AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > EPoX MotherBoards

EPoX MotherBoards EPoX Intel and AMD Motherboards.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 5th March, 2003, 09:21 AM
Member
 
Join Date: January 2003
Posts: 7

2003/03/03 new bios for 8rda+

see http://www.epox.com
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 5th March, 2003, 09:35 AM
Member
 
Join Date: December 2002
Location: Europe, Finland
Posts: 243
Send a message via ICQ to sirtoby

linkeage? I checked the site but the BIOS there was 3129, i.e. the one that has been out since January 30
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 5th March, 2003, 09:38 AM
refermadness's Avatar
Banned
 
Join Date: February 2003
Posts: 120

The 3129 is all I can find also.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 5th March, 2003, 09:40 AM
Member
 
Join Date: January 2003
Posts: 7

sorry it's http://www.epox.com.tw
updates on Taiwan site
http://www.epox.com.tw/file/8RDA3303.BIN
2003/03/03 bios
description:Fix CPU freq detection
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 5th March, 2003, 10:27 AM
Member
 
Join Date: December 2002
Location: Europe, Finland
Posts: 243
Send a message via ICQ to sirtoby

doesn't really seem worth updating though if that's the only new thing..
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 5th March, 2003, 10:36 AM
ayankdownunder's Avatar
Member
 
Join Date: February 2003
Location: From USA now living in SYDNEY AU
Posts: 40
Send a message via AIM to ayankdownunder

Just re-flashed. Show a message saying dual channel support enabled.
__________________
(Died March 6th 2003)Athlon 1700+ @ 2.1Ghz (2600+) (10x210) 1.92V. 512mb Corsair XMS 3500 2-2-2-4 2.9V Active Nbridge cooling, Active Mosfet cooling, passive Sbridge cooling. 4 Antec "Blue" case fans. Volcano 9 with Sunon 80mm High CFM fan. Antec True Power Blue 480W PSU. Geforce 3 Ti200 128mb.

"New Machine" IBM 300pl 300mhz Celeron!
384mb ram, 2mb video card 3gig hard drive.. Red Hat 7.2 LOL NO SHAME!!!!
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 5th March, 2003, 10:46 AM
refermadness's Avatar
Banned
 
Join Date: February 2003
Posts: 120

Pros:

Shows when Dual Channel Memory is Enabled.
Slightly higher memory benchmarks when I used 10.5x's and below.

Cons:

Scares the hell out of me when it updates any changes in the FSB. It starts to go into BIOS then another screen pops up and says it is flashing the BIOS and not to turn off the power.


Now this might have to do with the new BIOS or it might have something to do with the fact one of my mosfet ramsinks fell off and was causing a small short, but after flashing with this BIOS, I no longer have the Nvidia LAN. But the reason why I say it might have something to do with the BIOS is becasue after I flashed to the 3303, it rebooted then came up with a Nvidia LAN error. Not too sure since I also had another problem that could of caused it also though. (The ram sink fell onto the video card and not on the board.)
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 5th March, 2003, 10:53 AM
Member
 
Join Date: January 2003
Posts: 247

Great to see a new bios! I'll add it to the site immediately.
__________________
site link removed, use www button below sig.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 5th March, 2003, 11:14 AM
Member
 
Join Date: January 2003
Posts: 247

website has been updated and I have added a mirror to it if for some reason epox's download site becomes unavailable.
__________________
site link removed, use www button below sig.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 5th March, 2003, 11:15 AM
Member
 
Join Date: January 2003
Posts: 247

At the boot screen, after it has listed the IDE devices, it shows another line but it is there and gone too quick to read. Some of the text is red. Any idea what this is?
__________________
site link removed, use www button below sig.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 5th March, 2003, 11:30 AM
Member
 
Join Date: January 2003
Posts: 7

something strange
because 2003/03/03 bios link has been removed from the official
epox tw page and replaced with the old 2003/01/29 one
but the file still exist
__________________

Last edited by akcsie; 5th March, 2003 at 11:33 AM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 5th March, 2003, 12:02 PM
ayankdownunder's Avatar
Member
 
Join Date: February 2003
Location: From USA now living in SYDNEY AU
Posts: 40
Send a message via AIM to ayankdownunder

The red line was something to do with ...I think it said "1394 BIOS Flash" ???????? I shut off the machine and cold booted and it was gone...?

Anyway...my machine is running fine. One thing though....my CPU temps are 5C less.

--Nick
__________________
(Died March 6th 2003)Athlon 1700+ @ 2.1Ghz (2600+) (10x210) 1.92V. 512mb Corsair XMS 3500 2-2-2-4 2.9V Active Nbridge cooling, Active Mosfet cooling, passive Sbridge cooling. 4 Antec "Blue" case fans. Volcano 9 with Sunon 80mm High CFM fan. Antec True Power Blue 480W PSU. Geforce 3 Ti200 128mb.

