AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > EPoX MotherBoards

EPoX MotherBoards EPoX Intel and AMD Motherboards.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 11th November, 2001, 06:24 PM
Member
 
Join Date: October 2001
Location: Manitowoc, WI
Posts: 16
Send a message via ICQ to Jason|Pro

EPoX tech guy my new bios updated screwed up my oc

i got a 8kta3+ remember you told me to flash my bios to newest version so i did and now it wont even boot at over 140 fsb it says its a xp 1900 then and now im mad it use to be at 150 fsb 1.85 volt stable now it wont even boot into bios ?? whats the dealio
__________________
XP 1800
epox 8kta3+
3 mushkin rev3+ 256mb
2 40 gig ibm 60 gxp in raid 0
ASUS GF3 Deluxe
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 11th November, 2001, 08:14 PM
Betty's Avatar
Member/Contributer
 
Join Date: September 2001
Location: Port Alberni, B.C., Canada
Posts: 3,668
Send a message via ICQ to Betty Send a message via MSN to Betty

Yikes. Are you sure you had the correct bios?
__________________
Life should NOT be a journey to the grave with the intention of arriving safely in an attractive and well preserved body, but rather to skid in sideways, chocolate in one hand, wine in the other, body thoroughly used up, totally worn out and screaming... Boy, What a ride!!
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 11th November, 2001, 09:09 PM
Superman's Avatar
Systems Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: WI
Posts: 4,406
Send a message via ICQ to Superman

Re: EPoX tech guy my new bios updated screwed up my oc

Quote:
Originally posted by Jason|Pro
i got a 8kta3+ remember you told me to flash my bios to newest version so i did and now it wont even boot at over 140 fsb it says its a xp 1900 then and now im mad it use to be at 150 fsb 1.85 volt stable now it wont even boot into bios ?? whats the dealio
When it posts what are the BIOS identification numbers at the bottom of the screen. That should help identify what BIOS you're using.

For the record, the latest BIOS on the Epox site is dated 10-19-01.
__________________
"And, most of all, remember this descendant of David who beat the hell out of death."
-from the book "Six Hours One Friday" by Max Lucado

"You have to go outside the sequence of engines, into the world of men, to find the real originator of the rocket. Is it not equally reasonable to look outside nature for the real Originator of the natural order?
-C.S. Lewis


Director of JavaScript section of the Allied Sites Support Team, web designer and programmer for DaOCPlace, and co-web designer and programmer for AOA Files

Avatar by Epox Tech



<>< I Believe-Do You?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 12th November, 2001, 07:32 AM
EPoX Tech's Avatar
EPoX Tech
 
Join Date: October 2001
Location: Seems not to matter
Posts: 4,720

Please note - whilst offering overclocking advice and help, our BIOS updates are not designed to "screw" your overclock as it were.

A BIOS update that impairs overclocking performance may have been administered in order to improve compatibility or stability issues with other devices. You must appreciate the remit of the BIOS engineer - Not to keep only Jason | Pro happy, but to keep everyone happy.
__________________
If you need EPoX BIOS eeproms in the UK, goto http://www.epox.org.....................
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 12th November, 2001, 07:58 AM
Member
 
Join Date: October 2001
Location: Manitowoc, WI
Posts: 16
Send a message via ICQ to Jason|Pro

why ?? i just wana know why they made it so you cant go over 140 fsb??? thats not right man i thought epox boards were good ocers my bios dont even boot at over 140 now because of this new bios update which all it does is say xp 1800 xp 1900 and wont let it go over xp1900=140fsb thats dumb
__________________
XP 1800
epox 8kta3+
3 mushkin rev3+ 256mb
2 40 gig ibm 60 gxp in raid 0
ASUS GF3 Deluxe
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 12th November, 2001, 08:00 AM
dimmreaper's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: road to insanity
Posts: 5,347
Send a message via ICQ to dimmreaper Send a message via AIM to dimmreaper

Why not just go back to the old BIOS Jason? EPoX's FTP server keeps all the old ones around(even though they are not listed on the BIOS update webpages).
__________________
¤ Jeffery ¤

Wishing you were someone else is a waste of the person you are. - Kurt Cobain

AOA Team fah

Last edited by dimmreaper; 12th November, 2001 at 08:04 AM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 12th November, 2001, 08:13 AM
EPoX Tech's Avatar
EPoX Tech
 
Join Date: October 2001
Location: Seems not to matter
Posts: 4,720

I would imagine that the multiple Dimms may have some bearing on this too. Athlon XP's support in the new BIOS and the different way in which it addresses the Nothbridge and consequently the memory are a major factor in why some people cannot o/c the FSB more on PC133 solutions with Athlon XP.

Some people with poor PC133 memory are unable to Athlon XP past 124MHz FSB due to quality issues with their dimms. I understand that you have Mushkin, but you must also appreciate that there are not many people with PC133 SDRAM using XPenabled BIOSes that are pushing much more than 133MHz.
__________________
If you need EPoX BIOS eeproms in the UK, goto http://www.epox.org.....................
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 12th November, 2001, 08:15 AM
Member
 
Join Date: October 2001
Location: Manitowoc, WI
Posts: 16
Send a message via ICQ to Jason|Pro

Ive got 3 sticks of mushkin REV3+ 256 which is pretty dang close to top of the line dimms

Do they have a onboard raid xp driver yet??
__________________
XP 1800
epox 8kta3+
3 mushkin rev3+ 256mb
2 40 gig ibm 60 gxp in raid 0
ASUS GF3 Deluxe
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 12th November, 2001, 08:23 AM
EPoX Tech's Avatar
EPoX Tech
 
Join Date: October 2001
Location: Seems not to matter
Posts: 4,720

Quote:
Originally posted by Jason|Pro
Ive got 3 sticks of mushkin REV3+ 256 which is pretty dang close to top of the line dimms
I still do not think that you have listened to what I typed.
__________________
If you need EPoX BIOS eeproms in the UK, goto http://www.epox.org.....................
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Epox Tech??, Beta Bios for Epox 8KDA3J NeWJoe1 EPoX MotherBoards 1 12th June, 2004 05:06 AM
Epox Tech Please Help WIth Latest Bios sshawk EPoX MotherBoards 5 11th March, 2003 05:48 AM
FAO Epox tech re 4gea+new bios pcworks EPoX MotherBoards 6 5th December, 2002 10:15 PM
4BDA2+ bios Epox tech? Covenant EPoX MotherBoards 3 22nd April, 2002 03:31 PM
? for Epox tech on bios WinXP EPoX MotherBoards 27 4th January, 2002 09:47 PM


All times are GMT +1. The time now is 01:55 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0