Join Date: July 2002
Location: /home/pat
Posts: 1,432
Send a message via AIM to Phat Pat

awsome, so then connect the L1 bridges and the L7's? thanks for the help! any guesses on what kind of an increace can I expect?
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 27th August, 2002, 06:39 AM
eobard
Guest
 
Posts: n/a

Quote:
Originally posted by Jelen
I had 2.5V on ECS K7S5A (burned )
I hope so! 2.5v!!!!! The only place anyone should try 2.5v on a Socket A chip is in outerspace, on the dark side of the planet, in absolute zero temperature. 2.5v, whew!
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 27th August, 2002, 11:07 PM
Jelen's Avatar
Member
 
Join Date: August 2002
Location: Poland
Posts: 88
Send a message via ICQ to Jelen

Quote:
Originally posted by Phat Pat
awsome, so then connect the L1 bridges and the L7's? thanks for the help! any guesses on what kind of an increace can I expect?
L1 is for unlock multiplier but you can't change multiplier on your Mobo .
L7 is for up Vcore to 1.85V.

So when you connect L1 bridges this don't change nothing.
__________________
AXP1.6+@2.0 l D1300@1460 l D600@1000 l PIII600@800 l PII400 l PII233@266 l P200@233MMX
EPoX 8K3Av.1.1l MSI i810E l ASUS P2L97 l IntelMobo AT440 l Gigabyte 5AX v4.1 l
DDR2100@3000 l 256mb Hyndai PC100 l 128mb PC133 l 64mb PC133 l 128mb PC133 l
Radeon9100 64mb DDR 3,6ns l Riva TNT2 l Trident3d 8mb l Voodoo1 l Virge 4mb


WWW.OCMASTER.COM
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 27th August, 2002, 11:10 PM
Jelen's Avatar
Member
 
Join Date: August 2002
Location: Poland
Posts: 88
Send a message via ICQ to Jelen

Quote:
Originally posted by eobard

I hope so! 2.5v!!!!! The only place anyone should try 2.5v on a Socket A chip is in outerspace, on the dark side of the planet, in absolute zero temperature. 2.5v, whew!
Yeah now this mobo is on the dark side of the planet . I see on Italian site 2.8V at D600@1400! (Abit KT7A).
__________________
AXP1.6+@2.0 l D1300@1460 l D600@1000 l PIII600@800 l PII400 l PII233@266 l P200@233MMX
EPoX 8K3Av.1.1l MSI i810E l ASUS P2L97 l IntelMobo AT440 l Gigabyte 5AX v4.1 l
DDR2100@3000 l 256mb Hyndai PC100 l 128mb PC133 l 64mb PC133 l 128mb PC133 l
Radeon9100 64mb DDR 3,6ns l Riva TNT2 l Trident3d 8mb l Voodoo1 l Virge 4mb


WWW.OCMASTER.COM
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 28th August, 2002, 10:33 PM
cloasters's Avatar
Asst. BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Location, Location
Posts: 21,956

Some rabid OCer's just don't know how to say "that's enough."
More power to 'em, they certainly push the envelope-- so that the rest of us don't have to!

I hate the smell of burning transistors. At any time of day.
__________________
When the world will be better.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems changing from cd rom to dvd rw Shrekster1980 EPoX MotherBoards 1 4th January, 2004 09:38 PM
changing hobbies kat ThunderRd's AOA FOLDING@HOME Team 135 6th September, 2003 07:42 AM
Changing MoBo......... jimbobaggies EPoX MotherBoards 9 3rd September, 2003 01:47 PM
changing 1T to 2T on nforce2 miroslav EPoX MotherBoards 1 18th August, 2003 11:36 AM
Oil Changing Instructions Betty Mookydooky's Just for laughs! 26 20th June, 2002 10:20 AM


All times are GMT +1. The time now is 06:37 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0