AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Hardware > Hardware Hacking

Hardware Hacking The hammer and tongs school of Overclocking. (NOT for the beginner and you assume all risks)


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rating: Thread Rating: 11 votes, 5.00 average.
  #161 (permalink)  
Old 4th November, 2006, 01:22 PM
Member
 
Join Date: November 2006
Posts: 3

6800gs

I Tried Unlockin Ma Evga 6800gs.....

But I Cud Unloch Ony The Vertex Pipeline And When I Unlock The Pixel Pipeline......i Get Artifacts While Playin Games ???....

Does It Have Anything To Do With The Drivers I Am Using ????
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #162 (permalink)  
Old 4th November, 2006, 01:29 PM
dsio's Avatar
Steve Jobs
 
Join Date: October 2002
Location: Brisbane, QLD, Australia
Posts: 8,037

No, just bad luck I'm afraid mate. What are your temperatures like?
__________________
Notebook: Apple Macbook Pro 13" i7 2.7Ghz (3.4Ghz max) 8GB DDR3 1333Mhz (Mac OSX 10.6.7)
Desktop: ASUS Rampage Formula X48
Intel Core 2 Quad Q9450 (Yorkfield) @ 3.60Ghz (Folding SMP Linux)
Running Fedora 15 Linux (GNOME 3)
Dual Dell 2407WFP
AOA Team fah

Drivers, Games, Demos, Mods and Overclocking Tools At AOAFiles
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #163 (permalink)  
Old 5th November, 2006, 11:03 AM
Member
 
Join Date: November 2006
Posts: 3

6800gs

u dont wanna knwo bout the temps man........

ther is some serious temp issues with ma card.........thinks its coz of the thermal paste......am getting some soon.....


the ambient temp is bout 60....and while playin games it goes as high as 90...
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #164 (permalink)  
Old 12th November, 2006, 09:22 PM
Necorum's Avatar
Member
 
Join Date: January 2005
Location: Indianapolis,Indiana,United States
Posts: 1,803
Send a message via AIM to Necorum Send a message via MSN to Necorum Send a message via Yahoo to Necorum

115 is the cutoff right? wel mine is on my ultra


60 ambient is normal on my card in the winter
__________________
AOA Team fah


3dMark 11: P7023
3dMark Vantage: P31097
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #165 (permalink)  
Old 12th December, 2006, 04:49 AM
Member
 
Join Date: June 2006
Posts: 9

PPLE what to do with Diablotek 6800GS ultra 512mb AGP brand new condition not used 7 months. purchased from geeks.com. Which is fully functional in dos mode (except some artifacts)NOT WORKING UNDER WINDOWS. Which geeks and diablotek was not responding any to email and phone. payed for that **** 280$ . ANY suggestions???
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #166 (permalink)  
Old 12th December, 2006, 12:18 PM
Samuknow's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: Indianapolis, Indiana
Posts: 8,941
Send a message via MSN to Samuknow

Give geeks .com a few days. I bought a board from them that had to be replaced twice. It did take some time for them to get back to me.

So you can see your bios and boot up POST but nothing once your in windows?
__________________
Quote:
Originally Posted by Daniel ~ View Post
It's OKAY WE accept you as you think you are here! ":O}
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #167 (permalink)  
Old 13th December, 2006, 02:10 AM
Member
 
Join Date: June 2006
Posts: 9

Yeah geeks not answering e-mail at all. So it was a wrong investment. Ok. Its almost forgotten issue for me but i'll tell you one more time what was happening.

Its shows artifacts in boot post, also on on windows loader screen. It will work under windows but when the drivers are not installed. (or in safe mode) After installing drivers and rebooting the windows screen going crazy every where too many artifacts , video dissortion many colorful lines, and which is bad, its impossible to work (get driver details, go to managment console etc. freezing screen not refreshing, Picture in picture everywhere. ) By the way i was posting in here all the details http://www.mvktech.net/component/opt.../limitstart,0/
if some one interested.

So my question is. Is it possible to get this card repaired , change something or HOW TO DESTROY it. ??

By the way its a NV41chip with HSI bridge (PCI-E to AGP)
__________________

Last edited by mbataka; 13th December, 2006 at 02:12 AM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #168 (permalink)  
Old 13th December, 2006, 03:11 AM
Samuknow's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: Indianapolis, Indiana
Posts: 8,941
Send a message via MSN to Samuknow

That is what my last card did...In a word FRIED....
__________________
Quote:
Originally Posted by Daniel ~ View Post
It's OKAY WE accept you as you think you are here! ":O}
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #169 (permalink)  
Old 17th December, 2006, 04:55 AM
Member
 
Join Date: September 2006
Posts: 8

Smile 6800 gs oc cooler

anyone know a good after market cooler
thanks
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #170 (permalink)  
Old 17th December, 2006, 10:00 AM
dsio's Avatar
Steve Jobs
 
Join Date: October 2002
Location: Brisbane, QLD, Australia
Posts: 8,037

Get the Zalman. Its always had good reviews and is considered a top performer.

