AOA Forums AOA Forums AOA Forums Folding For Team 45 AOA Files Home Front Page Become an AOA Subscriber! UserCP Calendar Memberlist FAQ Search Forum Home


Go Back   AOA Forums > Software > OS, Software, Firmware, and BIOS > Linux

Linux Questions and information concerning Linux


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
  #41 (permalink)  
Old 5th August, 2009, 09:52 PM
Daniel ~'s Avatar
Chief BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Seattle Wa.
Posts: 45,606

Ok I've installed it 3 more times Once for each option in the drive selcetion (hd0) got this message:
Error 15 I think this was due to a bid pin on the motherboad IDE The other two (/dev/sda) and (/dev/sda1) both got the "Error 2"

I'm thinking it might be my PCI/IDE card that's confusing things, I say confusing as I know it isn't broken and functions well on it's own...
__________________
"Though all men live in ignorance before mystery,
they need not live in darkness...
Justice is foundation and Mercy ETERNAL
."
DKE

"All that we do is touched by Ocean
Yet we remain on the shore of what we know."
Richard Wilbur

[img]/forum/attachments/random-nonsense/16515-sigs-dan_drag.jpg[/img]
Subscribers! Ask Pitch about a Custom Sig Graphic


Last edited by Daniel ~; 5th August, 2009 at 09:52 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #42 (permalink)  
Old 5th August, 2009, 11:08 PM
Member
 
Join Date: April 2005
Location: AZ
Posts: 2,446

Don't know what could have changed to make it behave that way. Might try installing while it is connected to the motherboard, then move it to the pci card and see what happens.
__________________
Biostar TForce X58 - Core i7 920 - 12GB Corsair Dominator DDR3 - EVGA 560ti - PCP&C 750W - Dual boot, Arch Linux/WinXP
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #43 (permalink)  
Old 6th August, 2009, 03:49 AM
Daniel ~'s Avatar
Chief BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Seattle Wa.
Posts: 45,606

Tried that, but discoverd I'd bent (Squashed flat) a pin on the on board IDE.
__________________
"Though all men live in ignorance before mystery,
they need not live in darkness...
Justice is foundation and Mercy ETERNAL
."
DKE

"All that we do is touched by Ocean
Yet we remain on the shore of what we know."
Richard Wilbur

[img]/forum/attachments/random-nonsense/16515-sigs-dan_drag.jpg[/img]
Subscribers! Ask Pitch about a Custom Sig Graphic

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #44 (permalink)  
Old 6th August, 2009, 05:51 PM
Member
 
Join Date: April 2005
Location: AZ
Posts: 2,446

Do you have a floppy drive in your rig? Might be a simple way to fix it.
__________________
Biostar TForce X58 - Core i7 920 - 12GB Corsair Dominator DDR3 - EVGA 560ti - PCP&C 750W - Dual boot, Arch Linux/WinXP
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #45 (permalink)  
Old 6th August, 2009, 08:15 PM
Daniel ~'s Avatar
Chief BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Seattle Wa.
Posts: 45,606

Sure do! ":O}
__________________
"Though all men live in ignorance before mystery,
they need not live in darkness...
Justice is foundation and Mercy ETERNAL
."
DKE

"All that we do is touched by Ocean
Yet we remain on the shore of what we know."
Richard Wilbur

[img]/forum/attachments/random-nonsense/16515-sigs-dan_drag.jpg[/img]
Subscribers! Ask Pitch about a Custom Sig Graphic

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #46 (permalink)  
Old 6th August, 2009, 08:51 PM
Member
 
Join Date: April 2005
Location: AZ
Posts: 2,446

Get you a clean floppy and using the current install of Mint do:

Code:
 sudo -s
Code:
mke2fs /dev/fd0
Code:
mount /dev/fd0 /media/floppy
 mkdir /media/floppy/boot
 mkdir /media/floppy/boot/grub
 cd /boot/grub
 cp stage1 stage2 menu.lst device.map /media/floppy/boot/grub
Code:
 umount /dev/fd0
Code:
grub
Code:
 device (fd0) /dev/fd0
 root (fd0)
 setup (fd0)
 quit
Then do a clean install, but use the floppy to get Mint booted and we will fix it once you are up and running.
__________________
Biostar TForce X58 - Core i7 920 - 12GB Corsair Dominator DDR3 - EVGA 560ti - PCP&C 750W - Dual boot, Arch Linux/WinXP
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #47 (permalink)  
Old 6th August, 2009, 09:03 PM
Daniel ~'s Avatar
Chief BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Seattle Wa.
Posts: 45,606

