AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > EPoX MotherBoards

EPoX MotherBoards EPoX Intel and AMD Motherboards.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 18th December, 2002, 06:31 AM
Member
 
Join Date: December 2002
Posts: 73
Send a message via ICQ to Clocker

8RDA+ 200Mhz No Go

Well, I'm a litte disappointed at this point. Originally, I could not even boot into windows at 200mhz FSB. THen I added a quiet 40mm fan to the NB heatsink and I could use WinXP about 15 minutes before the system would lock. So, thinking it is a heat issue, I pulled off the NB heatsink and cleaned off the crappy Epox paste (like gum) and applied some Arctic Silver. I can still only use Windows for a little while before the system hard locks.

Also, if I try to watch my PCI TV Tuner card, the system immediately locks (when at 200mhz FSB).

I don't think there is a PCI lock at 200mhz & that is what is causing the problem. If I'm right, I wish I went with Asus.

BUT, I've also heard that the PCI bus is locked to 1/2 the speed of the AGP bus. Not sure if that is true. Anyone care to speculate?

BTW...The rest of my system:

(2) Corsair XMS3500C2 256MB
AthlonXP 2400+
Adaptec 29160
Seagate X15-36LP (18GB)
Atlas 10K III (36GB)
Hauppaute WinTV Tuner
Intel Pro/100+ NIC (because the POS onboard NIC doesn't work!)

Next week I'm going to pull all my PCI cards to do some stability testing. Does anybody know of a utility I can use to measure the speed of the PCI bus?

C
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 18th December, 2002, 07:22 AM
Member
 
Join Date: December 2002
Posts: 39

im running a 3 120g hd's on a pci raid card at 210 fsb, i think there is a pci lock

what are your mem settings?
__________________
Epox 8RDA+
XP 2400+ 2.4 (11.5x210)
9700 pro (385/355)
antex 550w truepower ps
2 256mg Corsair DDR 3200 C2
3 WD 120g 7200 8mg hd raid 0
Promise TX2000 PCI Raid


3dmark
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 18th December, 2002, 07:24 AM
RandyB's Avatar
Member
 
Join Date: September 2002
Location: Sedro Woolley Wa
Posts: 344

Have you tried running with just one stick of ram in dimm 1 ?
If not try it with mem timings 4-2-2-2.0 which Bios are you running? If it's the shipping Bios then flash to the Beta Bios using winflash, I am having the best results with the beta Bios.
Do you have the Cpu interface set to optimum in Bios? If it is set to aggresive it can cause system instability at high fsb. Let us know how it goes.
__________________
Xp2400+@ 215 X 11 P95 stable Epox 8RDA+, 512 (2x256) megs Corsair XMS 3200 mem sync DC, ASUS Geforce 4 Ti 4200 300 core 575 mem. Maxtor Diamond max plus ATA133, Innovatek H2O system,
Modded generic case.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 18th December, 2002, 07:28 AM
Member
 
Join Date: December 2002
Posts: 73
Send a message via ICQ to Clocker

Thanks for your feedback.

I'm currently running the latest official BIOS (released a couple days or so ago).

Memory settings are 'Optimal'.

I'll have to try using ONE stick of RAM tomorrow...thanks for the suggestion.

Clocker
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 18th December, 2002, 11:35 AM
popcicle's Avatar
Member
 
Join Date: November 2002
Location: Miles From Civilization
Posts: 113

Most probable a RAM problem. Including RAM heat.

Might run a RAM test like MemTest86 (83?) and

see what you get for memory errors. And while

using different combinations of RAM sticks and slots.


Luck.

Pops.
__________________
....it ain't over 'till the Fat Lady sings....

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
8RDA+, 200Mhz+ FSB, Cooling and Bios Settings... Powerhouse EPoX MotherBoards 21 24th July, 2003 06:32 AM
8rda+ with A1(C1) can't reach 200MHz FSB SgtBudde EPoX MotherBoards 20 17th May, 2003 02:20 PM
My 8RDA+ can't do 200mhz, Help! Link EPoX MotherBoards 23 4th May, 2003 01:25 PM
Epox 8RDA+ @ 200Mhz FSB stable but... Skell AMD Motherboards & CPUs 11 25th January, 2003 08:58 PM
How I got 200mhz SYNCH 8RDA+ Clocker EPoX MotherBoards 0 3rd January, 2003 11:51 PM


All times are GMT +1. The time now is 06:23 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0