AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > EPoX MotherBoards

EPoX MotherBoards EPoX Intel and AMD Motherboards.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 21st November, 2003, 06:32 AM
muddocktor's Avatar
Member
 
Join Date: March 2002
Location: Louisiana
Posts: 69

ET, Thornton bios update for 8KHA+ please.

Since it seems like AMD has quit producing the Tbred procs and are now making the Thornton XP2400 procs instead (castrated barton with half the cache disabled), how about a bios update to include the Thornton microcode in the bios so the board properly recognizes it please? Thanks in advance for reading this thread.
__________________
Conroe e6600@3600, P5W DH mobo, XP90-C
Mobile A64 3000@2415,DFI LP NF3-250Gb mobo, XP90
Opteron 170@2550,EP-9NDA3+, SI-120 w/Delta GFB beast
P4 2.6c@3100, IS7, RBX 478
Dothan 730@2805, P4C800-E Dlx, CPNS7700 Cu
P4 2.4c@3100, IC7-G, Scythe Ninja
X2 4400@2530, Dual SATA2, Big Typhoon
Mobile A64 3000+@2600, DFI LP NF3-250Gb mobo, XP90
Compal CL56 P-M 2.0 laptop,
All Folding@Home
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 24th November, 2003, 03:02 AM
muddocktor's Avatar
Member
 
Join Date: March 2002
Location: Louisiana
Posts: 69

Bump back up for ET or Holst to see and comment on.
__________________
Conroe e6600@3600, P5W DH mobo, XP90-C
Mobile A64 3000@2415,DFI LP NF3-250Gb mobo, XP90
Opteron 170@2550,EP-9NDA3+, SI-120 w/Delta GFB beast
P4 2.6c@3100, IS7, RBX 478
Dothan 730@2805, P4C800-E Dlx, CPNS7700 Cu
P4 2.4c@3100, IC7-G, Scythe Ninja
X2 4400@2530, Dual SATA2, Big Typhoon
Mobile A64 3000+@2600, DFI LP NF3-250Gb mobo, XP90
Compal CL56 P-M 2.0 laptop,
All Folding@Home
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 24th November, 2003, 03:45 PM
EPoX Tech's Avatar
EPoX Tech
 
Join Date: October 2001
Location: Seems not to matter
Posts: 4,720

Looking around for some ops atm; I don't think that Holst will respond this thread.
__________________
If you need EPoX BIOS eeproms in the UK, goto http://www.epox.org.....................
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 24th November, 2003, 03:50 PM
EPoX Tech's Avatar
EPoX Tech
 
Join Date: October 2001
Location: Seems not to matter
Posts: 4,720

I've not personally tried the attached if you want to give it a go - may have Thorton compat.......
Attached Files
File Type: zip 8khi.zip (173.8 KB, 107 views)
__________________
If you need EPoX BIOS eeproms in the UK, goto http://www.epox.org.....................
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 24th November, 2003, 06:37 PM
muddocktor's Avatar
Member
 
Join Date: March 2002
Location: Louisiana
Posts: 69

Quote:
Originally Posted by EPoX Tech
I've not personally tried the attached if you want to give it a go - may have Thorton compat.......
It seems to work, E.T. I have tried both a Barton that's been remapped to a 16 multi and a Thorton and it comes up as an "Athlon at xxxx". Thank you very much for the updated bin; it's newer than the one on Epox usa's site.
__________________
Conroe e6600@3600, P5W DH mobo, XP90-C
Mobile A64 3000@2415,DFI LP NF3-250Gb mobo, XP90
Opteron 170@2550,EP-9NDA3+, SI-120 w/Delta GFB beast
P4 2.6c@3100, IS7, RBX 478
Dothan 730@2805, P4C800-E Dlx, CPNS7700 Cu
P4 2.4c@3100, IC7-G, Scythe Ninja
X2 4400@2530, Dual SATA2, Big Typhoon
Mobile A64 3000+@2600, DFI LP NF3-250Gb mobo, XP90
Compal CL56 P-M 2.0 laptop,
All Folding@Home
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 24th November, 2003, 10:44 PM
nfrenay's Avatar
Member
 
Join Date: June 2002
Location: Brazil
Posts: 573
Send a message via ICQ to nfrenay

It's support like this that makes me like Epox...
__________________
- EPoX 8K3A+ rev 1.2 (BIOS 3414)
- XP 1700+ "JIUGB" @ 1979MHz @ 1.65V
- Home-made WaterCooler
- 512Mb Kingston Hyper-X PC2700 @ 2-2-6-2-1 @ 198MHz @ 2.67V
- MSI GF4 Ti4400 VIVO
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 25th November, 2003, 07:25 PM
Member
 
Join Date: November 2003
Posts: 1

Hi!