I'm sorry Cliff, ... I know I need a Floppy (which I have!) and I know you want me to "Do" something in (OLD) Mint 7 before retrying a new install of updated Mint 7 ...But I'm fuzzy as hell about just how this comes together...?
__________________
"Though all men live in ignorance before mystery,
they need not live in darkness...
Justice is foundation and Mercy ETERNAL
."
DKE

"All that we do is touched by Ocean
Yet we remain on the shore of what we know."
Richard Wilbur

[img]/forum/attachments/random-nonsense/16515-sigs-dan_drag.jpg[/img]
Subscribers! Ask Pitch about a Custom Sig Graphic

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #48 (permalink)  
Old 6th August, 2009, 09:11 PM
Daniel ~'s Avatar
Chief BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Seattle Wa.
Posts: 45,606

Is this entered line by line...Line, press enter, line, press enter... or can I just paste it in terminal in one big gulp?

Quote:
mount /dev/fd0 /media/floppy
mkdir /media/floppy/boot
mkdir /media/floppy/boot/grub
cd /boot/grub
cp stage1 stage2 menu.lst device.map /media/floppy/boot/grub
__________________
"Though all men live in ignorance before mystery,
they need not live in darkness...
Justice is foundation and Mercy ETERNAL
."
DKE

"All that we do is touched by Ocean
Yet we remain on the shore of what we know."
Richard Wilbur

[img]/forum/attachments/random-nonsense/16515-sigs-dan_drag.jpg[/img]
Subscribers! Ask Pitch about a Custom Sig Graphic

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #49 (permalink)  
Old 6th August, 2009, 09:19 PM
Member
 
Join Date: April 2005
Location: AZ
Posts: 2,446

line by line.


All we need to do is get the new installation of Mint to boot, then we can fix it.. This will enable us to boot it..
__________________
Biostar TForce X58 - Core i7 920 - 12GB Corsair Dominator DDR3 - EVGA 560ti - PCP&C 750W - Dual boot, Arch Linux/WinXP
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #50 (permalink)  
Old 6th August, 2009, 09:24 PM
Daniel ~'s Avatar
Chief BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Seattle Wa.
Posts: 45,606

Here's what I "Think" you wanted me to do:...and yes I put the floppy in the drive":O}

daniel-desktop daniel # mke2fs /dev/fd0
mke2fs 1.41.4 (27-Jan-2009)
Filesystem label=
OS type: Linux
Block size=1024 (log=0)
Fragment size=1024 (log=0)
184 inodes, 1440 blocks
72 blocks (5.00%) reserved for the super user
First data block=1
Maximum filesystem blocks=1572864
1 block group
8192 blocks per group, 8192 fragments per group
184 inodes per group

Writing inode tables: done
Writing superblocks and filesystem accounting information: done

This filesystem will be automatically checked every 20 mounts or
180 days, whichever comes first. Use tune2fs -c or -i to override.
daniel-desktop daniel # mount /dev/fd0 /media/floppy
daniel-desktop daniel # mkdir /media/floppy/boot
daniel-desktop daniel # mkdir /media/floppy/boot/grub
daniel-desktop daniel # cd /boot/grub
daniel-desktop grub # cp stage1 stage2 menu.lst device.map /media/floppy/boot/grub
daniel-desktop grub # umount /dev/fd0
daniel-desktop grub # grub
Probing devices to guess BIOS drives. This may take a long time.
daniel-desktop grub #
__________________
"Though all men live in ignorance before mystery,
they need not live in darkness...
Justice is foundation and Mercy ETERNAL
."
DKE

"All that we do is touched by Ocean
Yet we remain on the shore of what we know."
Richard Wilbur

[img]/forum/attachments/random-nonsense/16515-sigs-dan_drag.jpg[/img]
Subscribers! Ask Pitch about a Custom Sig Graphic

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #51 (permalink)  
Old 6th August, 2009, 09:26 PM
Member
 
Join Date: April 2005
Location: AZ
Posts: 2,446

I missed telling you at the grub prompt enter the last lines of code. line by line
__________________
Biostar TForce X58 - Core i7 920 - 12GB Corsair Dominator DDR3 - EVGA 560ti - PCP&C 750W - Dual boot, Arch Linux/WinXP
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #52 (permalink)  
Old 6th August, 2009, 09:28 PM
Daniel ~'s Avatar
Chief BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Seattle Wa.
Posts: 45,606

Quote:
Originally Posted by ccperf721p View Post
line by line.


