AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > EPoX MotherBoards

EPoX MotherBoards EPoX Intel and AMD Motherboards.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 26th June, 2003, 04:19 PM
Member
 
Join Date: June 2003
Location: Italy
Posts: 5

Boot failed!!!

Hi...

after the upgrade flash bios, the motherboard (ep-8rda3+) failed boot. The post code is CF and the beep message is like a siren.

Please help me... what's the problem?

Ps: the cpu and ram are ok (tested on other pc)

tnk
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 26th June, 2003, 04:23 PM
Uncle Bob's Avatar
Member
 
Join Date: April 2002
Location: Blaine, WA
Posts: 3,734

Quote:
Originally Posted by ziococco
Hi...

after the upgrade flash bios, the motherboard (ep-8rda3+) failed boot. The post code is CF and the beep message is like a siren.

Please help me... what's the problem?

Ps: the cpu and ram are ok (tested on other pc)

tnk
Try pressing the reset button and the insert key and it should boot into safe BIOS settings.
__________________
Main Rig: Gigabyte GA-965P-DQ6 (rev. 1.0) cooled by the Monster Water Cooling Setup
HTPC One BIG Case Asus 8 CORE Monster
Current PC Count:
ASROCK: 1 * BIOSTAR: 1 * ASUS: 5 * CHAINTECH: 7 * GIGABYTE: 2 *IWILL: 1 * MSI: 3* TYAN: 2
175+ GHZ total power for PC Perspective Killer Frogs Climate Prediction Team as The Uncle B's!!
and more coming all the time!

I'm the Uncle your Aunt won't talk about. Go ahead and pull my finger!
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 26th June, 2003, 04:27 PM
Member
 
Join Date: June 2003
Location: Italy
Posts: 5

tnk...

i try it now
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 26th June, 2003, 06:01 PM
Member
 
Join Date: May 2002
Posts: 81

first... did it work.. and second.. I think I corrupted my bios.. where do I get a new one.. or is there a key that I can press to reset it to the original?
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 29th June, 2003, 06:24 PM
Member
 
Join Date: June 2003
Location: Italy
Posts: 5

I try all mode, but the mainboard fail every boot... the posto code is always CF. The mainboard in damage? or only the chip bios are corrupted?

tnk
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 30th June, 2003, 03:14 AM
Uncle Bob's Avatar
Member
 
Join Date: April 2002
Location: Blaine, WA
Posts: 3,734

Quote:
Originally Posted by ziococco
I try all mode, but the mainboard fail every boot... the posto code is always CF. The mainboard in damage? or only the chip bios are corrupted?

tnk
Yup, sounds like either you need to replace the motherboard althgether or get another BIOS chip.

Sorry!
__________________
Main Rig: Gigabyte GA-965P-DQ6 (rev. 1.0) cooled by the Monster Water Cooling Setup
HTPC One BIG Case Asus 8 CORE Monster
Current PC Count:
ASROCK: 1 * BIOSTAR: 1 * ASUS: 5 * CHAINTECH: 7 * GIGABYTE: 2 *IWILL: 1 * MSI: 3* TYAN: 2
175+ GHZ total power for PC Perspective Killer Frogs Climate Prediction Team as The Uncle B's!!
and more coming all the time!

I'm the Uncle your Aunt won't talk about. Go ahead and pull my finger!
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 30th June, 2003, 03:21 AM
robbie's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: November 2001
Location: Out in the desert of Ca.
Posts: 12,548
Send a message via AIM to robbie Send a message via MSN to robbie Send a message via Yahoo to robbie Send a message via Skype™ to robbie

Did you flash it while you had the system overclocked?
Rob
__________________
Taking each day as it comes
Grow, learn and OVERCLOCK. Need help?? Ask me.
Your Mommy!! (Aug/02) Welcome to the fold.
Buy it, Sell it, or Trade it in the AoA classifieds!!
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 30th June, 2003, 01:48 PM
Member
 
Join Date: June 2003
Location: Italy
Posts: 5

Quote:
Originally Posted by robbie
Did you flash it while you had the system overclocked?
Rob
the system before the bios upgrade are standard:

cpu amd xp 2400+ (133x15) vcore dafault
ram corsair xms 3200 set to "auto"
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Failed 8KRA2+ kingc8 CRASHED! 7 31st March, 2006 05:31 PM
It's official, my $120 S3 Suspend To RAM experiment has failed. jeepman AMD Motherboards & CPUs 5 30th September, 2004 07:04 PM
EP-8RGA+ IGP direct3d failed!!! andars EPoX MotherBoards 2 18th April, 2003 12:34 AM
unlock failed ? only multiplier 12 available MrMe AMD Motherboards & CPUs 8 24th October, 2002 03:24 PM
Failed 4SDA+ BIOS flash - please help fearby EPoX MotherBoards 2 23rd June, 2002 12:05 PM


All times are GMT +1. The time now is 10:08 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0