AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 5th March, 2003, 04:21 PM
Member
 
Join Date: March 2003
Posts: 30

9500 softmod troubles

I'm having trouble softmodding my 9500. I've tried both the riva and wizzard hacks and it doesn't seem to be working. I'm running the latest 3.1 Cat drivers. Everything works fine with those drivers. The 3.1 Cat drivers install into 2 directories that I know of
1. C:\ati\ ... and also
2. C:\program files\ati technologies


WIZARD:
both of these folders have the directory 2KXP_INF\BX_xxx, now i've put the hacked wizzard file into this BOTH directories and I've also deleated both of the old ati2mtag.sy files.

Everything seems right to me here, So...
I went to go update the driver in device manager and tried both 2kxp folders. Neither ati2mtag.sy or anyother file could be used as a driver.

I also did a search on the C drive for more ati2mtag files and I've located a few other folders with this file in it:
1. C:\windows\system32\drivers
2. C:\windows\system32\backupdrivers **** (not sure of exactally the name)

I did the exact same thing to these files and replaced all ati2mtag files with the hacked files.

I tried testing in 3Dmark03 and I'm still getting the same results as the unmodded 9500. I've tested the fillrate and still nothing...

tried looking under the system setings in 3dmark and suprisingly it shows that I'm using a different driver file! i believe that it's: ati2d**.dl and it's not the ati2mtag file. Isn't the driver file supposed to be an .inf file? Well no luck with the wizzard mod. Can anyone help me on this? maybe I must have missed something during the replacement process.

Rivatuner:
Once again using the original 3.1 Cat drivers I've loaded up rivatuner. Opened up the patchscript and selected any folder with the ati2mtag file in it. Every single file was patched correctly it said... So, I went to test on 3DMark03 and still no results!!!

---------------------------------------------------------------------------

Well I've read around that it might be helpful to remove all previous drivers and perform a clean install for the 3.1 drivers. (I had the previous 3.0 drivers installed).

1. Where is exactally the folder for the driver file ati2mtag?
2. Why does the ati driver installer install onto 2 separate folders?
3. Why does 3DMark03 show a different driver file being used by my radeon 9500 video card?

any help would be very appreciated!

system specs:
2100+ @ 2600+ 160x13 2.1ghz
Epox 8rda+ Cpu temp: 38C / System temp: 24C
512mb pc2700 cas2.5 OCZ
Sapphire Radeon 9500 128mb
80gb Maxtor 7200
Windows XP pro
__________________
8rda+ driver: 2.0
Catalist driver: 3.1

Currently Offline (bios corruption):
XP 2100+ @ 2700+ (13x168) 2.2ghz
Epox 8rda+ @ Vcore: 1.7
Cpu: 38C System: 25C
Radeon 9500 128mb @ 245/210
80gb Maxtor
512mb pc2700 333mhz Infinion Sync
Windows XP

2590+ 3DMark03
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 24th March, 2003, 01:04 PM
bradmax57's Avatar
Member
 
Join Date: December 2002
Location: La Toon
Posts: 3,784

1. C:\ATI\support\wxp-w2k-radeon-7-84-030228a1-008040c-efg\2KXP_INF\B_08037
2. The part in program files is for ATI control panel?
3. Possibly because its not digitally signed?

I had problems at first becasue I had "hide file extensions of known file types" enabled which meant I was renaming the file ati2mtag to atimtag_sys.sys or something like that doh!
__________________
Asus Rampage II Gene - Intel i7 920 D0 - 6 x 2gb Patriot Viper 1600 DDR3 - Nvidia 285 GTX - OCZ Modstream 600W - 1 x samsung 1tb SATA HDD's - 2 x Pioneer 216D SATA DVD-RW - Antec P180 Mini
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Softmod your Audigy / 2 / Live! into Audigy 4 Pro dsio Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals 147 18th April, 2009 01:13 AM
9800 pro ->xt softmod producing wierd noises from the card jeyes Hardware Hacking 13 27th December, 2004 02:55 PM
Can ATI 9500 Pro be O/C? zettler Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals 30 25th April, 2003 11:03 AM
Bad 9500>9700 Softmod? bradmax57 Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals 1 26th February, 2003 05:56 AM
Radeon 9500>9700 Softmod bradmax57 Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals 0 15th February, 2003 09:38 PM


All times are GMT +1. The time now is 06:51 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0