All we need to do is get the new installation of Mint to boot, then we can fix it.. This will enable us to boot it..
OK, I'll do it over! LOL
__________________
"Though all men live in ignorance before mystery,
they need not live in darkness...
Justice is foundation and Mercy ETERNAL
."
DKE

"All that we do is touched by Ocean
Yet we remain on the shore of what we know."
Richard Wilbur

[img]/forum/attachments/random-nonsense/16515-sigs-dan_drag.jpg[/img]
Subscribers! Ask Pitch about a Custom Sig Graphic

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #53 (permalink)  
Old 6th August, 2009, 09:41 PM
Daniel ~'s Avatar
Chief BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Seattle Wa.
Posts: 45,606

Does this look right to you?
I'll do the install, if I can't boot I'll come back here on my other (OLD) Mint to see what's what...Thanks Cliff!!


daniel-desktop ~ # mke2fs /dev/fd0
mke2fs 1.41.4 (27-Jan-2009)
Filesystem label=
OS type: Linux
Block size=1024 (log=0)
Fragment size=1024 (log=0)
184 inodes, 1440 blocks
72 blocks (5.00%) reserved for the super user
First data block=1
Maximum filesystem blocks=1572864
1 block group
8192 blocks per group, 8192 fragments per group
184 inodes per group

Writing inode tables: done
Writing superblocks and filesystem accounting information: done

This filesystem will be automatically checked every 20 mounts or
180 days, whichever comes first. Use tune2fs -c or -i to override.
daniel-desktop ~ # mount /dev/fd0 /media/floppy
daniel-desktop ~ # mkdir /media/floppy/boot
daniel-desktop ~ # mkdir /media/floppy/boot/grub
daniel-desktop ~ # cd /boot/grub
daniel-desktop grub # cp stage1 stage2 menu.lst device.map /media/floppy/boot/grub
daniel-desktop grub #
daniel-desktop grub # umount /dev/fd0
daniel-desktop grub # grub
Probing devices to guess BIOS drives. This may take a long time.
daniel-desktop grub #
__________________
"Though all men live in ignorance before mystery,
they need not live in darkness...
Justice is foundation and Mercy ETERNAL
."
DKE

"All that we do is touched by Ocean
Yet we remain on the shore of what we know."
Richard Wilbur

[img]/forum/attachments/random-nonsense/16515-sigs-dan_drag.jpg[/img]
Subscribers! Ask Pitch about a Custom Sig Graphic

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #54 (permalink)  
Old 6th August, 2009, 09:54 PM
Member
 
Join Date: April 2005
Location: AZ
Posts: 2,446

Looks right so far.

Just do the last block of code at the grub prompt and we will have ourselves a boot floppy if we need it later..
__________________
Biostar TForce X58 - Core i7 920 - 12GB Corsair Dominator DDR3 - EVGA 560ti - PCP&C 750W - Dual boot, Arch Linux/WinXP
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #55 (permalink)  
Old 6th August, 2009, 10:13 PM
Daniel ~'s Avatar
Chief BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Seattle Wa.
Posts: 45,606

Ok The disk worked like a charm...unfortunately Error 2 is still with us.

A blue screen came up (not the normal Mint 7 screen) offering two choices :

Linux Mint 7 Gloria kernel 2.6.28.11 generic

and the same as above but in Recovery mode...

