AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > EPoX MotherBoards

EPoX MotherBoards EPoX Intel and AMD Motherboards.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 5th December, 2002, 08:26 PM
Member
 
Join Date: November 2002
Posts: 5

Unhappy Posting C1 on 8k9a+ after installing xp USB drivers

Had some probelms putting the memory into my system and getting it to post. Changed PSU but still a memory problem but I got round it by upping the voltage to +.2v. And lowering the DRAM settings as follows:

DRAM CAS Latency lowered to 1.5
Bank Interleave disabled
Trp to 2T
Tras to 5T
Trcd to 3T
Burst Length to 4
Queue Depth to 2 level
Command rate to 1T
Write recovery to 2T
tWTR to 1T

These were the only settings that appeared to work

Finally got XP installed and everything seemed fine until I installed 4 USB drivers - scanner, flash reader - for camera and printer. Installed all in one go and the system wouldn't post.

Opened the cover and on reboot system was stuck on 52h

Reset CMOS and pulled all plugs out except keyboard, monitor and monitor and set up the settings as before. System posted and XP restarted at login. Booted in safe mode and system failed to boot. Booted from XP CD and similar failure.

Reseated memory and now I am getting C1 to C0 for an instant - back to C1 and loud beeps every 3 seconds or so.

Any ideas? Is my stick knackered - and why would it now have become more knackered - all anti-static precautions taken - powered-off and unplugged power cord prior to memory reseating.

Am getting an RMA for it - but I just want to be sure I haven't overlooked something. Do distributors send out previously returned memory sticks just to have a go!? http://www.aoaforums.com/forum/images/smilies/frown.gif

Thanks in advance.

AMD Athlon XP "Thoroughbred" 2200+
Epox EP-8K9AI (Socket A) Motherboard
Zalman Flower CNPS6000-CU 'Silent' CPU Cooler
Corsair 512MB DDR XMS3200
Western Digital Caviar 40GB Special Edition
ASUS V9180 Magic 64MB Geforce 4 MX 440-8X (AGP)
Sparkle FSP300-60BT 300W ATX Power Supply - AMD Approved
__________________

Last edited by pingu7931; 5th December, 2002 at 08:31 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Error when installing AMD Drivers falcx AMD Motherboards & CPUs 5 3rd November, 2005 12:39 AM
Problem installing SoundCard Drivers Nikon 64 Bit computing 4 9th January, 2005 11:54 PM
Installing nForce drivers with Windows. mookydooky AMD Motherboards & CPUs 9 1st September, 2004 07:52 PM
Error installing Asus 9600XT drivers Bucks Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals 3 8th January, 2004 04:25 AM
Strange problem while installing the Live DE 5.1 drivers jindan Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals 2 26th May, 2002 02:13 PM


All times are GMT +1. The time now is 02:46 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0