AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > EPoX MotherBoards

EPoX MotherBoards EPoX Intel and AMD Motherboards.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 23rd December, 2002, 03:01 AM
Member
 
Join Date: December 2002
Posts: 1

8RDA+ and Audigy Soundcard install problem

I'm trying to build a system with the following components:

8rDA+ with 12=10-02 Bios
Windos XP Professional/SP!
Tbred 2700
Audigy Sound Card (installed in pci slot 4 - has it own irq)
Corsair XMS3200 X 512mb X 2(installed in slot 1 and 3)
Dr. Thermal HS with Vantec 80CFM Fan (MB temps 28C and cpu 30c)
Vantenc 520 Power supply
SIIG ATA 133 IDE non raid pci card
Adaptec 2930 scsi pci card

I have no sound after the firts reboot after install the audgy drivers and or software. I can hear the windsow exit sound upon reboot but no sound after that. Nothing is muted.

I have tried the audigy in different pci slots but can't find the problem. The only temporary solution has been to not install the nvidia drivers.

Has anyone gotten the audigy installed on this board without probelms?

TIA
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 23rd December, 2002, 03:54 AM
Member
 
Join Date: November 2002
Posts: 39

When I first recieved my board, I gave the built-in SoundStorm a try. I've been so pleased and satisfied with the exceptional sound and performance that I have decided to ditch the SB Audigy! That card has been nothing but grief, pain and a hassle to get working flawlessly in the past on my other boards and systems. Nvidia and Epox did one hell of a job with the built-in sound on the 8RDA+.

You do have the built-in audio and mpu and game-port disabled in bios, right?
__________________
--|BRiT|
"That which does not kill you, makes you wish it did."
"Where are we going? And what's with the handbasket?!"
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
8RDA and Creative Audigy problem deeppow EPoX MotherBoards 21 10th March, 2003 08:59 PM
Problem with drivers for soundcard yarn EPoX MotherBoards 14 22nd February, 2003 10:21 AM
Fresh install of 8RDA+ and problem Jake6 AMD Motherboards & CPUs 1 17th January, 2003 03:21 AM
When i tried to install my audigy everything went to hell emericana EPoX MotherBoards 11 5th January, 2003 12:48 AM
Audigy that just wont install.......... The Spyder Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals 4 10th April, 2002 05:16 AM


All times are GMT +1. The time now is 05:27 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0