Both produced the error message:
Error 2 bad file or Directory type
__________________
"Though all men live in ignorance before mystery,
they need not live in darkness...
Justice is foundation and Mercy ETERNAL
."
DKE

"All that we do is touched by Ocean
Yet we remain on the shore of what we know."
Richard Wilbur

[img]/forum/attachments/random-nonsense/16515-sigs-dan_drag.jpg[/img]
Subscribers! Ask Pitch about a Custom Sig Graphic

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #56 (permalink)  
Old 6th August, 2009, 11:23 PM
Member
 
Join Date: April 2005
Location: AZ
Posts: 2,446

Give me a few minutes and I'll see what needs to be done
__________________
Biostar TForce X58 - Core i7 920 - 12GB Corsair Dominator DDR3 - EVGA 560ti - PCP&C 750W - Dual boot, Arch Linux/WinXP
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #57 (permalink)  
Old 7th August, 2009, 12:02 AM
Member
 
Join Date: April 2005
Location: AZ
Posts: 2,446

Check your IDE controller and see if it has an option to set the hard drives to DMA rather than IDE. I've seen this cause problems as well.
__________________
Biostar TForce X58 - Core i7 920 - 12GB Corsair Dominator DDR3 - EVGA 560ti - PCP&C 750W - Dual boot, Arch Linux/WinXP
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #58 (permalink)  
Old 7th August, 2009, 12:38 AM
MightyMar22's Avatar
Member
 
Join Date: June 2005
Posts: 182

LOL, I admire your perseverance Daniel. Most people would have gone back to Windows with all the problems you keep having.
__________________
E8400@4GHZ
ASUS P5K-E WIFI/AP
XFX 8800GT
CORSAIR DOMINATOR 2x2G@1081mhz
CORSAIR 620W (620HX)
THERMALTAKE KANDALF LCS
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #59 (permalink)  
Old 7th August, 2009, 05:49 PM
Daniel ~'s Avatar
Chief BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Seattle Wa.
Posts: 45,606

Quote:
Originally Posted by MightyMar22 View Post
LOL, I admire your perseverance Daniel. Most people would have gone back to Windows with all the problems you keep having.
Back to Fedora, maybe... but back to windoze...NEVER! LOL
__________________
"Though all men live in ignorance before mystery,
they need not live in darkness...
Justice is foundation and Mercy ETERNAL
."
DKE

"All that we do is touched by Ocean
Yet we remain on the shore of what we know."
Richard Wilbur

[img]/forum/attachments/random-nonsense/16515-sigs-dan_drag.jpg[/img]
Subscribers! Ask Pitch about a Custom Sig Graphic

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #60 (permalink)  
Old 7th August, 2009, 06:14 PM
Daniel ~'s Avatar
Chief BBS Administrator
 
Join Date: September 2001
Location: Seattle Wa.
Posts: 45,606

Quote:
Originally Posted by ccperf721p View Post
Check your IDE controller and see if it has an option to set the hard drives to DMA rather than IDE. I've seen this cause problems as well.
I looked in my BIOS and didn't see it...I loked at the IDE controllers (Bios?)

Here's what they offer:

"Press F1 to assighn first (HDD) set
Press F2 to Remove first (HDD) set

Not knowing quite what these do I left them alone and came back for instruction...":O}

So you know...if you don't

When booting from the Disk we, made I have an "E" For Edit option... it reads:

ROOT (hd0,0)
Kernel /boot/vmlinuxz-2.6.28-11 generic root=/dev/sda1 ro single

initrd /boot/initrd.img-2.6.28-11 generic

these terms can be edited...?

BTW I forgot and left our boot disk in...Booted Mint 7 (OLD) just fine!":O}
__________________
"Though all men live in ignorance before mystery,
they need not live in darkness...
Justice is foundation and Mercy ETERNAL
."
DKE

"All that we do is touched by Ocean
Yet we remain on the shore of what we know."
Richard Wilbur

[img]/forum/attachments/random-nonsense/16515-sigs-dan_drag.jpg[/img]
Subscribers! Ask Pitch about a Custom Sig Graphic


Last edited by Daniel ~; 7th August, 2009 at 06:14 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
19 yo girl's mint linux PC dsio Linux 4 9th September, 2009 08:47 PM
Getting Mint into Fedora condition! Daniel ~ Linux 56 16th May, 2009 05:07 PM
CSS Updates Toro GAMES! OH YEAH! 2 29th August, 2006 02:30 PM


All times are GMT +1. The time now is 06:11 PM.


Copyright ©2001 - 2010, AOA Forums
Don't Click Here Don't Click Here Either

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0