AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 3rd November, 2002, 09:30 PM
Biohazard's Avatar
Member
 
Join Date: September 2002
Location: Muhaha
Posts: 359
Send a message via Yahoo to Biohazard

Problem With ATI Radeon 9000 XP Driver

Ok i got an ATI Radeon 9000 to replace my GF4 mx460 but wen i install the drivers and reboot it just rejects it and doesnt open Windows? I downloaded a new driver of ATI website but still the same? is it my Epox 8k3a+ that dont like the card or Win XP or cards broken? which could it be? or could there be another problem?

Thanx
Biohazard
__________________
Rig 1
AMD XP1600+/Epox 8K3a+/Geforce4 Ti4200/Kingston 256Mb PC2700/WD 100GB SE 7400RPM

Rig 2
AMD XP2000+/MSI Ultra2/ATI Radeon 9000/Kingston 256Mb PC2100/Seagate 60GB 5200RPM
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 4th November, 2002, 01:53 AM
Uncle Bob's Avatar
Member
 
Join Date: April 2002
Location: Blaine, WA
Posts: 3,734

Perhaps this will help?
__________________
Main Rig: Gigabyte GA-965P-DQ6 (rev. 1.0) cooled by the Monster Water Cooling Setup
HTPC One BIG Case Asus 8 CORE Monster
Current PC Count:
ASROCK: 1 * BIOSTAR: 1 * ASUS: 5 * CHAINTECH: 7 * GIGABYTE: 2 *IWILL: 1 * MSI: 3* TYAN: 2
175+ GHZ total power for PC Perspective Killer Frogs Climate Prediction Team as The Uncle B's!!
and more coming all the time!

I'm the Uncle your Aunt won't talk about. Go ahead and pull my finger!
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 4th November, 2002, 07:09 AM
funnyperson1's Avatar
Member
 
Join Date: September 2002
Location: Blacksburg, VA aka Vtech
Posts: 592
Send a message via AIM to funnyperson1

normally when you switch from an nvidia to an Ati you want to reformat/reinstall windows, their drivers are completely different
__________________
Biostar TForce550
A64 X2 3600+ (65nm)@2.9 (1.4V)
TR Ultra 90
2GB Crucial Ballistix 6400@ DDR2 1000 C5
Geforce 7900GS
2x160gig hdd with WinXP, Vista, and Ubuntu
member of FOLDING@HOME team 32
Latitude D620 with XP, Ubuntu Gutsy Gibbon
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 4th November, 2002, 12:52 PM
Biohazard's Avatar
Member
 
Join Date: September 2002
Location: Muhaha
Posts: 359
Send a message via Yahoo to Biohazard

alright i think format will be the answer
__________________
Rig 1
AMD XP1600+/Epox 8K3a+/Geforce4 Ti4200/Kingston 256Mb PC2700/WD 100GB SE 7400RPM

Rig 2
AMD XP2000+/MSI Ultra2/ATI Radeon 9000/Kingston 256Mb PC2100/Seagate 60GB 5200RPM
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 4th November, 2002, 11:09 PM
cloasters's Avatar
Asst. BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Location, Location
Posts: 21,956

And I thought that simply removing the Nvidia driver, then installing an ATi driver would do the trick. Now I know better, I think.
__________________
When the world will be better.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 4th November, 2002, 11:19 PM
Biohazard's Avatar
Member
 
Join Date: September 2002
Location: Muhaha
Posts: 359
Send a message via Yahoo to Biohazard

i guess i do to! but i hope this will help my graphical lag out in UT2003 that my GF4 mx460 had!! i mean even my GF2 GTS did better!
__________________
Rig 1
AMD XP1600+/Epox 8K3a+/Geforce4 Ti4200/Kingston 256Mb PC2700/WD 100GB SE 7400RPM

Rig 2
AMD XP2000+/MSI Ultra2/ATI Radeon 9000/Kingston 256Mb PC2100/Seagate 60GB 5200RPM
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 4th November, 2002, 11:31 PM
Biohazard's Avatar
Member
 
Join Date: September 2002
Location: Muhaha
Posts: 359
Send a message via Yahoo to Biohazard

ok i formattedreinstalled and still same problem??
__________________
Rig 1
AMD XP1600+/Epox 8K3a+/Geforce4 Ti4200/Kingston 256Mb PC2700/WD 100GB SE 7400RPM