Quote:
...you could allways set a higer multiplier and get the stock speed, although this board cant program 5th bit of the multiplier, if your procesos multiplier is over 13x you will have the 5th bit at 1 so if you try a low multiplier you will get 8x+:
7x---15x
8x---16x
9x---17x
10x----remaped i think it is 23x
i am currently using a 2100+(13xmultiplier) at 2400mhz 160*15x(7x), so it works.
and you shouldnt wory about the opn, the most importatn thing is the stepping and as far as i know all tbred b stepping work well in this board.
Will this multiplier remaping work with Thorton cpus?
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 26th November, 2003, 08:35 AM
EPoX Tech's Avatar
EPoX Tech
 
Join Date: October 2001
Location: Seems not to matter
Posts: 4,720

Hiya Yogsi,

It is unfortunatly true that the board cannot process 5 bit FID's, only 4 bit ones - remembering that when it's ancestoral perch the 8KHA came out, the fastest Athlon was a 1200 !

It's a shame I know, but things move onwards and upwards!

What we need to focus on I think is the fact that this board regardless of FID mapping in BIOS has given great service for CPU upgrading to many many users around the world - accepting more 266FSB chips than anyone could possibly ever need.
__________________
If you need EPoX BIOS eeproms in the UK, goto http://www.epox.org.....................
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 29th November, 2003, 09:59 PM
Member
 
Join Date: October 2003
Posts: 6

Quote:
Originally Posted by EPoX Tech
Hiya Yogsi,

It is unfortunatly true that the board cannot process 5 bit FID's, only 4 bit ones - remembering that when it's ancestoral perch the 8KHA came out, the fastest Athlon was a 1200 !
Thorton 2400+ works just great on 8kha+. With the latest two bios no problems. I've been able run my thorton at 16x (8x setting). Lower multiplier setting than 15x doesn't seem to work. 17x seems to be a bit too much but 15*140 (=2250) @ 1.65V is totally stable.

http://www.amdforums.com/showthread....hreadid=270671
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 30th November, 2003, 08:49 PM
EPoX Tech's Avatar
EPoX Tech
 
Join Date: October 2001
Location: Seems not to matter
Posts: 4,720

Anyone modified their Thorton's back into Barton's like me ?
__________________
If you need EPoX BIOS eeproms in the UK, goto http://www.epox.org.....................
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 30th November, 2003, 11:39 PM
Jeff F.'s Avatar
Member
 
Join Date: July 2002
Location: Upstate NY, USA
Posts: 140

Can't do that to the new chips. AMD has figured out a way to make the top plain of the chip basically inactive. (no more changing the multiplier, Vcore, or cache)

On top of that, painting the pins also doesn't seem to work.

AMD has really done a good job this time.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 1st December, 2003, 12:00 AM
robbie's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: November 2001
Location: Out in the desert of Ca.
Posts: 12,548
Send a message via AIM to robbie Send a message via MSN to robbie Send a message via Yahoo to robbie Send a message via Skype™ to robbie

Quote:
Originally Posted by nfrenay
It's support like this that makes me like Epox...
Tell your friends, tell all your friends, tell them to come here and bring money!!!
And when they do tell them to FOLD!!!
Rob
__________________
Taking each day as it comes
Grow, learn and OVERCLOCK. Need help?? Ask me.
Your Mommy!! (Aug/02) Welcome to the fold.
Buy it, Sell it, or Trade it in the AoA classifieds!!
AOA Team fah
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 1st December, 2003, 01:30 AM
SoddemFX's Avatar
Member
 
Join Date: November 2003
Location: Newcastle Under Lyme - Staffordshire - UK
Posts: 90

Just changed the multiplier on my XP1800 to 13, now running @ 13 x 169MHz. Never thought that this board would see 2.2GHz, thanks Epox
__________________
Vapour Voltage Clock
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Which bios do i update to for my 8Kha+ michael999 EPoX MotherBoards 0 25th May, 2004 12:59 AM
8KHA+ onboard audio doesn't work anymore after bios update wago EPoX MotherBoards 6 17th June, 2003 08:36 PM
ET, Bios update to support MP2800+ for EP-8KHA+? muddocktor EPoX MotherBoards 10 28th May, 2003 05:25 AM
BIOS update for 8KHA ?? Tom64 EPoX MotherBoards 1 22nd March, 2002 06:52 PM
Another bios update for Epox 8KHA+?? Paul.K EPoX MotherBoards 22 5th December, 2001 09:19 PM


All times are GMT +1. The time now is 07:14 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0