Zalman VF-700.
__________________
Notebook: Apple Macbook Pro 13" i7 2.7Ghz (3.4Ghz max) 8GB DDR3 1333Mhz (Mac OSX 10.6.7)
Desktop: ASUS Rampage Formula X48
Intel Core 2 Quad Q9450 (Yorkfield) @ 3.60Ghz (Folding SMP Linux)
Running Fedora 15 Linux (GNOME 3)
Dual Dell 2407WFP
AOA Team fah

Drivers, Games, Demos, Mods and Overclocking Tools At AOAFiles
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #171 (permalink)  
Old 17th December, 2006, 02:54 PM
Samuknow's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: Indianapolis, Indiana
Posts: 8,941
Send a message via MSN to Samuknow

Quote:
Originally Posted by wward
anyone know a good after market cooler
thanks

With your temps as high as you told me, I would absolutely look into after market cooling. I went back to water on my GPU again to keep the temps down. Plus it does wonders for the noise level...
__________________
Quote:
Originally Posted by Daniel ~ View Post
It's OKAY WE accept you as you think you are here! ":O}
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #172 (permalink)  
Old 1st February, 2007, 03:08 PM
Member
 
Join Date: February 2007
Location: Bangkok, Thailand
Posts: 7

Hi, guys

hi,guys. I'm new, just registered today
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #173 (permalink)  
Old 1st February, 2007, 03:14 PM
Member
 
Join Date: February 2007
Location: Bangkok, Thailand
Posts: 7

I have used the XFX6800gs for 6 months.... do you believe that I have never done any overclocking before. After I found this website, it's like the motivation!!! I have read through the instruction on the first page, and I follow that.
==> This is problem I encountered
After flashing the bios, I restart the PC, then after the window xp loading, the monitor show strange display for fer second, then everything shut down Y_Y. i have to do the "biosback" so that i can use the PC as normal. SO, what have I done wrong????

Please help, thanks.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #174 (permalink)  
Old 1st February, 2007, 03:33 PM
captinhector's Avatar
Member
 
Join Date: September 2006
Location: Norman, ok
Posts: 203
Send a message via MSN to captinhector

What the are settings you have used in your bios?
__________________
The cake is a LIE!!!!!

Diablotek Demon IV
700w Tagan Dual Engine
AMD Athlon 64 3800+ x2 @ 2.7ghz under water
Asus A8N32-SLI Delux
EVGA 9800GT STOCK
2gig of A-Data Viesta DDR 1 @ 516 mhz
Http://www.thepeoplesbookstore.com
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #175 (permalink)  
Old 1st February, 2007, 03:40 PM
Member
 
Join Date: February 2007
Location: Bangkok, Thailand
Posts: 7

The original is 350/500, I have clocked it to be 428/1070 before modding the bios pipeline 12/5 (my card can not go to 16/6 Y_Y)
I set the mod bios as 450/1110, I just wonder now is my problem consequence from the disable pipeline? Does this modification require 16/6 ??

Thank you for your answer
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #176 (permalink)  
Old 1st February, 2007, 04:18 PM
Member
 
Join Date: February 2007
Location: Bangkok, Thailand
Posts: 7

This is before modding the bios
Attached Thumbnails
-> Mod your 6800GS AGP to Ultra Extreme with coolermod!-6800gs.jpg  
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #177 (permalink)  
Old 2nd February, 2007, 02:05 PM
Member
 
Join Date: February 2007
Location: Bangkok, Thailand
Posts: 7

dig!!
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #178 (permalink)  
Old 2nd February, 2007, 03:11 PM
Samuknow's Avatar
Member
 
Join Date: September 2001
Location: Indianapolis, Indiana
Posts: 8,941
Send a message via MSN to Samuknow

Your GPU may be a little high. Try backing it down to stock and see if it will boot. Do a normal oc, OC it in windows to make sure it can handle the OC you want to flash it to before flashing the bios....
__________________
Quote:
Originally Posted by Daniel ~ View Post
It's OKAY WE accept you as you think you are here! ":O}
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #179 (permalink)  
Old 2nd February, 2007, 04:04 PM
Member
 
Join Date: February 2007
Location: Bangkok, Thailand
Posts: 7

will do accordingly, thanks.
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #180 (permalink)  
Old 2nd February, 2007, 04:31 PM
Member
 
Join Date: February 2007
Location: Bangkok, Thailand
Posts: 7

I tried but get the same result.... WTH?!?!?
350/500(1000) as defaults but modding is still disappointed.
Or maybe this card is black sheep??
__________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply

Tags
6800gs , mods



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
my BFG 6800GS Mattman5465 Hardware Hacking 2 16th February, 2007 03:15 PM
HD on 6800GS AGP WonderBread Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals 2 28th January, 2007 01:37 AM
6800gs.... stanzlavos Hardware Hacking 2 4th November, 2006 08:56 PM
6800gs Agp WonderBread Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals 52 29th January, 2006 07:31 AM
6800GS in SLI Super Nade Graphics and Sound cards; Speakers and other Peripherals 9 20th January, 2006 06:07 PM


All times are GMT +1. The time now is 02:10 AM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0