Rig 2
AMD XP2000+/MSI Ultra2/ATI Radeon 9000/Kingston 256Mb PC2100/Seagate 60GB 5200RPM
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 6th November, 2002, 11:05 AM
Biohazard's Avatar
Member
 
Join Date: September 2002
Location: Muhaha
Posts: 359
Send a message via Yahoo to Biohazard

ok i have now set BIOS to run my card and windows boots up and all but windows crashes soon after? i updated my motherboard and so on! this is still going on!! wot do i do?
__________________
Rig 1
AMD XP1600+/Epox 8K3a+/Geforce4 Ti4200/Kingston 256Mb PC2700/WD 100GB SE 7400RPM

Rig 2
AMD XP2000+/MSI Ultra2/ATI Radeon 9000/Kingston 256Mb PC2100/Seagate 60GB 5200RPM
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 6th November, 2002, 06:44 PM
loop's Avatar
Member
 
Join Date: December 2001
Location: Under bed with pan of water and 2 mines.
Posts: 866

hmmmm, I take it you have tried failsafe defaults in your bios??, via 4 in 1s?? I'm pulling at straws here.
__________________
Are you on drugs? If not should you be on drugs?
Warranties are there to invalidate.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 6th November, 2002, 10:07 PM
Biohazard's Avatar
Member
 
Join Date: September 2002
Location: Muhaha
Posts: 359
Send a message via Yahoo to Biohazard

i'll try it all over agen! and lets see wot happends
__________________
Rig 1
AMD XP1600+/Epox 8K3a+/Geforce4 Ti4200/Kingston 256Mb PC2700/WD 100GB SE 7400RPM

Rig 2
AMD XP2000+/MSI Ultra2/ATI Radeon 9000/Kingston 256Mb PC2100/Seagate 60GB 5200RPM
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 6th November, 2002, 10:39 PM
mrpcman's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: Anchorage, AK
Posts: 2,689
Send a message via AIM to mrpcman

I had no problems when going from my radeon 64 VIVO to a GF2Ultra(way back). All i did was remove old drivers and install new drivers.
__________________
Alex Worthen
Director Of Web Design for the Allied Sites Support Team
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 6th November, 2002, 11:03 PM
mookydooky's Avatar
AOA Staff
 
Join Date: December 2001
Location: Everywhere you want to be.
Posts: 7,903
Send a message via MSN to mookydooky

You guys actually bother to remove old drivers? I stick 'em all in there. Sometimes twice for good measure...
__________________
Need a laugh? Take a peek at
AOA's Mookydooky's "Just for laughs!" Joke Topic


AOA Team fah

我喜欢大屁股, 我不能骗你..... 他们弟兄不能否认......
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 7th November, 2002, 04:38 AM
mrpcman's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: Anchorage, AK
Posts: 2,689
Send a message via AIM to mrpcman

Quote:
Originally posted by mookydooky
You guys actually bother to remove old drivers? I stick 'em all in there. Sometimes twice for good measure...
when going from Nvidia to ati and visa versa; yes.
__________________
Alex Worthen
Director Of Web Design for the Allied Sites Support Team
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 7th November, 2002, 04:46 PM
Biohazard's Avatar
Member
 
Join Date: September 2002
Location: Muhaha
Posts: 359
Send a message via Yahoo to Biohazard

turns out to be motherboard problem?? im running it on my MSI Ultra2 with no problems at all? and withoutremoving old GF2 Drivers!
__________________
Rig 1
AMD XP1600+/Epox 8K3a+/Geforce4 Ti4200/Kingston 256Mb PC2700/WD 100GB SE 7400RPM

Rig 2
AMD XP2000+/MSI Ultra2/ATI Radeon 9000/Kingston 256Mb PC2100/Seagate 60GB 5200RPM
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Radeon 9000 cooling nki69c Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals 1 1st June, 2004 11:26 PM
radeon 9000 and directx nki69c Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals 2 14th March, 2004 01:23 AM
8RDA+ and Ati Radeon 9000 ho to use it together Kuba EPoX MotherBoards 4 18th August, 2003 11:51 PM
gamma problem Radeon 9700 & 8RDA+ r1.1 due to AGP driver ?? Sylvester EPoX MotherBoards 2 23rd April, 2003 11:22 PM
Radeon 9000 PRO SteveI Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals 4 5th September, 2002 07:14 PM


All times are GMT +1. The time now is 11:56 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0