AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #1 (permalink)  
Old 5th May, 2005, 03:13 PM
Member
 
Join Date: May 2005
Location: Brazil
Posts: 1

Question Overclocking Radeon 9600PRO Gecube 256Mb

I'm new here, and would like to know the maximum frequencies I should use when overclocking a Radeon 9600PRO Gecube 256Mb without using any addicional cooling device than the original cool fan. I never did this before, and I'm afraid of setting values which could damage my system. So, I want to overclock safely and reducing as little as possible the lifetime of my card. My system is: P4 HT 3Ghz, motherboard Intel D865PERL, the Radeon 9600Pro, HD 120Gb IDE133 Samsung, 1024Mb DDR400. Thanks.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 5th May, 2005, 03:33 PM
Member/Contributor/Resident Crystal Ball
 
Join Date: March 2004
Posts: 7,451

Aquaint yourself with ATItool. it will auto-overclock, allow you to manually set values, etc.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 5th May, 2005, 09:37 PM
Rondog's Avatar
Member
 
Join Date: January 2005
Location: Victoria, Australia
Posts: 3,298
Send a message via MSN to Rondog

Quote:
Originally Posted by Revenger
I'm new here, and would like to know the maximum frequencies I should use when overclocking a Radeon 9600PRO Gecube 256Mb without using any addicional cooling device than the original cool fan. I never did this before, and I'm afraid of setting values which could damage my system. So, I want to overclock safely and reducing as little as possible the lifetime of my card. My system is: P4 HT 3Ghz, motherboard Intel D865PERL, the Radeon 9600Pro, HD 120Gb IDE133 Samsung, 1024Mb DDR400. Thanks.
My Giga-Byte 9600XT, got to 560/320 (500/300 @ stock). Any higher and it artifacted out. I use ATITool.
__________________
AOA Team fah

Rig 1: Intel Core i5 750,4gb,HD6870,500gb,W7 Ult x64
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ATI Radeon X1950XTX, X1900XT 256MB, X1950 Pro Daniel ~ Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals 1 18th October, 2006 07:28 AM
Sapphire Radeon 9600 Pro 256MB won't install (Code 12) BIGWORM CRASHED! 17 7th September, 2005 03:49 PM
PowerColor ATI Radeon X800 XT 256MB DDR3 danrok Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals 9 8th March, 2005 01:11 AM
RADEON 9800 XT 256MB AGP 300watt??? wdolfan Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals 14 3rd August, 2004 06:35 PM
Radeon 9600pro fan measurements Mord Cooling & Temperature Monitoring 2 27th February, 2004 05:07 PM


All times are GMT +1. The time now is 10:25 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0