"New Machine" IBM 300pl 300mhz Celeron!
384mb ram, 2mb video card 3gig hard drive.. Red Hat 7.2 LOL NO SHAME!!!!
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 5th March, 2003, 12:20 PM
ayankdownunder's Avatar
Member
 
Join Date: February 2003
Location: From USA now living in SYDNEY AU
Posts: 40
Send a message via AIM to ayankdownunder

Got to 211 with new BIOS... 1tick more than previous stable LOL
__________________
(Died March 6th 2003)Athlon 1700+ @ 2.1Ghz (2600+) (10x210) 1.92V. 512mb Corsair XMS 3500 2-2-2-4 2.9V Active Nbridge cooling, Active Mosfet cooling, passive Sbridge cooling. 4 Antec "Blue" case fans. Volcano 9 with Sunon 80mm High CFM fan. Antec True Power Blue 480W PSU. Geforce 3 Ti200 128mb.

"New Machine" IBM 300pl 300mhz Celeron!
384mb ram, 2mb video card 3gig hard drive.. Red Hat 7.2 LOL NO SHAME!!!!
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 5th March, 2003, 02:01 PM
bradmax57's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: La Toon
Posts: 3,784

Quote:
Originally posted by ayankdownunder
The red line was something to do with ...I think it said "1394 BIOS Flash" ???????? I shut off the machine and cold booted and it was gone...?

Anyway...my machine is running fine. One thing though....my CPU temps are 5C less.

--Nick
I got a similar message flashing my 8rga but once restarted it was okay?
__________________
Asus Rampage II Gene - Intel i7 920 D0 - 6 x 2gb Patriot Viper 1600 DDR3 - Nvidia 285 GTX - OCZ Modstream 600W - 1 x samsung 1tb SATA HDD's - 2 x Pioneer 216D SATA DVD-RW - Antec P180 Mini
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 5th March, 2003, 02:46 PM
Member
 
Join Date: March 2003
Posts: 120

remember - if you have overclocked your machine, put it back to stock defaults :O
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old 5th March, 2003, 02:47 PM
dresuk's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: Sotira, Cyprus
Posts: 135

First of all thanxs for the new bios.

Now for the rant.........

I dont know who but one of these three companies need to get their finger out and resolve this issue. What issue? The serious issue of peeps with LL Corsair modules not being able to use their hardware properly because either nvidia, Epox or Corsair cannot do their job properly. Personally all three companies are responsible for this mess and are completely incompetent with regards to this issue.

Thankfully we have peeps within this community who through their own time, effort and patience help resolve issues which should be sorted by the companies earning our money, please step forward K1114.

Yo dude could you please 'hack' the new Corsair bios like you did the last one. With the new bios I cant even change my fsb by 1mhz yes 1mhz without gettin 01 error which for me means having to take of cover......blah blah blah blah.

Sorry K1114 the blah blah is just frustration directed to the three companies mentioned above. I totally appreciate your efforts within this community and hope you can sort this mess out again (the 'new' bios).

Holst, ET or any other epox tech, why is this happening? Your support has been much appreciated and Im glad you are here, but what is going on here. This is BANG OUT OF ORDER. Are Epox not concerned, why cant the three companies work together to sort this, is it so difficult? If K1114 can sort it, an individual then why cant three major manufacturers not sort it?

What a joke.............
__________________

Last edited by dresuk; 5th March, 2003 at 05:27 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old 5th March, 2003, 03:04 PM
MiGGinZ's Avatar
Member
 
Join Date: August 2002
Location: Harrogate
Posts: 513

If all other memory modules work fine in the board then isnt it the memory manufacturers fault rather than EPoX.
__________________
One revived 8K3A+ thx holst.

ABIT AN7 2500xp-m @ 2.8ghz (H20-220 WC) , 1GB Twinmos PC3200, Radeon 9800pro(XT flashed)


Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old 5th March, 2003, 03:11 PM
dresuk's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: Sotira, Cyprus
Posts: 135

Seeing all three companies know abt this issue they are ALL responsible. Its not just Epox mobo with the problem and its not as simple as you make it.

Firstly nvidia admitted their was a problem with the bios kernal, which was provided to Corsair who then provide their info to mobo makers.

Another company HAS resolved this problem but Epox hasnt. Thats why I cannot point finger at one company, they are all to blame at the moment until they resolve this issue like professionals. They are professional arnt they??

__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #19 (permalink)  
Old 5th March, 2003, 03:12 PM
dresuk's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: Sotira, Cyprus
Posts: 135

I HATE IGNORANCE
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #20 (permalink)  
Old 5th March, 2003, 03:28 PM
EPoX Tech's Avatar
EPoX Tech
 
Join Date: October 2001
Location: Seems not to matter
Posts: 4,720

Quote:
Originally posted by dresuk
I HATE IGNORANCE
You sure know how to prevoke NO RESPONSE.
__________________
If you need EPoX BIOS eeproms in the UK, goto http://www.epox.org.....................
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New 8rda3+ Bios 07/21/2003 Geeza EPoX MotherBoards 7 31st July, 2003 08:50 PM
New 8RDA+ beta bios 4/2-2003 knightfal EPoX MotherBoards 43 10th April, 2003 12:25 PM
S3 Issue on 03-05-2003 Bios smileyz EPoX MotherBoards 7 16th March, 2003 03:20 PM
New Bios For 8k9a2/2+ - 12.02.2003 LACIBAER EPoX MotherBoards 0 19th February, 2003 08:18 PM
Beta 01/15/2003 Bios runs god : ) T()()L EPoX MotherBoards 41 18th January, 2003 02:29 AM


All times are GMT +1. The time now is 06:36 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0